Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zakon bi moral bit tak, da ko se vidi osebo s čikom v gobcu, takoj milostni strel v glavo. Pa ne bi bilo teh debat.
Zakaj se potem pregovarjaš, če si v manjšini?!Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Kakšna pravica? Pravica močnejšega. In je res brezveze se pregovarjati.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zakon bi moral bit tak, da ko se vidi osebo s čikom v gobcu, takoj milostni strel v glavo. Pa ne bi bilo teh debat.
Če bi kaj takega predlagal za cigane ali čefurje bi sigurno fasal ban.
Kako naj bi to že mene motilo ali me zdravstveno ogrožalo, če TI gledaš televizijo?Citat:
Kaj je razvada, je stvar zornega kota.
Mislim, da bi lahko kar ukinili televizijske sprejemnike. Kakšna korist pa je od njih? Samo energijo trošijo in nič drugega. Vse informacije se dajo prebrati tudi v časopisu.... (ob kavici in čiku)
Obnašaš se kot da tebi frišen zrak škodi. Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Kadi zunaj!Citat:
Ko pa gre za ločitev na kadilske in nekadilske lokale, se obnašaš, kot bi te kdo primoral hoditi v kadilske lokale. Izvoli, ostani v nekadilskem lokalu in ostalim pusti, da gredo v kadilskega, če tako želijo. Obnašaš se, kot da bi kadilcem zavidal.
Ceneje kot delat drago prezračevalno in grelno napravo je, da se vam naredi rauf kamro. To bi bla majhna lukna, šija, raufkamra in podobno... v kateri bi vi razvajenci lahko na toplem kadili. Prezračevalne naprave sploh nebi rabili saj bi bil smrdljivi efekt boljši brez lufta. Zakaj bi vamn moral nekdo luftati prostor, če pa preluftanega zraka ne marate?Citat:
Glede prezračevanja: ne govori o stvareh o katerih se ti niti ne sanja. Porabo ventilatorja lahko s porabo grelnika lahko primerja samo nekdo, ki nima najmanjšega pojma o prezračevanju. Glede ogrevanja svežega (hladnega) zraka, pa verjetno še nisi slišal za toplotne rekuperatorje.
S tem odstavkom se deloma celo strinjam.Citat:
Kar se mene tiče (glede na to, da sem kadilec in ne pijem alkohola), sem takoj za to, da se prepove točenje alkohola v lokalih. Komu pa pitje alkohola koristi? Ali ni to samo nepotrebna razvada (po tvojem)? Predvsem pa bi rad videl, da bi se izvajal zakon o prepovedi točenja in uživanja alkohola na športnih prireditvah. Bilo bi zanimivo biti v Planici, brez da bi se moral izogibati hordam pijancev in broditi po izbruhkih in scanju.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Kaj pa včeraj!!??? Pridem v gostilno v vukojebini 4a in kaj vidim!?!? noter kadijo!!
Poraba energije, toplogredni plini, globalno segrevanje - ti našteti pojmi kaj pomenijo?Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kako naj bi to že mene motilo ali me zdravstveno ogrožalo, če TI gledaš televizijo?Citat:
Mislim, da bi lahko kar ukinili televizijske sprejemnike. Kakšna korist pa je od njih? Samo energijo trošijo in nič drugega. Vse informacije se dajo prebrati tudi v časopisu.... (ob kavici in čiku)
Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Obnašaš se kot da tebi frišen zrak škodi. Kdo pa tebe sili v nekadilski lokal? Kadi zunaj!Citat:
Ko pa gre za ločitev na kadilske in nekadilske lokale, se obnašaš, kot bi te kdo primoral hoditi v kadilske lokale. Izvoli, ostani v nekadilskem lokalu in ostalim pusti, da gredo v kadilskega, če tako želijo. Obnašaš se, kot da bi kadilcem zavidal.
Sprijazni se da se določene stvari ne počno vsepovsod kjer bi se tebi krtača dvignila. So prostori kjer se pije, so prostori kjer se tudi je, so prostori kjer se spi in konec koncev so prostori kjer se hodi scat pa srat itd... A ti serješ mogoče kar v dnevni sobi, da se ti nebi slučajno kdo tvojih pravic dotaknu? Če to počneš pri sebi doma imaš vso pravico, da to počneš, nemoreš pa srat tam kjer jaz pijem čaj, kafe itd...
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ceneje kot delat drago prezračevalno in grelno napravo je, da se vam naredi rauf kamro. To bi bla majhna lukna, šija, raufkamra in podobno... v kateri bi vi razvajenci lahko na toplem kadili. Prezračevalne naprave sploh nebi rabili saj bi bil smrdljivi efekt boljši brez lufta. Zakaj bi vamn moral nekdo luftati prostor, če pa preluftanega zraka ne marate?Citat:
Glede prezračevanja: ne govori o stvareh o katerih se ti niti ne sanja. Porabo ventilatorja lahko s porabo grelnika lahko primerja samo nekdo, ki nima najmanjšega pojma o prezračevanju. Glede ogrevanja svežega (hladnega) zraka, pa verjetno še nisi slišal za toplotne rekuperatorje.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
S tem odstavkom se deloma celo strinjam.Citat:
Kar se mene tiče (glede na to, da sem kadilec in ne pijem alkohola), sem takoj za to, da se prepove točenje alkohola v lokalih. Komu pa pitje alkohola koristi? Ali ni to samo nepotrebna razvada (po tvojem)? Predvsem pa bi rad videl, da bi se izvajal zakon o prepovedi točenja in uživanja alkohola na športnih prireditvah. Bilo bi zanimivo biti v Planici, brez da bi se moral izogibati hordam pijancev in broditi po izbruhkih in scanju.
Ampak če nekdo pije škodi svojim jetram, ne mojim. Ti pa s kajenjem škodiš mojim pljučam, mandata pa ti jaz za to oškodovanje nisem dal.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Če bi kaj takega predlagal za cigane ali čefurje bi sigurno fasal ban.
Ena manjšine so pač priviligirane.
Sam nekadilci ste pa res čudni, povsod vidite polne gostilne pa vseeno je prišlo do enormnega izpada dohodkov gostincev.Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Sam kadilci ste pa res čudni. Če je gostilna polna, najdte eizgovor zakaj je. V Ljubljani ker so študenti, bla, bla, bla V sredo smo šli v službi ven in smo okoli 24 prišli v mačka. In ja, lokal je bilen polen ampak študentov je bilo minimalno. Sam starejši folk, ki že ima službe. Tko da ne mi govort, da so lokali v Ljubljani polni zarad študentov. Pod Skalco so pa res bli notr sami študenti, ampak ob 3 itak nimaš kej druzga za pričakovat.
Sicer pa v tejli debati karkoli pisat itak nima smisla, ker kadilci ne vidjo deli kot do konca čika, ki ga majo v ustih.
A prostor se prezračuje brez energije? No, saj se, ampak ta prostor je zunaj. Kar zunaj ostani s čikom v zobeh. Če boš šel kadit noter boš potreboval dodatno energijo, da boš prostor prezračil. Pa smo spet pri topli gredi....Citat:
Poraba energije, toplogredni plini, globalno segrevanje - ti našteti pojmi kaj pomenijo?
Kakšno izbiro ima pa tisti, ki ti bo kafe na mizo prnesu?Citat:
Kdo bi pa tebe silil v kadilski lokal? Nikogar ne silim v kadilske lokale, samo možnost izbire naj se pusti. Razmeš? Možnost izbire!
Se pravi so prostori za vse, samo prostora za kajenje ne sme biti!
Ja saj sm ti reku, da se boš moral navadit, da so prostori namenjeni različnim dejavnostim. V kuhni se je, na WCju se pa serje. V kuhni za mizo nekako ni preveč zdravo srat.Citat:
Novica za tebe: kadilske kabine že obstajajo, samo zakon v kadilskih kabinah prepoveduje vse dejavnosti, razen kajenja. Ta zakon enostavno ne daje možnosti izbire.
Ja pa kaj hočeš zdaj tle povedat? Kot je meni znano je nasilje v družini že davno prepovedano. Pa vožnja pod vplivom alkohola tudi. To se nesme delat.Citat:
Ampak zaradi tobaka družine ne razpadajo, zaradi tobaka ni socialnih problemov, zaradi tobaka ni nasilja v družini, zaradi preveč pokajenih cigaret ni prometnih nesreč.
Če bi dejansko ta CO2 kaj prispeval k globalnemu segrevanjuCitat:
Uporabnik NigelM pravi:
Poraba energije, toplogredni plini, globalno segrevanje - ti našteti pojmi kaj pomenijo?Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ej, poln kufer mam počas jaz tega. Namesto da bi mi, nekadilci protestirali in zganjali celga hudiča, ker si nekdo dovoli mene v prerano trugo tlačit...protestirajo, pravzaprav tisti, ki so na nek način naši morilci. Pa kje je to svet vidu?Citat:
V tej temi pa razturaš
No, dajmo malo poenotiti merila.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ja pa kaj hočeš zdaj tle povedat? Kot je meni znano je nasilje v družini že davno prepovedano. Pa vožnja pod vplivom alkohola tudi. To se nesme delat.Citat:
Ampak zaradi tobaka družine ne razpadajo, zaradi tobaka ni socialnih problemov, zaradi tobaka ni nasilja v družini, zaradi preveč pokajenih cigaret ni prometnih nesreč.
Če nek pijanec svojo ženo prebuta je storil nasilno in kaznivo dejanje, tako kot kadilec krši zakon če prižge tam kjer nebi smel.Kaj ti ni jasno tukaj?