Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ce ne rabim tega. Stekas? Ne glede na znamko.
Pa kot vidim corolla ims to opcijo.. pa tudi ce je ne bi imela...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.452
1.906
113
Kaj pol narediš v taki brutalni vročini, če imap avto dlje časa na soncu? Se usedeš na 50+ stopinj in čakaš da klima naredi svoje?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Opreš vsa vrata za minuto in maš podoben efekt :) Je pa res, da sem to na prejšnjo Toyoti pogrešal. Na sedanjem nemcu to mam in s pridom uporabljam.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Svetla notranjost je v takih primerih vredna več kot vsako dalinjsko odpiranje oken.

Sicer pa, greš do avta potegneš za kljuko (s ključem v žepu), pritisneš start, odpreš okna in se odpelješ, po kakšni minuti ali še prej zapreš okna. Res me zanima kdo z dalinjcem odpre okna 20m stran in potem čaka da veter opravi svoje. Vsak normalen človek se takoj vsede v avto (če ne drugega zato da zalavfaš klimo in počakaš v senci), 20m pa prehodiš v nekaj sekundah.

Je pa fancy na dalinjca, za bejbo impresionirat. Tako da hvala bogu lahko to vklopiš tudi pri Corolli, kar sam s skrekanim Techstream softwareom in kablom za 20 eur.

• Všeč mi je
Reactions: Generik

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Tako da hvala bogu lahko to vklopiš tudi pri Corolli, kar sam s skrekanim Techstream softwareom in kablom za 20 eur.
Niti ni potreben crackan, ga lahko najameš za en dan za 5 eur :)
1564001607095.png

Tole imajo odlično urejeno. Za razliko od marsikaterega proizvajalca lahko proti majhnemu plačilu prideš do čisto vseh informacij, tsb-jev, service manualov (ki jih pravi mojstri itak ne berejo, pa ajde).

Ne razumem pa zakaj je po stari alter navadi spet potrebno zasliševat nekoga zakaj nekaj potrebuje in nabijat brezvezne poste? Pač je nekomu super funkcija daljinsko odpiranje in zapiranje, enako kot carplay in merilnik obratov...

• Všeč mi je
Reactions: 2CV

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Očitno še ena vesoljska tehnologija za Toyoto kot prednji park senzorji in odsotnost tempomata pri omejevalniku hitrosti. Kot kak polizdelek ima vse razen potem pa sledi spisek dolg par strani. Daljinsko odpiranje in zapiranje stekel je imel že moj pokojni Fiat Stilo leta 2002. Nemške blagovne znamke so to obvladale še veliko prej. Toyota pa tega ne zmore niti leta 2019. Sramota :(

Spet poznavalsko fordovsko bluzatorstvo.

Sipe na daljinca so del krmilne enote ki jih ne dela ne ford ne toyota ampak Valeo in Bosch. Zato ker ima enak oz podobni krmilni sistem kot VW tudi npr. KIA to najdes pri njih. Torej gre za genericno zadevo ki jo pac dolocene znamke kupujejo za vgradnjo v svoje avtomobile.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.371
113
Pomurje
Očitno mora biti Corolla vrhunski avto, če vas ubijajo malenkosti ala daljinsko odpiranje oken.
Se strinjam, da od viška ne boli glava in bi ta funkcija, če je vgrajena lahko tudi delovala in se naj vsak sam odloči ali bo uporabljal ali ne.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Daljinsko odpiranje oken lahko aktivira servis, tudi nekatere OBD aplikacije za Android in iOS to omogočajo, rabiš le Bluetooth na OBD vmesnik.
Z iOS aplikacijo Carista sem si jaz aktiviral to funkcionalnost tako na Lexusu CT, kot na Priusu Gen4.
Carista seveda omogoča štelanje tudi nekaterih drugih nastavitev.
https://caristaapp.com/

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Svetla notranjost je v takih primerih vredna več kot vsako dalinjsko odpiranje oken.

Sicer pa, greš do avta potegneš za kljuko (s ključem v žepu), pritisneš start, odpreš okna in se odpelješ, po kakšni minuti ali še prej zapreš okna. Res me zanima kdo z dalinjcem odpre okna 20m stran in potem čaka da veter opravi svoje. Vsak normalen človek se takoj vsede v avto (če ne drugega zato da zalavfaš klimo in počakaš v senci), 20m pa prehodiš v nekaj sekundah.

Je pa fancy na dalinjca, za bejbo impresionirat. Tako da hvala bogu lahko to vklopiš tudi pri Corolli, kar sam s skrekanim Techstream softwareom in kablom za 20 eur.
Vsak normalen človek bo najprej prezračil avto, ne pa se usedel v notranjost, kjer je 50 stopinj, pa še vso sranje od kemikalij, ki izparevajo v notranjosti na vročini. Očitno so ti že načele pamet, če je zate to normalno.
Jaz z daljincem odprem okna in strešno okno, ko grem proti avtomobilu (vleče nekje 50+ metrov brez ovir vmes) in če je res vročina potem še odprem vsa vrata in počakam minuto, dve.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in Vojnik

B81

22. jul 2007
36.870
10.439
113
Ne se jebat. Daljinsko odp.oken sem imel na 2002 Mondeu, je na starem A3, vem da je imel kolega na F. Stilu, ko so prisli ven, davnega leta bokvekaterega, zddaj pa v 2019 pri Toyoti ne bi blo?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Toyota marsikaj ima, pa ni default aktivirano za EU trg in se je treba iti malo hackerja.
Kaj je razlog, pa ne vem, morda kaka homologacija.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Vsak normalen človek bo najprej prezračil avto, ne pa se usedel v notranjost, kjer je 50 stopinj, pa še vso sranje od kemikalij, ki izparevajo v notranjosti na vročini. Očitno so ti že načele pamet, če je zate to normalno.
Jaz z daljincem odprem okna in strešno okno, ko grem proti avtomobilu (vleče nekje 50+ metrov brez ovir vmes) in če je res vročina potem še odprem vsa vrata in počakam minuto, dve.
Ne morem ti pomagat če imaš "premium" plastiko, moja cheap shit plastika na armaturi je pa pač eko in ne hlapijo ven nobene kemikalije.

Pa kot sem že omenil, svetla notranjost dela čudeže, kdor ne verjame naj enkrat sproba.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Ja, moj voz je premium, lool.
Ti imaš isto eko plastiko kot tvoj hibridek rožice sadi.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ali kdo ve kakšna je v praksi razlika med "Sport S" ter "Sport S+"?
EDIT: že vem, sem občutil. Pri Sport S je samo odzivnost gas pedala večje, pri Sport S+ pa je podvozje trše.

Nazadnje urejeno:

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Ta naš Toyotin uvoznik je pa res šalabajzerski. V spisku opreme za Executive ni nikjer videti da bi ta paket vseboval JBL ozvočenje. Tudi na spisku dodatne opreme za doplačilo, ga nikjer ni videti. Na chatu mi odgovori, da Executive oprema NE vsebuje JBL ozvočenje. Kako je zdaj s tem? Ga ima ali nima?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ta naš Toyotin uvoznik je pa res šalabajzerski. V spisku opreme za Executive ni nikjer videti da bi ta paket vseboval JBL ozvočenje. Tudi na spisku dodatne opreme za doplačilo, ga nikjer ni videti. Na chatu mi odgovori, da Executive oprema NE vsebuje JBL ozvočenje. Kako je zdaj s tem? Ga ima ali nima?
Nima v SLO. Jaz sem dobil po posebnem dohovoru in narocilu...