Ha, to je zadnjič dojela tudi moja mati - je vidla, da se ji bolj splača vzet ena bagueto, ki je cenovno enaka žemlji, je pa ekvivalent trem žemljam
lp
Peter
lp
Peter
Citat:
Uporabnik MMslo pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Perla je bila tudi ta, da bi Hofer znižal ceno kruha, če bi bilo notri toliko prostora.
Mislim, da ima Hofer kar nizke cene kruha (0,85 EUR za 800g belo štruco , 0,45 EUR za 500g bagueti) in v primerjavi 3 najmočnejšimi trgovci ne vidim razloga,da bi znižali cene.
Pri najboljšemu sosedu dajam po novem 0,80 EUR za veliko žemljo (recimo da ima 200g)!?!
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
In zdaj se sekiramo zaradi delničarjev, al kako?
Ti naj rešujejo svoje probleme (da jih management, ki so ga nastavili, pelje scat - ali pa tudi ne, ker je lahko to tudi čisto načrtno firziranje, da se v javnosti ohrani lepa, napol socialna slika za ovce a'la ti, ki nasedajo takim cifram), mi bomo pa svoje, kapiš?
Nima. Kaj je en pravi velik pokriti šoping center (čemo ameri, ki so si to izmislili, rečejo mall), si lahko greš pogledat v Celovec, Zagreb, Trst, Reko; Graz ...Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
ksz....
No pa dajmo še eno tukaj rečt. Kdor trdi da slovenija nima "Mallov" je po mojem mnenju [censored] al pa slep. Po velikosti in ponudbi trgovin je že skoraj vsak supermarket "mall".
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
.... Mi ubigi kupci, oni (delničarji) svinje kapitalistične....
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sorry, jaz sem oboje . kupujem v trgovinah in imam tudi kako delnico.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj si pa ti kisliš o mojem pozavanju enkonomije in rfačunovodstva, se mi pa j...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
.... Več naložb - manj dobička - manj dividend (seveda pa v končni fazi višja vrednost podjetja, delnice in več dobička ob prodaji - ampak beseda ni tekla o tem, pa tega nisem pisal).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kako pa papirnato zmanšaš dobiček, je pa jasno vsakemu dobremu financarju. In zato večina firm počne enako. In še zmeraj imajo potem nekater precej višji ROS ...
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Tisti, ki pišete, kaj je in kaj ni mall...
Lahko prosim nalepite definicijo? Ker slikca mi nič ne pomaga (tole zgoraj zgleda zelo skromno v primerjavi z malli v ZDA), meni ni uspelo najti mobenega v Celovcu (je res, da me tam ni bilo zadnje tri leta), kao naj bi bilo to nekaj "večjega, kot imamo mi" (pa še vedno ne vem, koliko večjega) itd.
Še dodatek za telebane - NIKJER NISEM TRDILA, DA MI IMAMO ALI DA MI NIMAMO MALLa. Samo zanima me kriterij, po katerem pišete svoja mnenja. Ja, mnenja. Ko bom videla kriterij, bom pa to spremenila v dejstvo...
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pozabljaš, da je ceneje zgraditi hišo v Bjelovarju kot pa v Ljubljani in njeni 50 km okolici.
Pa če pri tem uporabljaš povsem enake knauf plošče.
Kaj šele, če sem in tja (sploh ne povsod) namesto knaufa daš kaj drugega.
Ugani, zakaj vse je tako...
Ti kar uživaj v svoji nadinteligenci. Samo namignem, da je to odvisno od panoge in tipa lastništva ... In seveda tega, kaj te pri firmi zanima ...Citat:
Uporabnik kozarec pravi: "ROS" "bull shit", ker je veliko pomembnejši "ROE"
V centru (City Arkaden), odprli lani. Ni prav veliko, a še vedno večje od štacun pri nas. Recimio, da je to minimum za Mall.Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
meni ni uspelo najti nobenega v Celovcu (je res, da me tam ni bilo zadnje tri leta),
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
BTW - Čestitam! Si prvi delničar, ki ga poznam, da kupuje delnice zato, ker ga zanimajo dividende (ne pa donos)...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
meni ni uspelo najti nobenega v Celovcu (je res, da me tam ni bilo zadnje tri leta),
V centru (City Arkaden), odprli lani. Ni prav veliko, a še vedno večje od štacun pri nas. recimio, da je to minimum za Mall.
Kakih 120, 150 štacu plus lokali.