Ne zdej jabolk in hrušk mešat.
Dejstvo iz zdravstvenega vidika je, da kajenje ogroža nekadilce, če se vanje puha cigaretni dim...t.i. pasivno kajenje.
Pijanec mene ne ogroža neposredno niti posredno. Škodi svojim jetrom oz. svojemu organizmu.
Drugo neumno primerjanje je pa primerjava kajenja in drugih izpušnih plinov. Zaenkrat smo še v fazi, ko moramo kurblat elektriko, ko moramo vozit na bencim (v 90%), ko kurimo na drva in gre v zrak, ipd. Ko bo enkrat tak napredek, da bo druge vrste energija na tej cenovni ravni, da bo dostopna večini prebivalstva (tako cenovno kot tudi uporabno), bomo prešaltali na nove vire. Eni si še avta ne morejo kupit, kaj šele hibridna vozila oz. vozila na naprednejšjo energijo. Torej, gre za nujno zlo ta hip.
In nihče me ne bo prepričal, da so cigarete nujno zlo in da se brez njih ne bi dalo preživet...oz. se zadeve odvadit ali sploh ne začet konzumirat. In ja, če gledamo z vidika onasnaževanja, potem kadilci veliko bolj škudujete zraku kot ostali potrošniki energije - iz navedene logike nujno zlo v. neka nepotrebna razvada.
Tko kot sm rekla, bmk kolk skadite, kaj kadite, kako kadite...dokler ta smrad ne prihaja v moj nos & moja pljuča. Boste pač kadili doma, če ne znate spit kozarca pijače brez čika.
Aja še to me zanima, čist tko..a doma tut kadite v zaprtih prostorih?