Toyota Avensis vs Hyundai i40 top oprema

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Če ti je passat prevelik, mondeota sploh ne glej, ker je to v karavan izvedbi skoraj 5m avta v širino pa tudi čez 2m, sam sem sicer okleval med passat karavan, superb combi in mondeotom karavanom, vzel sem slednjega v 2.0 tdci titanium izvedbi s 180 KM in powershift menjalnikom in je top avto, edino te led luči niso glih vredne tako visokega doplačila, je pa sicer tudi priklop stal 1.200 eur zraven, tak da majo kr konkreten seznam dodatne opreme.
Za mondeotea sem se pa odločil zgolj zaradi servisa v prodajnem salonu in truda ki ga je investiral trgovec v mene, ker ti na porsche mb so pač malo bolani ali pa sem pač jaz prezahteven ker želim pač določene info ko se gre za 30.000 eur vreden avto.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Zdravo,
Kupujem druzinski avto, ki ga bom uporabljal tudi v sluzbene namene, torej bom precej na cesti. Med karavani sem gledal zaenkrat Avensis in i40

ali ima kdo kako pametno mnenje?

Imam Avensisa karavana. Če te kaj specifičnega zanima kar z besedo na dan...

Ali bi ga kupil po prevoženih ~100k km še enkrat? Da.

Zanima me kako je z glasnostjo na avtocesti. Ne vem, ce sem bil prevec pozoren na testni voznji, ali pa se mi je zdel kar glasnejsi kot passat.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
To sem zasledil v medijih, na cesti videl še nobenega, pa sem predvideval, da jih kljub napovedi še niso dobavili. Sicer bo avto zagotova taka rariteta, da jih tudi čez 5 let ne bo opaziti na cestah.

Dosti OT.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
kar tehtni komentarji glede velikosti
smile-1.gif

Mogoce se pa samo meni zdi passat glomazen. Recimo Avensis se mi je nekako zdel ravno pravsnji, ko sem se noter usedel. (Govorim o obcutku zunanje velikosti avtomobilia, ce me razumete)

Crnobog:

a lahko das konfiguracijo, ki so jo nabavil pa ceno? Ta varianta, ki jo omenjas (40 LET, 2.0 + bomboni) je tudi ena izmed moznosti.

PS: v novi Avensis 2.0 Executive se kar lepo sedi
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Crnobog:
a lahko das konfiguracijo, ki so jo nabavil pa ceno? Ta varianta, ki jo omenjas (40 LET, 2.0 + bomboni) je tudi ena izmed moznosti.

PM!

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
Sam sem si lastil skoraj dve leti i40, sedaj pa sem od maja na novi facelift mazdi 6. tako da ce te kaj zanima vprasaj, moje mnenje je, da bi brez pomisleka se 1x zamenjal, pa i40 ni slab

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Zanimivo, da v novem avensisu ni aktivnega tempomata in ni avtomatika v kombinaciji z dizelski motorjem.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Očitno ne znajo naredit avtomatika, ki bi bil kos dizelskemu navoru.

Mazdo sem imel tudi jaz v ožjem izboru. Težava so njihovi paketi opreme. V osnovi je cena kr dobra, ampak, če hočeš aktivni tempomat, hop evo ti še usnje in spominske sedeže, pa bogve kaj vse še. In že si 10 jurjev višje.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
BMW F30/31 320dA je top, verjetno pa je top tudi po ceni.
frown-1.gif

Glede Levorga; prvi so jih menda dobili že ta mesec, drugače je čakalna doba vsaj mesec in pol, sicer pa je tako pri vseh znamkah, če niso ravno iz zaloge. Subarujev pa iz zaloge ne bo, je pač eksotika, cena top opremljene različice je preko 33k, če si zadovoljen z osnovnim te pride "le" okoli 27k.

Kolk je pa Golf variant 40let 4 motion?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Zakaj pa vw ne ponuja DSG-ja v kombinaciji s 4motion? V superbu je na voljo.

Superb je drugače odlična izbira, edino če ti ni prevelik, ker je še večji kot passat.
wink-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
frown-1.gif

40k osnovni
50 ko ga še malo opremiš
spet 40, ko odšteješ popuste.

Pa nimajo aktivnega lane assista. V sedmici ja, v trojki ne.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Očitno ne znajo naredit avtomatika, ki bi bil kos dizelskemu navoru.

Mazdo sem imel tudi jaz v ožjem izboru. Težava so njihovi paketi opreme. V osnovi je cena kr dobra, ampak, če hočeš aktivni tempomat, hop evo ti še usnje in spominske sedeže, pa bogve kaj vse še. In že si 10 jurjev višje.
Avtomatik v Toyiti je Aisin, isti kot v P508, C5 pa še kje. Pri omenjenih zagotovo v kombinaciji s 165KM dizlom...
Ni težava v navoru...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik damci pravi:
Sam sem si lastil skoraj dve leti i40, sedaj pa sem od maja na novi facelift mazdi 6. tako da ce te kaj zanima vprasaj, moje mnenje je, da bi brez pomisleka se 1x zamenjal, pa i40 ni slab

Bavarci ti niso več ok?
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
frown-1.gif

40k osnovni
50 ko ga še malo opremiš
spet 40, ko odšteješ popuste.

Pa nimajo aktivnega lane assista. V sedmici ja, v trojki ne.

Že kar sprejemljiva cena. Sicer ne vem kaj rabiš aktivni lane asist, me pa čudi da ga v trojki ne bi bilo mogoče doplačati.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Že kar sprejemljiva cena. Sicer ne vem kaj rabiš aktivni lane asist, me pa čudi da ga v trojki ne bi bilo mogoče doplačati.

Pač fajn zadeva. Dejansko avto določen čas sam vozi znotraj pasu.

Sem kar belo pogledal ko mi je povedal da tega ni, glede na to da imam na Golfu že zdaj.