Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.132
739
113
EU
Pri našem starem bencinarju je za 100 km več dosega, če se vozi pretežno po AC v eno smer.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
959
113
Sem si sposodil Mondeo Hybrid karavan. V avtu štirje odrasli plus cel kufer prtljage. Relacija: Celje - Ljubljana - Bled - Vršič - Bovec - Kobarid - stara Gorica - Celje.

Avto temno sive barve, zunaj 36 stopinj, klima cel dan na full. Poraba po BC 5,4.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Evo eno primerljivo, ker sta šla avta eden za drugim. C-HR hibrod in 3008 1.2 THP. Cca 160 km AC, ostalo malo regionalk in res samo par km mesta. Po BC tojota 5,5, pežo 6,5. Na AC deloma 150, deloma 130 po GPS. Pol pol, recimo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.018
9.663
113
Sem si sposodil Mondeo Hybrid karavan. V avtu štirje odrasli plus cel kufer prtljage. Relacija: Celje - Ljubljana - Bled - Vršič - Bovec - Kobarid - stara Gorica - Celje.

Avto temno sive barve, zunaj 36 stopinj, klima cel dan na full. Poraba po BC 5,4.
To ne pove nič, saj lahko način vožnje in hitrost spremni porabo tudi za 50% brez težav.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
Pravkar iz vasilikija. Nekaj čez 1400 prevoženih. 100km regionalke ostalo hitre ali avtoceste. Po omejitvah. Torej med 110-130 tempomat. Vse prazno, razen zastoj sredi beograda. Streha polna. Dve deski in bag z jadri in vso potrebno opremo. Neke 40-50 cm v višino po celi širini. V avtu 2 odrasla in dva otroka. Prtlažnik poln. 7.7l prius+.
To je tu nekje kot sem mel na cromi 1.9 8v mjet za primerjavo.

Rocket500

Zelenc'
3. jul 2019
8
1
3
Danes sem peljal novo Corollo na testno vožnjo pa mi je ves čas ful klima spredaj v noge nabijala, čeprav sem tam z gumbom dal samo na sprednje ventilatorje. A se da to ventilacijo spredaj v noge izklopiti, ve kakšen lastnik corolle? Ali vam dela mirrorlink, meni je samo napisalo connecting potem je bil pa črn zaslon na telefonu, na navigaciji pa ni bilo nič kaj razlike. Drugače pa zakon avto za vozit, ga bom verjetno vzel.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.675
1.041
113
Ne vem kako je pri karoli ampak pri Rav4 se da lepo ukrotit klimo. Linka s telefonom nisem se poskusal.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Danes sem peljal novo Corollo na testno vožnjo pa mi je ves čas ful klima spredaj v noge nabijala, čeprav sem tam z gumbom dal samo na sprednje ventilatorje. A se da to ventilacijo spredaj v noge izklopiti, ve kakšen lastnik corolle? Ali vam dela mirrorlink, meni je samo napisalo connecting potem je bil pa črn zaslon na telefonu, na navigaciji pa ni bilo nič kaj razlike. Drugače pa zakon avto za vozit, ga bom verjetno vzel.
2.0 si vozil ali 1.8?
Klimo se da nastavit - tako kot v vsakem avtu...

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Eko akcija -2500€ traja do 31.7.3019. Tisti, ki dalj časa spremljate Toyote in bolj poznate njihovo tržno politiko, kaj mislite ali bo akcija s tem datumom res končana, ali pa jo podaljšajo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.018
9.663
113
Saj si že brez tega dobil tak popust, tako da je to pač marketinški trik.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
1.8 sem vozil. Bom še malo v salonu vprašal in probal, danes je blo že zaprto.

Tista akcija je junija pisalo do 30.6. zdaj se je pa samo spremenilo na 31.7.
Kakšna akcija?
Zmeni se, da pelješ še 2.0 , da vsaj probaš kako je. Izgubiti nimaš ničesar. Če se ti 1.8 dobro pelje, bo 2.0 vrhunsko :)

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28

Meni je Mirrorlink delal BP, sicer sem ga uporabljal samo enkrat za test (drugače imam iPhone, čakam CarPlay ;)).
Tule sem pisal o tem:
KLIK

Klima mi drugače nič ne piha v noge... Vsaj ne, da bi bilo moteče.

Toporisic

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Ne vem če je delovanje v Corolli isto, ampak pri meni gumb Auto tudi sam izbira iz katere reže bo pihalo, to brez problema spremeniš z ustreznim gumbom, takrat lučka na gumbu Auto sicer ugasne, ampak moč ventilatorja pa še vedno deluje v avtomatskem načinu.

Edit: Takole piše v manualu:
If the fan speed setting or air flow
modes are operated, the automatic
mode indicator goes off. However,
automatic mode for functions other
than that operated is maintained.

Še ena zanimivost, s tipko mode ventilacijo spreminjaš med:
- glava
- glava+noge
- noge
- šipa+noge

Na tem gumbu torej ne moreš določit samo šipe brez, da ti piha v noge, za to je poseben gumb "front defrost".

zakon

Guru
16. maj 2008
8.754
801
113
toti Maribor
V avtomatsekm režimu ne sme pihat v noge!! To je dejstvo. Če vseeno piha je Corolla tukaj izgubila moje zaupanje. Ravno avtomatski način je temu namenjen, da ni potrebno še ročno nekaj nastavljat.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
V avtomatsekm režimu ne sme pihat v noge!! To je dejstvo. Če vseeno piha je Corolla tukaj izgubila moje zaupanje. Ravno avtomatski način je temu namenjen, da ni potrebno še ročno nekaj nastavljat.

Kaj je to po kakšnem standardu definirano kaj lahko dela avtomatski režim in kaj ne? Ali od kod ti vlečeš te svoje izjave?
To, da pa zaradi tega izgubiš zaupanje v avto je pa nebuloza, da je ni večje. Svašta, res. Razumem, če ti ni všeč oblika, infotaiment, način vožnje.. zdaj že ni prav, če ne piha tja kamor ti nese prdec?
Kaj pa zračniki so OK? Ali bi se morali tudi dati nastaviti še 0,1cm bolj gor/dol, da bi bilo najbolj prav?

...saj razumeš kaj želim povedati. :)

• Všeč mi je
Reactions: sad

zakon

Guru
16. maj 2008
8.754
801
113
toti Maribor
Ne, ne razumem. Kaj je to tako čudno?? Koliko avtov si že vozil?? V avtomatskem režimu pri hlajenju nisem na nobenem avtu naletel, da bi pihalo po nogah medtem, ko hladi. In ne ni standard, je pa logika, ki jo večina znamk upošteva. Kar se tiče nastavitev klime in smeri pihanja sem zelo pedanten in če te možnosti ne bom imel, bom pač posegel h konkurenci. Hvala bogu da jo imamo. Ti pa kupi kar hočeš in si nastavljal klimo kolikor hočeš, jaz si je ne mislim.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.524
113
EU
Ma daj, pred tabo je avto preizkušal drugi kupec, ki se je "igral" s klimo in so nastavitve tako ostale. Pri mojem Avensisu ne piha v noge pri samodejnem načinu (piha samo malo, da se ne ustvarja kondenz), pa je ista fabrika.
Ti nimaš blage veze o nastavitvah gumbov :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Čisto preprosto je, če želiš avtomatski način in pihanje samo v glavo, boš pač kucnil dva gumba, najprej tipko za "avto" potem pa še "mode". Taka nastavitev potem ostane ob vsakem zagonu avta, tako da je edina stvar ki jo še korigiram ročno samo temperatura. Sicer pa če sem v dolgih hlačah in čevljih si jaz vedno nastavim še pihanje v noge, če pa v sandalih pa res postane lahko nadležno mraz, ampak na začetku pa tudi paše.

Bolj na živce mi gredo klime, ki so preveč "pametne" po neki svoji logiki, saj vem do je za tiste neumne uporabnike, ki nastavijo 19° in zaprejo vse zračnike ker jim "piha" :p

Ko je zunaj 30° redko nastavim manj kot 24°, takrat v avto načinu deluje ravno prav.

Ko smo že pri klimi oglejte si rezultate tele aktualne ankete, jaz se sploh ne čudim, da imate nekateri tako čudne želje glede klime:
https://www.rtvslo.si/zivljenjski-slog/avtomobilnost/napake-voznikov-pri-hlajenju-avtomobila/493500