Toyota Avensis vs Hyundai i40 top oprema

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Toyota je pri Avensisu res nekaj falila:
- nima opcije Toyota Safety Sense (Auris to ima), v tem sklopu je tudi ACC (sicer pri Toyota Adria očitno ne)
- ni opcije hibrida niti ni napovedan - Toyota je v 2015 prodala 24% vseh avtov hibridnih, Yarisov celo 33%
- edina opcija z avtomatikom je 1.8 bencinar, ki je vsaj po ceniku dokaj drag v primerjavi z dizlom.

Vse kaže, da je s faceliftom dobil samo BMW dizle in malo šminke. Morda bi bilo res najbolj pametno, da ga v prihodnje zamenja Camry.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja bistvo je to da imajo avtomatika !! Sicer jim rabljenim cene vsem dol padejo v primerjavi z bencinom.
Večina kupcev zahteva ročnega ! Tako da ne vem kaj nabijate o avtomatiku,saj nismo iz velemesta!!

Druga zadeva passat je prevelik in pol gledaš avensis in i40?? Ne se hecat,ali te motijo milimetri,ker kaj dosti več ni razlike!

Kaj če bi poleg prostora pogledali še na stroške vzdrževanja in popravil?

Ali ni potem bolj primeren kak Auris ali Civic Tourer ?

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
- nima opcije Toyota Safety Sense (Auris to ima), v tem sklopu je tudi ACC (sicer pri Toyota Adria očitno ne)

Glede tega nimaš prav, pri Avensisu je TSS, kolikor vem, že v serijski opremi, res pa je, da nima radarskega tempomata. Zajema "branje" znakov, samodejno zaviranje v sili, lane assist in samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi.
Z ostalim, kar si napisal, se pa v celoti strinjam.

In dejstvo je, da v tem razredu tudi pri nas vedno več kupcev naroča avtomobile z avtomatskimi menjalniki.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Že kar sprejemljiva cena. Sicer ne vem kaj rabiš aktivni lane asist, me pa čudi da ga v trojki ne bi bilo mogoče doplačati.

Pač fajn zadeva. Dejansko avto določen čas sam vozi znotraj pasu.

Sem kar belo pogledal ko mi je povedal da tega ni, glede na to da imam na Golfu že zdaj.

Pa saj imaš radarski tempomat, a ti ni dovolj?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
ACC ohranja razdaljo pred spredaj vozečim. Lane assist pa te drži med črtami. Pri Tesli temu pravijo avtopilot.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, meni to ni všeč, sicer pa vsakemu svoje.
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Zakaj pa vw ne ponuja DSG-ja v kombinaciji s 4motion? V superbu je na voljo.
To ne bo ravno držalo.
Delal sem že novega Passat-a in novega Multivana s 4Motion pogonom in DSG-jem. Golf-a sicer še ne, ampak imaš DSG+4Motion najmanj v Alltrack izvedbi in pa seveda v R.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Govora je bilo o Golfu, na ceniku golfa 40let ni opcije.
wink-1.gif

Pri passatu seveda je, ima kolega novega s 190ks limuzino 4motion z DSG-jem.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Toyota vs Hyundai !!

Ne vi zdej nabijate o VW pa dsg 4motion automatik itd.
Matr smo mi en čefursko švabski narod...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Zdravo,
Kupujem druzinski avto, ki ga bom uporabljal tudi v sluzbene namene, torej bom precej na cesti. Med karavani sem gledal zaenkrat Avensis in i40

ali ima kdo kako pametno mnenje?

Imam Avensisa karavana. Če te kaj specifičnega zanima kar z besedo na dan...

Ali bi ga kupil po prevoženih ~100k km še enkrat? Da.

Zanima me kako je z glasnostjo na avtocesti. Ne vem, ce sem bil prevec pozoren na testni voznji, ali pa se mi je zdel kar glasnejsi kot passat.

Passata sicer nisem vozil, tako da težko komentiram primerjavo Avensis / Passat. Je pa v primerjavi z golfom 7 ali zadnjo octavio tišji, pa tudi pelje se veliko lepše, sploh na avocesti (je pa res Avensis eno klaso večji avto). Teli novi modeli (facelift) pa imajo še boljšo izolacijo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Filipides pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:

Glede tega nimaš prav, pri Avensisu je TSS, kolikor vem, že v serijski opremi, res pa je, da nima radarskega tempomata. Zajema "branje" znakov, samodejno zaviranje v sili, lane assist in samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi.
Z ostalim, kar si napisal, se pa v celoti strinjam.

In dejstvo je, da v tem razredu tudi pri nas vedno več kupcev naroča avtomobile z avtomatskimi menjalniki.

Gledal sem cenik in ni nikjer omenjen TSS, so pa posamezne kratice (LDA, AHB, RSA) res omenjene v paketu Luna, to sem pa spregledal.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Že Avensis Terra ima tole:

S (Pre-Collision System) Sistem predhodne zaznave
in opozorilo na morebitni trk s samodejnim zaviranjem do zaustavitve

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik gali pravi:

Tole nikakor ne zveni kot ACC.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik gali pravi:
Že Avensis Terra ima tole:

Hud bonbonček ni kaj, to ima UP! za 9k v osnovni opremi.
shocked-1.gif

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Tud Avensis ima to v osnovni opremi, res smiseln post in res smiselno omenjanje nekega X vozila v tej temi.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Ja bistvo je to da imajo avtomatika !! Sicer jim rabljenim cene vsem dol padejo v primerjavi z bencinom.
Večina kupcev zahteva ročnega ! Tako da ne vem kaj nabijate o avtomatiku,saj nismo iz velemesta!!

Druga zadeva passat je prevelik in pol gledaš avensis in i40?? Ne se hecat,ali te motijo milimetri,ker kaj dosti več ni razlike!

Kaj če bi poleg prostora pogledali še na stroške vzdrževanja in popravil?

Ali ni potem bolj primeren kak Auris ali Civic Tourer ?

Zakaj pa ne avtomatik v tem razredu? Razlika v udobju je kar velika. Pa ne rabiš bit v velemestu, je vas čisto dovolj
smile-1.gif
Če dec izbira med tema dvema, ju je verjetno že videl/sedel/peljal. Vzdrževal bo kar bo kupil... če si bo zadal prevelik kos, si bo sam kriv. Po liniji zvdrževanja bi bil pol najbolje kak Mitsubishi spacestar, Toyota IQ, UP. Ampak se tega tukaj v tem primeru ne kupuje.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Večina kupcev zahteva ročnega ker je avtomatik par jurjev dražji, pa ker so za šankom slišali, da avtomatik ful bolj pije in se kvari itd.
bonk.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
model1a @ Fora je v tem da ni pomembno ali ima ali kakšen je avtomatik,kot nekateri nabijajo na švabske avtomobile in še za povrhu 4 motion!
Zmeraj ko nekdo predlaga eden x avto se debata takoj prevali na švabe z vsemi novosti ali dodatki !

Bistvo je to da kupiš avto ki ti bo po velikosti odgovarjal,ter da si zadovoljen z zahtevanimi voznimi lastnostmi !
Druga zadeva je vzdrževanje ,registracija ter pokvarljivost !

Tako,da marsikatermu je dober ža Dacia ! In zdej bi bil nekdo zadovoljen z tem avtom,pa mu nekdo nabija kakšen pogon ima VW pa kak menjalnik pa radarski tempomat in ACC !

Ampak tudi avtorju ni povsem jasno zakaj bi menjal ali pa ne pove da se mu je VW kaj zameril.Ker je passat ravno toliko velik kot željena dva avtomobila.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
ACC == Adaptive Cruise Control == Radarski tempomat.

Avtor je precej jasno povedal, da ima tudi Golfa v ožjem izboru. Zato tudi debata o tem.

Nazadnje urejeno: