Izpit za C + E

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.641
9.836
113
Ja C ti velja 5 let in za podaljšanje je obvezno zdravniško, za B, ki velja 10 let (kartica) pa zdravniško do 70 leta ni potrebno.
Problem je, da se ne obravnava loceno. Tebi VD velja 5 let in za podaljsanje potrebujes zdravniski pregled. Ce ga ne opravis in ne podaljsas VD imas neveljavno VD.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.863
4.812
113
51
Na sončni strani ALP
Če pa na vozniški piše za vse kategorije (B,C,E,...) veljavnost do 70 leta starosti. Pri podaljšanju me na UE nihče ni vprašal po zdravniškem spričevalu.
Imam pa že od začetka pisano opombo 01.06.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.641
9.836
113
Jaz ne trdim da ti tega nimas. Poznam cloveka, ki ima sladkorno in je na zdravniskem povedal da zeli C kategorijo zaradi kamperja in da nikoli ne bo poklicni voznik in je dobil spricevalo. Naceloma pa je C kategorija podvrzena omejitvi 5 let in s tem se omeji veljavnost celega vozniskega dovoljenja. Sej je nekdo zakon nalepil par postov nazaj.

Men je vseeno, jaz sem napisal zato da ne bo kdo presenecen. Izjeme so mozne povsod in vedno, poznam tudi ljudi ki so ored letom 91 C pridobili tako da jo je nekdo samo vpisal in v zivljenju niso sedeli v kamionu. Sam to ne pomeni da lahko tudi kdo drug racuna s tem.