Trboveljski dimnik

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.596
113
A ni en trbovenčan v svojo ponudbo dal plezanje na raufenk?
Pa se govori, da imamo največjega. Večjega kot Hrvati :). Za ostale nas boli k..ac!
OK. Steklarna ga je imela kot tehnični spomenik, Kemična ga ima isto. Pa naj ostane.
Sicer pa. Le kako ga bi podrli. Če ga minirajo, ga bo neslo do Krškega. Je še jedrska bo ogrožena.
Naj ostane. Za enkrat ne ogroža (še) nikogar. Ja razen tiste, ki hodijo po štreki do njega :) Obisk pa le naj bo organiziran.
Ja še tole. Med gradno sta dva dol padla. Eden mrtev, drugi se je ujev na vrv, ki je na koncu imela vozel.
Naredu ga je eden delavec, ki ni imel drugega dela. Dan prej! Ni res? Pa naj ostane legenda!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.930
113
pri taščici
In kako preverijo kondcijo?
Cakam nasledniega, ki bo s padalom sel navzdol. Edino res ne vem kje bo pristal. Na tirih ne more zaradi zic, v Savi tudi nekoliko tezje, ostane mu se cesta.
Pa padalo gor prinest bo tudi zalogaj.
Utisevalec lojtre niso zalepljene ampak sidrirane. In to globoko v dimnik.. Hanzi ti si od tam pa se pozanimaj kako določajo kdo gor i. Kdo ne
Nisem od "tam" ;) , vem.pa da so se v tem tisočletju "alpinisti" precej dolgo obnavljali dimnik. Poznam plezalca ki ga je obnavljal.

Utisevalec:
Zruši se ga isto kot pozida. Od gor dol
Za višjo ceno kot pozida.

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Kolkor je meni poznano so se sanacije zunanjega dela izvajale na par let in so to delali alpinisti.Pa nič se ni na skrivaj gor hodilo,kakor nekateri v videih pravjo,ker so vedeli preveč stvari,ki jih še tisti delavci v TET ki niso delalali nič v zvezi dimnika niso vedeli,tujci pa.Imam kolega,ki je delal na čistilni napravi in je imel kompresorje znotraj ovoja dimnika in ni vedel,da se tam ptide tudi na zunanji del dimnika na lestev par metrov više.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja ampak če gledam ko plezajo je beton silno porozen za nek armiran (vibriran) beton. Zgleda slabše kot doma "zašolana" betonska škarpa. Barva se očitno sploh proti vrhu lušči, torej voda prehaja vsaj skozi vrhnjo površino. To ko enkrat pride do armature samo še poči vse skupaj.
Meni deluje pa beton zelo dober glede na starost in vremenske razmere, ne vem, kje ti v videu vidiš tako slabo stanje. Ali pa ne veš, kaj sploh je dejansko slab beton in slabo železo, pravzaprav je bolje ne vedeti, kakšni so nekateri mostovi, po katerih se vsak dan vozimo ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Meni deluje pa beton zelo dober glede na starost in vremenske razmere, ne vem, kje ti v videu vidiš tako slabo stanje. Ali pa ne veš, kaj sploh je dejansko slab beton in slabo železo, pravzaprav je bolje ne vedeti, kakšni so nekateri mostovi, po katerih se vsak dan vozimo ...

Tole meni ne zgleda ravno kot kvalitetno vibriran beton:
beton.png

Pa ne gre samo za stike "opaženja", ker zgoraj je link kako so delali (3m hidravlični opaž) ker se take anomalije pojavljajo na več kot 3m.

Proti vrhu se pa vidi da voda vleče v beton ker se lušči barva pa tudi "madeži" pronicanja so vidni. Vsaj zgornjih 10m.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.930
113
pri taščici
Naj vzame kladivce pa.majzelj pa ga naj malo poštema. Ko ga že skrbi za varnost adrenalincev. Naj gre na prule? Najbrž je marsikje še slabša, samo tista mi je zadnjič v oči padla ko sem čakal na mostu) malo ograja mostu preverit.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V redu beton je, nikjer se ne kruši (to da odstopa oplesk, je samo malenkost), in to po več ko 40 letih. Lojtra tudi zgleda odlično za svoja leta, čeprav a je to sploh še originalna?

Saj bi šel preverit, ampak sem malo občutljiv na bingljanje par sto metrov v luftu.

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Je original,razen če so jo v zadnjih treh letih menjal,odkar ne obratujejo več,nimam vpogleda v to.