Zato ker si samo ti v tem zapisu videl kje omenjeno porabo.
Glede porabe smo pa že toliko predebatirali in dal sem že toliko informacij, da bi počasi lahko nehal trosit neumnosti ("samo mestna vožnja").
Em, corolla hb 1.8 hybrid ima 1295 kg, Golf 7 1.6 tdi ima 1250 kg. Ni to zdej neka razlika, ki bi jo povprečen voznik teh avtomobilov opazil.Nocem bit nesramen. Samo rad bi dojel prednost Hybrida (vkljucno s tezo vozila zaradi baterije in posledicno temu obcutka med voznjo) pred dizlom pri mesanem ciklju voznje.
Nocem bit nesramen. Samo rad bi dojel prednost Hybrida (vkljucno s tezo vozila zaradi baterije in posledicno temu obcutka med voznjo) pred dizlom pri mesanem ciklju voznje.
Najbolj enostavno je da greš na testno vožnjo, sicer pa prednosti glede na moje 8+ letno lastništvo:
+ nizki stroški vzdrževanja (izrednih popravil ni bilo)
+ odzivnost in enostavnost pri speljevanju (avtomatski menjalnik)
+ tišina in brez vibracij pri mestni vožnji
+ poraba
+ cena, ki ni višja od dizelske konkurence z avtomatskim menjalnikom (odpadejo razlogi tipa "po koliko km se splača")
- vožnja v hrib ker je motor podhranjen
- vleka prikolice (ne potrebujem)
Avto sem kupil rabljen, tako da bo oktobra star 10 let.
dajmo nekaj razčistiti:
če želiš, da se avto premakne v nekem zglednem času, npr. pri vključevanju na AC, pri hitrem speljevanju, skratka, kjer želiš, da hitro dosežeš željeno hitrost, ga boš pohodil. takrat se motor zavrti. takrat motor tudi zarenči, ne glede na pogonsko gorivo. ja?
če pa cincaš, pa je vsak avto lahko tih, tudi Mustang V8 5.0. a bo!?
Takšne kot ima bencinski motor. Pri priusu je to 98 konjev pri bencinskem 1.8 motorju, sistemska moč pa 122 konjev.Včeraj sem imel pri kolesarski vožnji na vršič, priložnost slišati glsnost novega priusa pri vožnji v hrib. Sem bil presenečen, da je bil eden od tišjih avtomobilov.
Me pa zanima, kakšne so zmogljivosti, ko zmanjka baterije. In lastniki, ki ste se vozili z Priusi in Corollami Hybrid na Vršič, ali baterija zdrži do vrha?
Nisem rekel, da je Youtube referenca. Zato pa tukaj sprasujem vas za mnenje, ki ste ta avto vozili, ali pa si ga lastite.
A to pomeni, da si narobe kupil?Imam pol leta in ti svetujem: NE KUPI, vzami raje mercedesa. Nisi ti za tak avto.
Imam pol leta in ti svetujem: NE KUPI, vzami raje mercedesa. Nisi ti za tak avto.