Kaksno življenjsko dobo pa imajo ti tpms. Baterija?
Jih imam na Koni pa tuhtam aki grem v dodatni set platišč ali raje celoletne gume.
Baterija naj bi imela življensko dobo tam nekje okoli 5-7 let. Zaradi svoje sestave pa ne moreš menjati samo baterije, ampak komplet ventilček s senzorjem.
Meni se je ob prvem mrazu (kakšen mesec, dva nazaj) prižgalo opozorilo... ki je kazalo kar tri prazne gume. Ko se je otoplilo, je opozorilo izginilo. Ob zdajšnjem mrazu se mi je spet prižgalo, najprej je kazalo eno prazno gumo, zdaj kaže vse štiri. Preveril sem tlak, pa je normalen. Nimam pa možnosti resetiranja. Na displayu mi samo prikaže, katera guma naj bi bila prazna oz. premalo napumpana.
Avto je star 6 let, pa bi rekel, da grejo baterije počasi h koncu. Niso pa originalni ventilčki s senzorji prav poceni... Pri vulkanizerju sem se pogovarjal, vgradijo XXX firmo, 40€ po komadu. Sodelavec pa ima nov avto, senzorji preko 200€ po komadu.
Tole nekako spada v rubriko najbolj neumnih avtomobilskih izzumov. Samo da dodatno služijo. Če nisi tolk, da vsake toliko preveriš tlak, potem nisi za voznika. Povsem prazno gumo pa itak začutiš.