Nimajo kaj komplicirat. Stvar se menja in rešeno. Tudi pri tvojem od boga poslanem MB-ju so menjali komplet sistem za vbrizg v sklopu vploklica, čeprav je videl pooblaščenca nazadnje, ko je bil prodan. Na bmw so nekaj hoteli pametni bit, na koncu so nardili, ko je stranka razložla, da pozna zakonodajo.ja, na papirju. Ni pa dig. vpisov. kulanc in podobno. verjetno ti za vsako stvar komplicirajo.
bo kdo napisal, ki je vozil med garancijo nepooblascencu.
Koliko potem je realno cena za 4 leta rabljeno Corollo hibrid?
Od oka 15-20K€(odvisno od opreme, km, ohranjenosti).
Pa preden se kdo užge, da toliko ni, naj sam pove koliko misli , da je realna cena.
Toyota from € 16,500.-
Find your Toyota € 16,500.- – At AutoScout24: a European automotive classifieds leader.www.autoscout24.com
Evo mega špar verzijo.
Pa motor je že zamenjan.
Tam za 15000 eur so v rangu 300000 prevoženih kilometrov.
8-9Na plin, in ravno ulaufani km.
Me prav zanima za koliko ga ja ta AH kupila....?.
Za 15 sigurno ne.
In izgubiš 10. letno jamstvo!Moj Camry ima 0w16 olje.
Uradni serviser mi računa 28 EUR / liter = 4,7 l = 129 EUR.
Toyota olja kakor vem polni Mobil.
https://www.autodoc.si/mobil/17470338 (4 litre = 41,53 EUR)
https://www.autodoc.si/mobil/17470338 (1 liter = 11,6 EUR).
Olje torej 53 EUR. Prisparam 76 EUR za isto kakovost. Je tako?
76€x10 let...In izgubiš 10. letno jamstvo!
Izgubiš jamstvo če prineseš olje na uradni servis?In izgubiš 10. letno jamstvo!
Da.Izgubiš jamstvo če prineseš olje na uradni servis?
Če gre baterija, ti si pa prinesel svoje olje...kje se ta dva srečata? Kljub floskulam z njihove strani?
Logike ni, samo marža na olju financira % okvarjenih baterij čez 9 let. Skupen je samo TRR.Če gre baterija, ti si pa prinesel svoje olje...kje se ta dva srečata? Kljub floskulam z njihove strani?
76€x10 let...
ene 20€ prišparaš na filtru zraka, še ene 10€ na filtru olja,....
Še malo na delu....
Zaokrožimo na 100€ na leto. 1k€ na 10 let = Zastonj hibridna baterija.
Edin minus ki ga vidim tem primeru je nižja vrednost v primeru prodaje. Če misliš imet avto 10let+ tega minusa ni.
Logika je če ne zgubiš garancije. Če zgubiš nima smisla.Kupiš nov avto pri katerem spušiš. veliko K€ vsako leto.....pol pa računaš kako boš prišparal (ostaneš brez garancije),1k€ v 10 letih, na račun servisov......ne razumem te logike.
Ampaj, ja, vsak ima svojo računico.
Ne prakticiram jaz tega, samo izračunal sem na hitro na prste.Kupiš nov avto pri katerem spušiš. veliko K€ vsako leto.....pol pa računaš kako boš prišparal (ostaneš brez garancije),1k€ v 10 letih, na račun servisov......ne razumem te logike.
Ampaj, ja, vsak ima svojo računico.