Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.912
13.227
113
Če diši po sladkem pol je antifriz... Lahko je tudi tekočina za pranje stekla pa steče nekam za tesnilo...

• Všeč mi je
Reactions: tony

Generik

Guru
14. maj 2011
3.951
1.310
113
Kako pa dosežeš točno 3800rpm na eCVT hibridu? AC pri konstantni hitrosti?

Glede na dlakocepsko stevilko 3800rpm je čisto možno da gre za normalni pojav, si stestiral kakšen isti avto pod istimi pogoji? 2.0 motor mislim da preklaplja med atkinson/otto ciklom, najbrž vezano na obrate, druga stvar je VVTi ki je na sesalni strani kot gledam še vedno mehanski. Skratka čisto možno da motor v tej točki obratov preklopi enega od režimov delovanja.
To seveda ne drži. Corolla 2.0 hybrid deluje izključno na atkinsonu in nič ne "preklaplja".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
Kolikor vem so 1.5 (yaris), 2.0 in 2.5 motorji zmožni delovat v otto in kvaziatkinsonovem ciklu. Cikel se spreminja preko eVVT-ija, torej elektronskega upravljanja zamikov odprtosti ventilov. Za nižjo moč je v uporabi kvaziatkinsonov cikel, pri višjem preklopi na klasičen otto cikel.

Stari 1.5 (prius) in 1.8 motorji so izkjučno na kvaziatkinsonovem ciklu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
Aha, potem so me kolegi toyota loverji spet napak podučili in nasrali. (se mi niti ne da preverjat ali je to res ali ne, meni je bilo rečeno da kar ima elektronski nadzor odpiranja ventilov avtomatično lahko deluje tudi v ottovem ciklu)

Kaj naj rečem, še sreča da nisem kupil toyote. Sedaj imam vsaj pred hišo hibridni avto, ki je sposoben delovanja pod obemi cikli, tako ottovem kot atkinsonovem oz. millerjevem, če smo točni ker je zraven turbo.

Pa da smo še dosledni, toyotin oz. bilokakšen motor, ki upravlja kompresijo preko ventilov NI pravi aktinsonov motor. Pravi atkinsonov cikel ima različno dolge hode kompresijskega in delovnega takta, pri teh kvaziatkinsonovih motorjih se hod bata ne spremeni nič, spremeni se razmerje kompresije zaradi variabilnega krmiljenja ventilov znotraj različnega takta.

• Haha
Reactions: sad

Steve

Guru
13. avg 2007
10.496
2.686
113
praviš, da sreča da nisi kupil toyote in v istem stavku rečeš da imaš motor s turbino? To ne gre skupaj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
Ne razumem vprašanja.

Sam sem vozil (civilni) bencinski motor s turbino, ko večina sploh vedela ni kaj je to. 6 let sem si ga lastil, vsakič ko sem stisnil gas, sem imel nasmeh do ušes, drugega ne morem rečt. Pa nekaj 100km sem prevozil tudi s toyotinim hibridom 1. generacije (2. generacija priusa) in potem še s kakšnim novejšim in pri vseh je bil isti "meeeh" občutek. Tako da v tej temi sodelujem samo zato da (objektivno) kritiziram toyoto (hibrid), to mislim da je vsem jasno! ;)

Ni moj namen oglaševat oz. sploh ponujat konkurence v tej temi. Samo ker je to tema ki je ena najbolj obsežnih o hibridih na sploh, se vseeno lahko oglasim z malo off-a. Vsak ima opcijo preizkusit "alternativne" hibridne opcije in verjamem, da celo večina lastnikov hibridnih toyot bi bila navdušena/presenečena s tem kaj se dobi na drugi strani.

• Haha
Reactions: sad

Steve

Guru
13. avg 2007
10.496
2.686
113
Kaj je na drugi strani mi je popolnoma jasno. Turbače sem pred hibridom vozil več kot 15 let. 1 dizla in 2 bencinca.
Vsakemu svoje, ampak meni je tega hibrida precej ljubše vozit kot turbo.

Moja opazka pa je letela na zanesljivost. Je ni turbine, ki ne bo crknila. Pri jota hibridu te težave ni

jezek

Guru
24. jul 2008
5.402
2.322
113
Ze vsaj 10 let nisem slisal da bi turbina crknila. Ce pa ze, je 150 do max 500e. Toliko stane mali servis na kii

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
To je pa tudi vse kar trenutno toyota (hibrid) ima, nek mit o zanesljivosti in 30 let kao razvoja zadaj. Realno pa so zaostali pri razvoju za precej konkurence, pri zanesljivosti pa tudi niso več top. V anemičnem načinu premikanja so tudi še vedno top na nivoju porabe, ampak realno kot hočeš kaj več od motorja, si na nivoju ostale konkurence.

Turbina sicer ni več nek bavbav, kvarijo se precej manj kot v starih časih in tudi menjave so dokaj rutinski posegi. Napram vsemu ostalemu servisiranju avta je turbina še najmanjši problem.

Turbo hibrid je sicer čisto ok kombinacija s stališča pokrivanja turbo laga in stalnega navora skoraj od 0 rpm dalje. Recimo čisto konkretno, RAV4 in "konkurenčen" turbo hibrid gresta v isti klanec v istem režimu s cca. 2k rpm razlike (+2k je pri toyoti), s tem da ima toyota občutno slabšo zvočno izolacijo, in sam zvok motorja in tresljaje občutno bolj prenaša v kabino že pri istih obratih.

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113
"To je pa tudi vse kar trenutno toyota (hibrid) ima, nek mit o zanesljivosti"

Que?

" in 30 let kao razvoja zadaj."

Que?

"Realno pa so zaostali pri razvoju za precej konkurence"

Pri razvoju hibridov? Ne me basat.

"pri zanesljivosti pa tudi niso več top."

Niso več tako dobri kot 25 let nazaj ampak, guess what, še vedno so daleč pred vso konkurenco. Pa še za njimi ni drugih kot japoncev.

"s tem da ima toyota občutno slabšo zvočno izolacijo, in sam zvok motorja in tresljaje občutno bolj prenaša v kabino že pri istih obratih."

Drži. In veš zakaj to delajo? Ker si to lahko privoščijo in ljudje to požrejo, ker so se naveličali jebanja z "bolje narejenimi" avti, ki so več na servisu kot na cesti. Vprašaj ynosa, kaj je dal skozi z novo škodo...

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.552
1.190
113
"To je pa tudi vse kar trenutno toyota (hibrid) ima, nek mit o zanesljivosti"

Que?

" in 30 let kao razvoja zadaj."

Que?

"Realno pa so zaostali pri razvoju za precej konkurence"

Pri razvoju hibridov? Ne me basat.

"pri zanesljivosti pa tudi niso več top."

Niso več tako dobri kot 25 let nazaj ampak, guess what, še vedno so daleč pred vso konkurenco. Pa še za njimi ni drugih kot japoncev.

"s tem da ima toyota občutno slabšo zvočno izolacijo, in sam zvok motorja in tresljaje občutno bolj prenaša v kabino že pri istih obratih."

Drži. In veš zakaj to delajo? Ker si to lahko privoščijo in ljudje to požrejo, ker so se naveličali jebanja z "bolje narejenimi" avti, ki so več na servisu kot na cesti. Vprašaj ynosa, kaj je dal skozi z novo škodo...

Ma dej no, s tem atatom se gres bost? Pust ga v 3 pm pa naj se cimprej utisa. Navadn nedojebancek, ki bi solil pamet, to je vse. On je vozu ko drugi se vedl niso? Ja seveda, vse jasno... me res zanima kaj je to on vozu. Ko bo elektriko probal bo pa spet najpametnejsi... Zeh

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113
Model je tudi za cvet naroda, ki je seveda zbran na forumu, razgledan in se ga da brati, ampak yote pa ne mara :-D Ker forum berejo otroci, in bi to pisanje lahko zarezalo v njihova še nedokončana otroštva (in bi potem za prvi avto kupili kaj ameriškega :-DD), moram replicirati.

(Po drugi strani ga lahko razumem, če je prevozil več 100k v hibridu z nič zvočne izolacije ima vso pravico na tem svetu biti zagrenjen.)

• Haha
Reactions: Najbolji

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113
Jaz recimo še enega japonca brez lexusove zvočne izolacije ne bom kupil. Vsaj dokler ne dajo ANCja v kabino...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.552
1.190
113
Po zelji. Vsak vozi kar mu pase, me pa zanima kaj od turba je res vozu, da drugi pojma niso mel. On, veliki frajer. Upam da zvemo.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.250
870
113
Kras
www.mtl.si
Kaj naj rečem, še sreča da nisem kupil toyote. Sedaj imam vsaj pred hišo hibridni avto, ki je sposoben delovanja pod obemi cikli, tako ottovem kot atkinsonovem oz. millerjevem, če smo točni ker je zraven turbo.
Se bom obregnil ob tole, če smem.
Povprečen kupec Toyote hibrida ne ve, kaj je turbina, kaj šele v katerem ciklu avto dela.
Bi te razumel, da si na to ponosen, če bi kupoval recimo vsaj Yarisa GR ali recimo M3 ali 911ko, ampak da si ponosen, da imaš doma hibrida s turbom, po vsej verjetnosti še SUV. :eek:

Prvi sem, ki povem, da je kvaliteta materialov, zvočna izolacija in lega na cesti pri Toyotah podpovprečna. Ampak, da se nekdo spravi na Toyotin pogon pa… In piše, da je zastarel? MILIJONI kupcem po svetu očitno dol visi, da vozijo zastarel pogon. Lool.
Ja, se dere ko jesihar, če ga tiščiš, ampak kdor Toyoto hibrida kupi za tiščanje, potem si je sam kriv.

Ti bom vrnil s tem: so novinarji utrujali enemu Toyota inženirju ali PRovcu, da zakaj se Toyote hibridi tako derejo in so tako nešportni. Pa ga je ta pogledal in vprašal: zakaj pa nič ne pišete o porabi in vzdržljivosti?
Eh ja.

In recimo jaz osebno vse zgoraj navedene lastnosti z veseljem zamenjam za ultra moderen hibrid s turbom in po možnosti še dvosklopčnim menjalnikom, 10imi sklopkami, itd, itd., ki bo ob prvi napaki izven garancije ekonomska totalka. Ampak se pa ne dere in ni zastarel. :valjamse:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.951
1.310
113
Toliko neumnosti, kot jih je natrosil utisevalec v zadnjih nekaj sporočilih, pa že res dolgo nisem bral. To lahko premaga samo še sekcija komentarjev pod 24ur ali rtvslo prispevki.

tony

Guru
23. jul 2007
10.795
1.806
113
Počakajte, da boste par 100k naredili v yotinem hibridu in boste potem videli, koliko let zagrenjenosti in sovraštva se bo nabralo v vas :cheer: