Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nič nisem nastrojen
ampak dejva takole
vegani vegetarjanci (tisti ki so se to odločili zato ker živalce trpijo in je KUL zdej bit vegi ) hranijo svoje pse in mačke s ne boš verjel MESOM. za to meso so pa pač morale umreti živali... ker jih ne futrajo s crkovino...
drugače pa meni je čist vseno, jej kar ti paše pij kar ti paše, samo ne men težit da je za tale zrezek mogla krav umret, da b mogl zmanjšat porabo mesa.. j
Ne poznam nikogar, da bi bil vegan zato ker je 'KUL' ampak zgolj zaradi sočutja do vseh živih bitij.
Biti vegan žal pomni, da te družba na nek način izključi, kar naenkrat se soočiš z dejstvom, da nisi več vabljen na piknike in podobne 'požrtije'.
Tudi sam sem prišel do tega spoznanja, ko se komu zareče in zveš da so bili kolegi na kakšnem pikniku, na katerega nisem bil povabljen, čeprav NIKOLI nisem težil, in sem bil povsem zadovoljen s popečenim krompičkom in zelenjavo na žaru. Včasih celo pojem kakšen čevap, če je na koncu ostalo, kar vedno je.
Sem pa žalosten, nad dejstvom, da se meso tako na veliko konzumira, kar se v preteklosti - zgodovini ni.
Prej bi obtožil mesojedce, da se preseravajo z mesom brez da bi pomislili oziroma se ozavestili kaj se dogaja v ozadju, da lahko v trgovini naročijo brez slabe vesti 10 dkg posebne, ali 3 kremnatelce ali karkoli že.
Veganski obrok je lahko zelo poceni, in spoh ni preseravanje ljudi s polno denarnico.
50 % hrane nakupim na skupinskih nakupih kot je stonoga, nakupujmo skupaj in podobno, direkt od osveščenih kmetovalcev.
http://vegan.si/ziveti-vegansko/kako-zaceti/
Prosim ne bit žaljiv do veganov, ker imajo zgolj dobre namene za lepši svet brez nasilja.