Ker ste najbolj šparovni!!!
Je rekel voznik evja, ki si vsak dan dela excell tabele, da vidi koliko plača za štrom....epsko
Ker ste najbolj šparovni!!!
Ja kak ga mimo sekaš.Je rekel voznik evja, ki si vsak dan dela excell tabele, da vidi koliko plača za štrom....epsko
Da še jaz malo o porabi napišem, pa je moj način vožnje vse drugo kot cincanje. Režim vožnje z vsemi vozili bolj ali manj enak.
Spritmonitor podatki, tako da je realno:
- Toyota Avensis karavan (T27), l. 2009, 2.2 dizel, 150hp: 6,12 l/100km ob prevoženih 181k km.
- Renault Clio V, l. 2020, 1.0 TCe bencin, 100hp: 6,75 l/100km ob prevoženih 15k km.
- Toyota Corolla hybrid karavan (ts), l. 2019, 2.0 180hp bencin: 5,93 l/100km ob prevoženih 89k km.
- Ford S-Max, l. 2017, 2.0 TDCi, 180hp dizel: 6,82 l/100km ob prevoženih 66k km.
Tnx, na uradnem servisu ti ga vedno zraven uturijo, tako sem mislil, da je dobra preventiva....Čiščenje vbrizgalnih šob je brez koristi na takem avtu in takih prevoženih kilometrih. Poleg tega, da je aditiv drag je tudi precej strupen, vsaj dokler ne gre ven čez auspuh.
Morda bi bil uporaben, ko je avto star 10 let in več, pa še to še najbolj v primeru, ko so zaznavne težave z delovanjem motorja. Na YT se gotovo da najti koga, ki podoben (nekaj generacij starejši) motor razstavi in notri bi moral biti skoraj kot nov, kar pove, da aditivi goriva niso bili potrebni. Šparaj dinarčke...
Preventiva je zmeraj dobra, ampak morda 1x na 10 let ali 200k km.Tnx, na uradnem servisu ti ga vedno zraven uturijo, tako sem mislil, da je dobra preventiva....
Tale Spritmonitor je izi, vsakič ko tankaš samo odpreš app, klikneš ikono za skeniranje in slikaš račun in vpišeš skupne km. App pa sam prebere ceno in litre.Sorry, videl sem ceno 40 EUR, 5 EUR je precej manj boleče... Brez zamere, siten sem, ker so enega podobnega tudi meni uturili na Hyundaiju z 20k km v riti, s tem, da je bil ene 5x dražji...
Obenem pa: kapo dol za vestno beleženje zgodovine. Tega ne vidiš vsak dan.
Corolla pa 0,143€/km*, da ne rabi vsak posebej računat. Pa še kak € je lufta za izboljšave.ugodna scena... jaz z bencinski daylijem, s povprečjem 19 km/dan dosegam 0,18€/km stroška (5 letno povprečje).. s ta velikim pri 51km/dan pa 0,24 €/km stroška (cca 5+ letno povprečje).
Imaš mogoče še druge stroške zapisane za ta vozila?
Za mojo karjolo je takole za zadnje leto:
Poglej priponko 98105
Lahko napišeš koliko €/km te košta vožnja z naštetimi? (tako kot je vidno iz mojega screenshota)Da, do centa natančno za vse naštete avte.
Lahko napišeš koliko €/km te košta vožnja z naštetimi? (tako kot je vidno iz mojega screenshota)
Res me zanima če je korolca cenejša in koliko,....