Trenja - Kadilci

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
JA madona, od nečesa je pa treba umret ane....

Dviguje se vedno tudi drug prah s pohištva, tepihov, in če so zdaj slabše lokali prezračeni ker ni treba luftat ker kao ni cigaretnega dima, pač požreš več tega.

MAter eni cviljo za vsak drek, čudno da po svetu ne hodijo v skafandrih k je tolk slabga zraka okol njih (smrdijo pa najbolj sami).

Pol pa začnimo še nosit faradayeve kletke oz taka oblačila in čelade, da ne bojo sevanja šopala skozi nas... Aja ne k mobiteli ne smrdijo...

btw, ne kadim....

Blimpe

Pripravnik
31. jul 2007
51
0
6
ksz.

Vem za 2 lokala kjer se že normalno kadi in so tud pepelniki na mizah (s tem ne štejem metelkove).... Tko da gre ta zakon počasi v maloro... Sam upam da se ne bo okol razvedelo, ker potem ne bom dobil več proste mize...
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
burekm če nekdo kadi ogroža ostale s posrednim kajenjem ( v najslabšem primeru rak drugače pa veliko bolj pogosta KOPB kar ni skoraj nič slabše)...kar mene najbolj moti je smrad.....in s tem ne odgovarja za nobene posledice ki jih povzroči

če nekdo pije in gre za volan, povzroči nesrečo ........bo v javboljšem primeru( zanj seveda) ZELOO dobro plačal za svojo odgovornost v najslabšem primeru pa še nekaj časa sedel.

če že kdo dobi kako bolezen zaradi posrednega kajenja...koga naj pa toži...mu boš ti dal odškodnino!!???

ampak ti že to vse veš

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Pa smo spet pri osnovi.

Zakaj se gostinec sam ne odloči koga bo gostil ali še bolj poenostavljeno, razdeliti gostilne na kadilske in nekadilske in bi bil mir. In vsak bi šel pač v svojo. Torej bi imel možnost izbire.
pozabljaš, da je tak zakon nekoč že obstajal, da so gostinci imeli možnost izbire. in razen nekaj svetlih izjem so vsi naredili samo kadilski del, čeprav v nasprotju z zakonom.
če bi sprejeli nazaj stari zakon, kdo bi garantiral, da bi se ga spoštovalo? jaz osebno ne bi imel nič proti razdelitvi pol-pol, ampak samo pod pogojem, če bi se vsi držali pravil igre, predvsem pa gostinci in stranke-kadilci. ne pa da se bodo vsi zgovarjali na slab nadzor

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Alkoholik ne ogroža samo samega sebe - tu se strašno motiš. Res da ogroža posredno, pa vendar. Alkoholizem je družbeno mnogo bolj škodljiv od kajenja, ampak tega v svoji ozkoglednosti pač nočeš videti.

Tu jaz ne razumem, zakaj je alkoholizem družbeno sprejemljiv (in temu primerno manj sankcioniran), kot kajenje.
dvojna merila verjetno izhajajo tudi iz pogostosti pojava. po starem zakonu je v veliki večini lokalov, kamor si prišel, bilo zakajeno, nobenega sledu o kaki ločitvi na kadilski in nekadilski del. če bi bilo z alkoholom tako, torej npr. če bi praktično vsakič, ko bi se peljal po cesti, videl nesrečo, ki jo je povzročil alkohol, ali pa če bi večina družin trpela zaradi pijanca v družini, bi tudi alkohol začeli bolj strogo omejevati.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem za to, da do neke mere ostane kot je. In sicer tam kjer je hrana, se ne kadi in pika. Do sedaj je bilo veliko takih 'picerij', ki so imeli kao ločene prostore, vonj po cigaretnem dimu smo imeli pa takorekoč vsi....Sedaj hvala bogu tega ni
smile-1.gif
Jeeee

Zaradi mene se pa lahko kadi v takih lokalih, kjer dejansko folk pride na pir..V take pa jaz ne hodim
smile-1.gif

Je pa zanimiv to, da se kadilci počutijo zelo prikrajšane medtem, ko pa nas nekadilce pa nobeden ne vpraša ali je nam bilo v redu do sedaj, ko se je lahko kadilo skoraj povsod...

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Ko džankiju (beri: kadilcu z željo po oralni stimulaciji) vzameš pravico, da se fiksa za vsakim vogalom in celo ob mizi, kjer se prehranjuje, potem se bo seveda zbunil. Gimme a break s svojimi pravicami, kdo je pa mene kdaj vprašal, če me mogoče kaj moti, da se mi kadi direkt v moj obrok, ki sem ga jedla na nekadilskem razdelku restavracije.
Upam, da bo zakon trajal v nedogled in vam žnabli primrznejo na čike sredi -15 stopinj.
Uf, se boljš počutim zdej.
tongue-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!

Se pravi so prostori za vse, samo prostora za kajenje ne sme biti!

Kako bi se to slišalo iz ust nekadilca.

Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Nikogar ne silim v nekadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!

Vem kaj vas kadilce sedaj najbolj moti. Možnost izbire je bila že pred tem zakonom in je tudi sedaj. Razlika je bila samo ta, da smo prej izbirali mi nekadilci, sedaj pa izbirate vi.

Sicer pa stari rek pravi: Ko človek jamra, mu je treba še kaj vzet.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sem včeraj mal gledal to oddajo... So bili pretirani ekstremisti na eni in drugi strani. Ženska z ministrstva za zdravje (oz. neke zdravstvene ustanove) tupi svoje, da je zadostno prezračevanje samo orkan... ja itak! Da tudi ob dobrem prezračevanju ostanejo škodljive snovi v zraku... potem nevem zakaj se sploh kjerkoli trudijo s prezračevanji (naprimer v industriji) če to nič ne pomaga
crazy1.gif

Na drugi strani so v prispevkih pacienti, ki zavedno kršijo zakon. Že s samim obnašanjem pred kamero povedo veliko o svoji inteligenci in razumevanju... Potem pa se ženska še spravi dat primer: "Če delavec gara v službi za 300€ na mesec in pride namesto malice na kavo, bo pri meni lahko kadil!" (oziroma nekaj takega, se ne spomnim točno do besede). Ja peezda, če res tako malo zasluži in se tako zelo matra na šihtu, naj gre raje na sendvič in opusti kajenje, za katero na mesec zapravi še minimalno 60€....

Nasplošno pa podpiram spremembe, če bo prezračevanje urejeno. Tudi tobačni € se mi zdi zanimiva rešitev, samo da jaz nebi podražil samo za 1€ ampak kaj več... Me pa ne ganejo jokcanja kadilcev, da je mraz, pa da so prikrajšani... tako kot je nam nekadilcem včasih smrdelo po lokalih, tako zdaj pač njim "smrdi". Namesto jokanja, naj raje pomislijo, kako v kurcu psiho imajo, da ne zdržijo pol ure brez čika...

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Blimpe pravi:
ksz.

Vem za 2 lokala kjer se že normalno kadi in so tud pepelniki na mizah (s tem ne štejem metelkove).... Tko da gre ta zakon počasi v maloro... Sam upam da se ne bo okol razvedelo, ker potem ne bom dobil več proste mize...
smile-1.gif

Jaz tudi vem za par takih lokalov. Pozabil si povedati, da ti lokali dajo pepelnike na mizo šele, ko je uradni delovni čas mimo. Sicer jim tako ne grozi inšpekcija za kadilce, je pa zato lahko pride do prijave zaradi kršenja delovnega časa, pa kršenje JRM ...

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Pred tem je bil prostor prazen. Sedaj je nabito poln. Zgleda, kot da so vsi zadovoljni.

Zgleda že, če si slep. Veliko je kelnarjev, ki ne bi želeli nosit pijače v zakajen prostor. Tak da, kadilci naj sami dajejo predloge, nekadilci bomo pa rekli, če nam ustreza, hehe.
evil.gif

A?
1. Kelnarji ne nosijo pijače v ta prostor.
2. Prostor ni zakajen.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
seveda sem tudi sam za tobačni €, lahko tudi več. Naj pustijo zakon tak kot je in nabijejo še 2€ tobačne takse.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Se popolnoma strinjam s tabo, +5*. Sicer pa, vsa Evropa ze ima tak zakon (dosedaj osebno preveril v Italiji, Irskem, Svedskem, Estoniji in Latviji), zakon imajo v veljavi ze dalj casa kot mi in ga niso nic spreminjali. In tudi pri nas mora ostati tako, sicer bi bil to velik korak nazaj za Slovenijo.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mi itak korakamo po planinsko, ko pridemo na melišče, enega naprej, dva nazaj.

Zakon se bo spremenil, tu ni več dileme. Vprašanje je samo kdaj in kako. Nam na slabše (kadilci) že ne. Taki smo Slovenci in takle zato mamo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Vprašanje je samo kdaj......

Zelo verjetno da nikoli
Predlagal bi samo še prepoved kajenja na vseh javnih mestih
saj veste, klin se s klinom zbija
evil.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!
Se pravi so prostori za vse, samo prostora za kajenje ne sme biti!

Kako bi se to slišalo iz ust nekadilca.

Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Nikogar ne silim v nekadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!

Vem kaj vas kadilce sedaj najbolj moti. Možnost izbire je bila že pred tem zakonom in je tudi sedaj. Razlika je bila samo ta, da smo prej izbirali mi nekadilci, sedaj pa izbirate vi.

Sicer pa stari rek pravi: Ko človek jamra, mu je treba še kaj vzet.

Ali so bili prej kadilski in nekadilski lokali?
Pred zakonom je bila za nekadilce izbira - ali ne grem v lokal, ali pa smrdim. Sedaj je za kadilce izbira ali ne kadim ali ostanem zunaj.
Je bilo prej za kyrac za nekadilce, je sedaj za kyrac za kadilce.
Take izbire niso življenjske.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Hvala, lepo da nam želiš vse dobro.
aplauz.gif

Itak se vam bomo pa zopet pridružili. Ker ni lepšega kot kolektivno inhaliranje cigaretnega dima.
zmaga.gif