Trenja - Kadilci

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kadilci uničujejo nedolžna življenja v gostilni - nekajte kaditi v gostilnah!
Pijanci uničujejo nedolžna življenja na cesti - nehajte piti na cesti za volanom!!!

Saj tako je že nekaj časa, kajne?
wink-1.gif

Mogoče sem jaz malo pristranski ker sem bivši kadilec in mi vonj po cigareti po parih pirih ne dela več skušnjav.
evil.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
To so ti pokazali slike Štajerskega bataljona, kjer so bili v partizane preoblečeni belčki.

Dražgoše, Pohorje, Sutjeska, Neretva ... so naši spomeniki

SFSN ali po domače ali smo se zato borili, da še v gostilnah ne bomo smeli kaditi?

PartizaniPlovdiv17.jpg

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pijanci uničujejo nedolžna življenja na cesti - nehajte piti na cesti za volanom!!!

wink-1.gif

Mogoče sem jaz malo pristranski ker sem bivši kadilec in mi vonj po cigareti po parih pirih ne dela več skušnjav.
evil.gif

Ali posledice alkohola izginejo, ko prideš iz gostilne? NE - torej, brez pitja alkohola v gostilnah.

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Saj, kadilci so najbolj ogroženi! Po moje najboljš, da vas zakonsko zaščitimo tak kot kočevske medvede pa avtorske pravice!

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ne zdej jabolk in hrušk mešat.

Dejstvo iz zdravstvenega vidika je, da kajenje ogroža nekadilce, če se vanje puha cigaretni dim...t.i. pasivno kajenje.

Pijanec mene ne ogroža neposredno niti posredno. Škodi svojim jetrom oz. svojemu organizmu.

Drugo neumno primerjanje je pa primerjava kajenja in drugih izpušnih plinov. Zaenkrat smo še v fazi, ko moramo kurblat elektriko, ko moramo vozit na bencim (v 90%), ko kurimo na drva in gre v zrak, ipd. Ko bo enkrat tak napredek, da bo druge vrste energija na tej cenovni ravni, da bo dostopna večini prebivalstva (tako cenovno kot tudi uporabno), bomo prešaltali na nove vire. Eni si še avta ne morejo kupit, kaj šele hibridna vozila oz. vozila na naprednejšjo energijo. Torej, gre za nujno zlo ta hip.

In nihče me ne bo prepričal, da so cigarete nujno zlo in da se brez njih ne bi dalo preživet...oz. se zadeve odvadit ali sploh ne začet konzumirat. In ja, če gledamo z vidika onasnaževanja, potem kadilci veliko bolj škudujete zraku kot ostali potrošniki energije - iz navedene logike nujno zlo v. neka nepotrebna razvada.

Tko kot sm rekla, bmk kolk skadite, kaj kadite, kako kadite...dokler ta smrad ne prihaja v moj nos & moja pljuča. Boste pač kadili doma, če ne znate spit kozarca pijače brez čika.

Aja še to me zanima, čist tko..a doma tut kadite v zaprtih prostorih?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

wink-1.gif

evil.gif
Seveda...

..si pristranski. Uporabljaš dvojna merila.

kdo pa še pije na cesti za volanom?
13.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Ne zdej jabolk in hrušk mešat.

Dejstvo iz zdravstvenega vidika je, da kajenje ogroža nekadilce, če se vanje puha cigaretni dim...t.i. pasivno kajenje.

Pijanec mene ne ogroža neposredno niti posredno. Škodi svojim jetrom oz. svojemu organizmu.
Tisti, ki pije, te ne ogroža posredno?
confused-1.gif

Sprašujem se samo še ali je to nevednost ali ignoranca?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Evo, nihče.

Na začetku so bile pa verjetno pritožbe take kot sedaj. Saj sta kamionđija tudi pila med vožnjo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pijancu je prepovedano ogrožat drugega, kot je kadilcu prepovedano ogrožat drugega.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Vem kaj hočem povedat, mogoče se nism najboljš izrazla...

Sicer je pa tukej govora o kajenju in če mi od vseh škodljivih stvari vsaj ena manj škodi oz. ne more več škodovat v tolikšni meri (v tem primeru kajenje), je to dobro.

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Stardec...ne glede na to kako obračaš:

Ker gost v gostilni kadi, škoduje in ubija (sicer drugo ni dokazano, ampak ok).

Ker gost v gostilni pije, škoduje in ubija.

Drugo je dovoljeno, prvo ni.

Ja, ja pika: ko zmanjka argumentov pa ugotoviš, da smo OFF. Dober je.

Škodi nam marsikaj. In iztrebit vse kar škoduje je neumnost. Sem za to, da zaščitimo nekadilca v gostilni in sem za to, da zaščitimo ljudi pred pijanci.

Pogovarjamo pa se o načinu, kako to doseči. In način naše vlade je bil totalno restriktiven - brez potrebe.

In posledično bodo zakon spremenili. Sigurno bo daleč od idealnega bo bolj normalen.

EDIT: popravljene napake x2

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pijanec ubija pogojno. Škoda ki jo povzročijo pijanci je nekaj %.
Medtem ko kadilci uničujejo ljudi v istem prostoru 100%.

Jaz bi pa rad seksal v gostilni pa ne smem. Tudi na pločniku ne. Šele doma lahko. Pa s tem niti ne oplodim vseh navzočih v gostilni, pa ne smem. Mi smo s tem drugorazredni državljani.
jezen.gif

Mah, mal se zajebavam, ker te debate so itak brez pomena. Eni so se sprijaznili, drugi se še bodo.
priden.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pijancu je prepovedano ogrožat drugega, kot je kadilcu prepovedano ogrožat drugega.
Ergo: prepovejmo pitje alkohola.
priden.gif

Saj kajenje ni prepovedano. Prepovedano je samo v zaprtih javnih prostorih. Koliko je še drugih krajev v naši državi, kjer lahko kadite.
Stardec for president
cheer.gif

Itak se jih ne da prepričati, škoda truda.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
S pitjem alkohola ogrožaš samo sebe. Če greš potem pijan na cesto ogrožaš še ostale in si v prekršku.
Enako je pri kadilcih.
Če kadiš zunaj ali sam doma, škodiš samo sebi, ko pa prideš s čikom v gostilno, pa škoduješ še ostalim v gostilni in si prav tako v prekršku.
Tako kajenje kot pitje alkohola NI prepovedano. Je samo omejeno, kot še marsikaj drugega.
Kaj pušači tle ne štekate?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Mah, mal se zajebavam, ker te debate so itak brez pomena. Eni so se sprijaznili, drugi se še bodo.
Ma ni brezveze. Včeraj sem gledal oddajo "jasno in glasno" in "trenja" Pa mislim, da nsaprotniki kajenja sploh ne znajo povedat, al pa se v take oddaje namerno vabi samo take ki nimajo nabrušenih jezikov. V eni in drugi oddaji so bili glasnejši kadilci.
Nikol nisem še v nobeno oddajo klical "v živo" včeraj pa me je prijelo, da bi poklical in kakšno povedal.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kaj naprimer? Da si sicer proti kadilcem, da pa rad kakšen čevapčiček vržek kakšnemu psičku, ki te ogroža.
hysterical-1.gif

Mogoče bi moral podobno početi tudi z nami?
evil.gif

Nikotin v vsako slovensko vas.press
tongue-1.gif