Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Nimajo kaj komplicirat. Stvar se menja in rešeno. Tudi pri tvojem od boga poslanem MB-ju so menjali komplet sistem za vbrizg v sklopu vploklica, čeprav je videl pooblaščenca nazadnje, ko je bil prodan. Na bmw so nekaj hoteli pametni bit, na koncu so nardili, ko je stranka razložla, da pozna zakonodajo.
Je pa žal še vedno preveč straha med ljudmi in pooblaščenci to brez milosti izkoriščajo.
vpoklic in menjava pod garancijo ni isto.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Zadnjič se spomnite, ko sem se bockal zaradi tega olja, ker so mi na računu zapisali več litrov kot so ga dejansko natočili, češ naj bi imeli samo plastenke, ne pa sodov olja in ti morajo potem na koncu tudi izročiti to plastenko s preostankom olja, če so ti ga že zaračunali (običajno ti jo namreč ne; češ da stranke itak navadno nočejo vzeti tega).

Zdaj pa če vas prav razumem, pa kar se garancije tiče (te zakonsko obvezne), lahko nosim svoje olje, ampak lahko pa zaradi tega izgubim to dodatno jamstvo proizvajalca? Po mojem, če sam prinesem isto olje kot ga točijo sami (torej ustrezno specifikacijam proizvajalca vozila - Toyote), mi ne bi smeli kar ukiniti jamstva? Ker oni sicer lahko napišejo vse živo v svoje jamstvo, ni nujno pa da je to tudi pravno vzdržno v EU na koncu.

Sam sicer ne nosim svojega olja, sem le pozoren na to, koliko litrov mi dejansko natočijo in koliko mi zaračunajo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Realnost je taka, da se ljudje znajo potruditi za stranko, vsaj taka je moja izkušnja. Tisti drobni tiski so za primere ko nekaj med odnosom stranko ni OK, pa seveda za to, da se taka praksa z lastnim oljem nebi preveč razpasila.

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa in NekdoK

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.458
113
Nevem no, pri vseh stroskih avta je olje zanemarljivo. Redko kdo dela vec kot 30jurjev letno, kar je interval pri vecini avtov. Ce moras pri 30ih (letih) nosit svoje olje na servis...bi se jaz vprašal po čem drugem, ne pa po pogojih jamstva....

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
kaj moraš, gre za princip da te ne nategujejo ker te lahko...

Sej takih frajerjev kot si ti je dovolj, zato pa se komplicira. in ni normalna praksa, da bi bilo olje ugodno. Tudi na servisih.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.458
113
Na povprecnem avtu je prihranka ene 50e max, pa se to brez postnine ali prevazanja do dilerja. Itak ti potem opalijo delo in ne dajo popusta. Pa vecina znamk ima menjavo olja ze vneseno v sistem pod svojo kodo, ne vem kako scarajo potem da se jim racun izide...
Kako to sploh zgleda ko pripeljes avto? Na delovni nalog napisejo "lastno olje"? Das kantice na sovoznikov zic in en union za majstra zraven?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
da, napisejo lastno olje in kopijo računa, da se ve da je prava specifikacija. Malo z okami zvijajo, sploh ko vidijo ceno.
Daš v kuferan 7 litrov, pa 10 za ATF v škatlo. ;)
Ni drame.
Popustov ni, v nobenem primeru več. Avta ti edino ne operejo, kao. BMK.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Na povprecnem avtu je prihranka ene 50e max, pa se to brez postnine ali prevazanja do dilerja. Itak ti potem opalijo delo in ne dajo popusta. Pa vecina znamk ima menjavo olja ze vneseno v sistem pod svojo kodo, ne vem kako scarajo potem da se jim racun izide...
Kako to sploh zgleda ko pripeljes avto? Na delovni nalog napisejo "lastno olje"? Das kantice na sovoznikov zic in en union za majstra zraven?
A je bolje delati servis na 15k z lastnim oljem ali na 30k z oljem od serviserja?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.458
113
Najbolje je seveda delati servis v lastni reziji z lastnim materialom. In to na nekih 5-8 jurjev km. Ampak garancija pa to..... Ne bi se cudil, ce bi tu v jugoslaviji nekomu zavrnili garancijo zaradi prekratkega servisnega intervala. Kot denimo kolegu (75 let) par dni nazaj niso zeleli menjati olja, ker je prevozil sele 13jurjev od menjave. Menjava bi bila sicer gratis (5 let)...ampak so seveda starcka gladko odjebali. So pa izvedli servis vseeno, da so pofockali se. Menjali pa samo filter kabine se mi zdi.

• Všeč mi je
Reactions: tony in Marxon

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Žal nimaš prav. V dodatno jamstvo oni lahko napišejo kar hočejo in ni podvrženo EU regulaciji. Za prva 3. leta garancije, pa imaš popolnoma prav, glede olja. Samo potem pozabi na jamstvo. Stvar je pač taka, vzemi ali pusti.
Lahko, da je to že uveljavljeno pravilo pri menjavi olja, ampak ni vedno temu tako. So primeri, ko so firme napisale marsikaj v splošne pogoje (sploh ameriške) in je potem to padlo na sodiščih EU. Seveda tudi sam ne bi tega kar tako prakticiral dokler ne bi bilo vsaj približno jasno, da to ne izniči jamstva.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Jaz plačam uro 100€, ti pa 115 in 10% popusta? Kerga so bolj nategnili? oba, sam tebe bolj.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.458
113
Ce imam jaz garancijo me niso nategnili. Po izteku pa itak sraufam vse avte sam. Morda imas premalo izkusenj s francozi. Mene so garancije in jamstva kar lepo resevale financnih udarov iz zasede. Samo na treh renojih v skupni vrednosti cca 15.000e kritij iz jamstva. Zdaj pa racunaj.