To zadnje je ista neumnost, kot ko si s Priusom dol dajal M3ko.ja. poraba po spritmonitorju je 5,72. Focus je imel 6,02. vozim pa precej podobno in tudi podobne relacije.
bolj kot ne vozim nekje 135 po števcu, 90% na radarskem tempomatu, nekje 70% vseh AC relacij je Wajdušna - LJ - Wajdušna. včasih se mi ne da in stisnem, pa gre tudi 140+, takrat gre poraba malo gor, ampak je zelo primerljiva s Focusom.
lani sem naredil nekje 4500km po Nemčiji med Eurom in je bila poraba okoli 5.6 ... in tam je bilo dejansko 90% avtoceste ... je pa res, da avto res pridobiva na porabi v delovnih zaporah in tudi v zastojih, tam se res pokaže prednost hibrida.
DODATNO: sem v petek po dolgem času vozil Priusa. res, da je precej starejši od Corolle, samo, glede na to, da ima Corolla 122hp, Prius pa 134hp, se mi zdi Corolla neprimerno bolj poskočna. v bistvu, če sem prej omenjal Focusa - Focus je imel 150hp in ko sem menjal, me je najbolj skrbelo, kako zelo se bo čutilo manj moči, pa sem bil prvi dan res pozitivno presenečen, da se sploh ne občuti, vsaj do 130 ne ... potem malo začne zmanjkovati, ja, tam je Focus še kar vlekel kot pobesneli bik.
Lool.