Toyota Verso

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Odločamo se za nakup novega avtomobila s sedmimi sedeži. V ožji izbor sta prišla Toyota Verso 1.6 VVTI z opremo Luna/Stella in Citroen C4 Grand Picasso 1.6 VTI z opremo Intensive. Oba avta sem že preiskusil, vendar nobenega na žalost z dotičnima motorjema.

Pri Citroenu mi je bil najbližji približek C3 Picasso z identičnim motorjem, ki pa se mi je zdejl pri vožnji preko 4.000 obratov zelo glasen, pa še zoprn zvok je imel.

Naj dodam, da trenutno vozimo Opel Astro karavan (H), letnik 2008, z bencinskim 1.6, 115 KM motorjem, ki našim potrebam popolnoma zadostuje... torej, da se lahko tud polno naloženi v vrhniški klanec pri cca. 120 km/h peljemo v 5. prestavi in avto ne "jamra". Tud Astra je kar glasna pri višjih obratih, ampak ima tak simpatičen zvok, da jo človek z veseljem zavrti do 6.000 obratov, če je treba
smile-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Novo Toyoto Verso 1.6 bencin s Stella opremo trenutno dobiš za 17jurjev. Frend kupuje in smo šli malo pogledat okoli. Za moje pojme trenutno bestbuy enoprostorc. Men ni blo nič jasno, da dobiš toliko opreme za tak denar (dvoprodročna avt. klima, tavelik touch display, park senzorji s kamero...)

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Koliko se vas bo vozilo v avtu? Če sta dva odrasla in dva otroka do 12 let, je fino imeti zadnja vrata drsna... Priporočam Mazdo 5.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Je pa treba vedet, da sta zadnja sedeža pri teh 7-sedežnih enoprotorcih bolj za silo, oziroma za moje pojme čist neuporabno.

LP
Mirko

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Robi, tako kot si Citroenov motor testiral v drugem modelu isto naredi še s Toyoto, verjetno imajo kakšnega testnega Aurisa 1.6 Valvematic. 1.8 boš pa težko kje dobil na probo, morda kakšen rabljen Verso/Avensis, tak motor se je vgrajeval nekje od leta 2009 dalje.

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Kar se motorja tiče, se dogovarjam za eno kratko vožnjo z 1.8 VVTI (Toyota).

@Domek: ne imava tri otorke, pa še tasta in taščo zraven, tko, da Mazda 5 odpade. Sem pa sprobal sedet na zadnjih sedežih v Tyoti. Za silo bi se tud jaz peljal kam dlje, ampak res bolj za silo
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
O toyoti verso obstaja tema...cca leto nazaj...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Testno voznjo z 1.8 lahko dobis pri meni. Imamo tak avto le da je ze 5 let star. Na zadnjo klop sem spravil 3 romere kidfix. Levo desno v isofix srednji je brez. V prius + imam 7 sedezev in je za otroke cist dovolj placa. Tudi odrasel zdrzi komot 100km v eno stran. V prtljazniku pa je se samo za pijaco in sendvice plac.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Kaj pa kak MB...VITO? Prostoren, rang osebnega avta, poraba zmerna... Trije otroci in Verso...tud prtljage ni kam dat... Za dva otroka je ok, z tri bi jaz VITO gledal...je 30 cm daljši, not pa morje prostora...

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Ne maram kombijev, torej BM Vito, Traffic, Opel Vikvaro, VW Transporte... Vse to odpade. Sem pač mal poseben
smile-1.gif

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Ja, podpiram klasiko-bencinarja...sam ne znam si predstavljat, da bi tri otroke v Toyoto spravil...na primer v BTCju...so takoj vsa vrata potolčena in sosednji avti zraven...

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Glede na to, da imamo tr iotroke in Astro, sem odpiranja vrat vajen. Jasno, se pa strinjam ,da bi bila drsna vrata boljša in manj odrgnjenih prstov na parkirišču - kot sedaj. Ampak al so avti z drsnimi vrati preragi za naš proračun, glede na to, da nemaravamo kupiti nov avto, al pa mi niso lepe oblike. Sicer pa se bomo načeloma vozili štirje vsakodnevno, včasih 5 + 50 kilski kuža v prtljažniku, redko (4-5x) na letp a 7. Vozim se pa vglavnem v službo in nazaj, na AC zaied nekajkrat na leto, razen včasih grem v službo po Lj. obvoznici pa še to le od Rudnika do Šmartinske. Vse kar me je zanimalo, kako se avto pelje v klanec, ko je polno naložen in pa kako se ga sliši. Mazda RX7, ki ima Vanklov motor je tud fajn za peljat, motor pa ima glas k kavni mlinček. So mi pač bolj všeč basi
smile-1.gif

Sicer je pa tko. Nov avto kupujemo zgolj zaradi tega, ker naša Astra nima treh ločenih sedežev v 2. vrsti in se vsakodnevno zezam s pripenjam otrok in kupčkanjem sedežev.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik DOMEK pravi:
Ja, podpiram klasiko-bencinarja...sam ne znam si predstavljat, da bi tri otroke v Toyoto spravil...na primer v BTCju...so takoj vsa vrata potolčena in sosednji avti zraven...

Vem, da sem čuden, vendar jaz otrokom odpiram vrata in ne oni sami. Z roko primem del vrat, ki bi lahko butnil v sosednji avto, tako, da ni noben potolčen.

Robi666

Zelenc'
11. avg 2014
28
0
1
Se jim jaz tud moram odpirat vrata. Zarad varnosti imam narejene otroke ključavnice in jih sami ne morjo odpirat od znotraj. Potem ti pa pride v navado, da jim skos odpiraš vrata. Tud ko gredo v avto.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Me res zanima, kako držiš vrata in z varnostnim pasom vežeš otroka v avtosedež...
Nisem pa še nobenega starša v "poceni"avtih videl, da bi držali vrata otrokom...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Včasih so v hecu rekli da ima 1.8 motor pospeške 1.6 motorja, porabo pa od 2.0
evil.gif

Ne vem zakaj vsi 'preventivno' rinete na višjo kubaturo...če 1.6 zadošča že zdaj ne vem kje bi bil problem v naprej? Tiste parkrat na vake kvadre ga pač zavrtiš v višje obrate. Garanto bo manj porabil, verjetno zna bit še razlika v zavarovanju zaradi kubikov in/ali konj...

...iz preventive...