Trenja - Kadilci

Nema. Zato pa so luknje v zakonu, da vas nekadilce zajebavamo
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zakon bi moral bit tak, da ko se vidi osebo s čikom v gobcu, takoj milostni strel v glavo. Pa ne bi bilo teh debat.

Če bi kaj takega predlagal za cigane ali čefurje bi sigurno fasal ban.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Kaj je razvada, je stvar zornega kota.
Mislim, da bi lahko kar ukinili televizijske sprejemnike. Kakšna korist pa je od njih? Samo energijo trošijo in nič drugega. Vse informacije se dajo prebrati tudi v časopisu.... (ob kavici in čiku)
Kako naj bi to že mene motilo ali me zdravstveno ogrožalo, če TI gledaš televizijo?
Citat:
Ko pa gre za ločitev na kadilske in nekadilske lokale, se obnašaš, kot bi te kdo primoral hoditi v kadilske lokale. Izvoli, ostani v nekadilskem lokalu in ostalim pusti, da gredo v kadilskega, če tako želijo. Obnašaš se, kot da bi kadilcem zavidal.
Obnašaš se kot da tebi frišen zrak škodi. Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Kadi zunaj!
Sprijazni se da se določene stvari ne počno vsepovsod kjer bi se tebi krtača dvignila. So prostori kjer se pije, so prostori kjer se tudi je, so prostori kjer se spi in konec koncev so prostori kjer se hodi scat pa srat itd... A ti serješ mogoče kar v dnevni sobi, da se ti nebi slučajno kdo tvojih pravic dotaknu? Če to počneš pri sebi doma imaš vso pravico, da to počneš, nemoreš pa srat tam kjer jaz pijem čaj, kafe itd...
Citat:
Glede prezračevanja: ne govori o stvareh o katerih se ti niti ne sanja. Porabo ventilatorja lahko s porabo grelnika lahko primerja samo nekdo, ki nima najmanjšega pojma o prezračevanju. Glede ogrevanja svežega (hladnega) zraka, pa verjetno še nisi slišal za toplotne rekuperatorje.
Ceneje kot delat drago prezračevalno in grelno napravo je, da se vam naredi rauf kamro. To bi bla majhna lukna, šija, raufkamra in podobno... v kateri bi vi razvajenci lahko na toplem kadili. Prezračevalne naprave sploh nebi rabili saj bi bil smrdljivi efekt boljši brez lufta. Zakaj bi vamn moral nekdo luftati prostor, če pa preluftanega zraka ne marate?
Citat:
Kar se mene tiče (glede na to, da sem kadilec in ne pijem alkohola), sem takoj za to, da se prepove točenje alkohola v lokalih. Komu pa pitje alkohola koristi? Ali ni to samo nepotrebna razvada (po tvojem)? Predvsem pa bi rad videl, da bi se izvajal zakon o prepovedi točenja in uživanja alkohola na športnih prireditvah. Bilo bi zanimivo biti v Planici, brez da bi se moral izogibati hordam pijancev in broditi po izbruhkih in scanju.
S tem odstavkom se deloma celo strinjam.
Ampak če nekdo pije škodi svojim jetram, ne mojim. Ti pa s kajenjem škodiš mojim pljučam, mandata pa ti jaz za to oškodovanje nisem dal.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
jebemumater mi že gre to stokanje in jamranje na organ, ni več smešno
jezen.gif

počasi se bo treba sprijaznit, mislim da bo zima naredila svoje

Kaj pa včeraj!!??? Pridem v gostilno v vukojebini 4a in kaj vidim!?!? noter kadijo!!
jezen.gif

komu se to prijavi?? ker inšpekcija?? telefon?? email?? hvala. mamu jim vidim banda ferdamana
jezen.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Mislim, da bi lahko kar ukinili televizijske sprejemnike. Kakšna korist pa je od njih? Samo energijo trošijo in nič drugega. Vse informacije se dajo prebrati tudi v časopisu.... (ob kavici in čiku)
Kako naj bi to že mene motilo ali me zdravstveno ogrožalo, če TI gledaš televizijo?
Poraba energije, toplogredni plini, globalno segrevanje - ti našteti pojmi kaj pomenijo?

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ko pa gre za ločitev na kadilske in nekadilske lokale, se obnašaš, kot bi te kdo primoral hoditi v kadilske lokale. Izvoli, ostani v nekadilskem lokalu in ostalim pusti, da gredo v kadilskega, če tako želijo. Obnašaš se, kot da bi kadilcem zavidal.
Obnašaš se kot da tebi frišen zrak škodi. Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Kadi zunaj!
Sprijazni se da se določene stvari ne počno vsepovsod kjer bi se tebi krtača dvignila. So prostori kjer se pije, so prostori kjer se tudi je, so prostori kjer se spi in konec koncev so prostori kjer se hodi scat pa srat itd... A ti serješ mogoče kar v dnevni sobi, da se ti nebi slučajno kdo tvojih pravic dotaknu? Če to počneš pri sebi doma imaš vso pravico, da to počneš, nemoreš pa srat tam kjer jaz pijem čaj, kafe itd...
Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!
Se pravi so prostori za vse, samo prostora za kajenje ne sme biti!
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Glede prezračevanja: ne govori o stvareh o katerih se ti niti ne sanja. Porabo ventilatorja lahko s porabo grelnika lahko primerja samo nekdo, ki nima najmanjšega pojma o prezračevanju. Glede ogrevanja svežega (hladnega) zraka, pa verjetno še nisi slišal za toplotne rekuperatorje.
Ceneje kot delat drago prezračevalno in grelno napravo je, da se vam naredi rauf kamro. To bi bla majhna lukna, šija, raufkamra in podobno... v kateri bi vi razvajenci lahko na toplem kadili. Prezračevalne naprave sploh nebi rabili saj bi bil smrdljivi efekt boljši brez lufta. Zakaj bi vamn moral nekdo luftati prostor, če pa preluftanega zraka ne marate?

Naj o upravičenosti investicije razmisli tisti, ki bo dal denar. Novica za tebe: kadilske kabine že obstajajo, samo zakon v kadilskih kabinah prepoveduje vse dejavnosti, razen kajenja. Ta zakon enostavno ne daje možnosti izbire.
Ne vem od kod sklep o zraku iz prezračevalnih naprav, ampak v očitno si v navalu besa preskočil nekaj logičnih sklepov.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Kar se mene tiče (glede na to, da sem kadilec in ne pijem alkohola), sem takoj za to, da se prepove točenje alkohola v lokalih. Komu pa pitje alkohola koristi? Ali ni to samo nepotrebna razvada (po tvojem)? Predvsem pa bi rad videl, da bi se izvajal zakon o prepovedi točenja in uživanja alkohola na športnih prireditvah. Bilo bi zanimivo biti v Planici, brez da bi se moral izogibati hordam pijancev in broditi po izbruhkih in scanju.
S tem odstavkom se deloma celo strinjam.
Ampak če nekdo pije škodi svojim jetram, ne mojim. Ti pa s kajenjem škodiš mojim pljučam, mandata pa ti jaz za to oškodovanje nisem dal.

In to je tista ozkoglednost, ki sem jo želel razgaliti. Seveda, tobačni dim je viden, smrdi in posledice so neposredne. Ampak zaradi tobaka družine ne razpadajo, zaradi tobaka ni socialnih problemov, zaradi tobaka ni nasilja v družini, zaradi preveč pokajenih cigaret ni prometnih nesreč. Seveda ti tega v svoji ozkoglednosti ne vidiš. Dokler nisi neposredno in vidno prizadet, te ne zanima, čeprav je vsaka druga odvisnost (alkohol, droge, hazardiranje) družbeno neprimerno škodljivejša od tobaka.
Ne rabim tvojega mandata - pusti mi izbiro. Za to gre. Naj se dovolijo kadilski in nekadilski lokali, pa bova lahko sama izbrala kam bova šla - jaz te izbire danes nimam več.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zakon bi moral bit tak, da ko se vidi osebo s čikom v gobcu, takoj milostni strel v glavo. Pa ne bi bilo teh debat.

Če bi kaj takega predlagal za cigane ali čefurje bi sigurno fasal ban.

Ena manjšine so pač priviligirane.

To je zarad prejsnjega rezima
hysterical-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Sam kadilci ste pa res čudni. Če je gostilna polna, najdte eizgovor zakaj je. V Ljubljani ker so študenti, bla, bla, bla V sredo smo šli v službi ven in smo okoli 24 prišli v mačka. In ja, lokal je bilen polen ampak študentov je bilo minimalno. Sam starejši folk, ki že ima službe. Tko da ne mi govort, da so lokali v Ljubljani polni zarad študentov. Pod Skalco so pa res bli notr sami študenti, ampak ob 3 itak nimaš kej druzga za pričakovat.
smile-1.gif

Sicer pa v tejli debati karkoli pisat itak nima smisla, ker kadilci ne vidjo deli kot do konca čika, ki ga majo v ustih.
Sam nekadilci ste pa res čudni, povsod vidite polne gostilne pa vseeno je prišlo do enormnega izpada dohodkov gostincev.
stupid-1.gif

Ja Maček v LJ je poln, lokali okrog pa ne. Ta tvoja trditev je pa obratno od pravilne.
uf-1.gif

Maček je poln, ker se lahko kadi na vrtu, ki je delno zaprt in ogrevan. Notr pa je precej prazen od uvedbe zakona. Ravno tako okoliški lokali.
Pa razmisli, kako se to sklada s tvojo logiko...

Sicer pa v tejli debati karkoli pisat itak nima smisla, ker nekadilci ne vidjo deli kot do konca čika, ki ga majo kadilci v ustih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Poraba energije, toplogredni plini, globalno segrevanje - ti našteti pojmi kaj pomenijo?
A prostor se prezračuje brez energije? No, saj se, ampak ta prostor je zunaj. Kar zunaj ostani s čikom v zobeh. Če boš šel kadit noter boš potreboval dodatno energijo, da boš prostor prezračil. Pa smo spet pri topli gredi....
Citat:
Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!
Se pravi so prostori za vse, samo prostora za kajenje ne sme biti!
Kakšno izbiro ima pa tisti, ki ti bo kafe na mizo prnesu?
Sicer pa ti že imaš izbiro. Al kadiš zraven kafeta al pa ne kadiš.
Citat:
Novica za tebe: kadilske kabine že obstajajo, samo zakon v kadilskih kabinah prepoveduje vse dejavnosti, razen kajenja. Ta zakon enostavno ne daje možnosti izbire.
Ja saj sm ti reku, da se boš moral navadit, da so prostori namenjeni različnim dejavnostim. V kuhni se je, na WCju se pa serje. V kuhni za mizo nekako ni preveč zdravo srat.

Citat:
Ampak zaradi tobaka družine ne razpadajo, zaradi tobaka ni socialnih problemov, zaradi tobaka ni nasilja v družini, zaradi preveč pokajenih cigaret ni prometnih nesreč.
Ja pa kaj hočeš zdaj tle povedat? Kot je meni znano je nasilje v družini že davno prepovedano. Pa vožnja pod vplivom alkohola tudi. To se nesme delat.
Če nek pijanec svojo ženo prebuta je storil nasilno in kaznivo dejanje, tako kot kadilec krši zakon če prižge tam kjer nebi smel.Kaj ti ni jasno tukaj?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Če bi dejansko ta CO2 kaj prispeval k globalnemu segrevanju
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
V tej temi pa razturaš
Ej, poln kufer mam počas jaz tega. Namesto da bi mi, nekadilci protestirali in zganjali celga hudiča, ker si nekdo dovoli mene v prerano trugo tlačit...protestirajo, pravzaprav tisti, ki so na nek način naši morilci. Pa kje je to svet vidu?
Jaz bi prepovedal kadit tud zunaj in to povsod tam kjer je možnost, da kdo udihava cigaretni dim. Popizdevam, ko se mi na plaži zraven uleže en smoker in vame ves čas cigaretni dim puha. Kot bi jaz prišel k nekomu in mu prdel v ksiht ali pa v žilo fiks šprical.
Pa porkamadonapress

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ampak zaradi tobaka družine ne razpadajo, zaradi tobaka ni socialnih problemov, zaradi tobaka ni nasilja v družini, zaradi preveč pokajenih cigaret ni prometnih nesreč.
Ja pa kaj hočeš zdaj tle povedat? Kot je meni znano je nasilje v družini že davno prepovedano. Pa vožnja pod vplivom alkohola tudi. To se nesme delat.
Če nek pijanec svojo ženo prebuta je storil nasilno in kaznivo dejanje, tako kot kadilec krši zakon če prižge tam kjer nebi smel.Kaj ti ni jasno tukaj?
No, dajmo malo poenotiti merila.

Kadilcem govorite, ne boste več kadil v gostilnah, ker s tem uničujete naše zdravje. Stanje: kaditi v gostilnah je prepovedano.

Pivcem se more torej reči: ne boste več pili alkohola v gostilni, ker s tem ubijate ljudi na cesti. Stanje: piti v gostilnah ni prepovedano.

Upam, da res ni kdo tako naiven, da verjame, da je več mrtvih v prvem kot v drugem primeru.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
>>>Kaj pa včeraj!!??? Pridem v gostilno v vukojebini 4a in kaj vidim!?!? noter kadijo!!

No vidiš. To je naša predhodnica, ali kot smo rekli v partizanih borbena jedinica. In kmalu bo prišel dan, ko bomo po starem zasedali prostore in spuščali nikotinske oblačke v nebo.

woman.smoking.small.gif