Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Berem kar nekaj Toyota forumov in nisem nikjer zasledil, da bi šla ta nadgradnja delat samostojno, brez servisa. Tudi dvomim, da se ta nadgradnja dobi na netu.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Seveda se da, če sem to jaz naredil pred cca. tremi leti in sem skoraj prepričan, da sem o tem bral na tem forumu, ker sam se zagotovo nisem tega spomnil :D

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kolikor vem, je ta zgodbica brez plačila bila hitro zaključena. Link itak več ne dela. Pomaga edino, če ima kdo še te datoteke na računalniku ali v oblaku.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
To ni bila zgodbica (se sliši zdaj namreč kot da bi si vse skupaj izmislil), ampak se je dejansko dalo narediti - kar sem tudi napisal iz lastnih izkušenj. No, kakorkoli, upam, da so še kje te datoteke na voljo, ker to je bilo res trivialno namestiti in je žalostno, da na uradnem servisu toliko zaračunajo za to malenkost:(

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz sem napisal "ta zgodbica" glede brez plačila. Upam, da razumeš? Saj žalostno je tudi, da moraš za navigacijo v avtu plačat 1000€. Ampak tako pač je. Vzemi ali pusti.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kolega je na Corolli tudi sam naredil to nadgradnjo.
Sem prav poiskal najin čvek pred časom in je napisal tole: "je trebno doplacat. jaz sem enkrat dobil na toyota eu serverju ta update in sem ga sam updejtal."
Podrobnosti pa ne poznam.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Jaz sem napisal "ta zgodbica" glede brez plačila. Upam, da razumeš? Saj žalostno je tudi, da moraš za navigacijo v avtu plačat 1000€. Ampak tako pač je. Vzemi ali pusti.
In še enkrat, to ni bila nobena "zgodbica", ampak dejstvo - imel si uradno in legalno na spletu dostop do teh datotek in si jih lahko namestil doma sam, zdaj pa to očitno ni več mogoče, ker pač ni več teh datotek prosto dostopnih; tako da česa ti sedaj ne razumeš?:sprasujemse:

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Slikaj verzijo tvojega radia in ti poiščemo ustrezne datoteke (ker je več različnih verzij...).

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
In še enkrat, to ni bila nobena "zgodbica", ampak dejstvo - imel si uradno in legalno na spletu dostop do teh datotek in si jih lahko namestil doma sam, zdaj pa to očitno ni več mogoče, ker pač ni več teh datotek prosto dostopnih; tako da česa ti sedaj ne razumeš?:sprasujemse:
Kako ne? Na toyota tech je vse dosegljivo, pač plačaš tistih 5 eur za 24 ur dostopa in si lahko downloadaš kar želiš. Firmware za radio, servisna navodila, tehnične bulletin-e, itd.

Tudi direktni linki še vedno delajo, primer: streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-DA01_Latest.zip

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in corsol

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kako ne? Na toyota tech je vse dosegljivo, pač plačaš tistih 5 eur za 24 ur dostopa in si lahko downloadaš kar želiš. Firmware za radio, servisna navodila, tehnične bulletin-e, itd.

Tudi direktni linki še vedno delajo, primer: streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-DA01_Latest.zip
To kar ti lepiš je navaden update naprave. Nobeden ne trdi, da tega ni gori. Navadni updati so še vedno gori, ni pa tistih, ki omogočajo AA in CP.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
To kar ti lepiš je navaden update naprave. Nobeden ne trdi, da tega ni gori. Navadni updati so še vedno gori, ni pa tistih, ki omogočajo AA in CP.

Jaz sem v preteklih letih parkrat kupil ta dostop in dejansko so te datoteke (AA, CP) vedno bile gor. Je pa cena dostopa 5 EUR za eno uro, ne za 24 ur, kot je napisal kolega zgoraj. Sem prepričan, da se to še vedno najde na istem mestu, vendar moraš imeti oznako modela svojega infotainmenta, ker rabiš prave datoteke.

Kolikor sem pa zasledil po forumih, se zna zaplesti, če je avto na zalogi SLUČAJNO imel noter original Toyota navigacijo, pa so jo pred prodajo odstranili, ker je recimo kupec ni želel. V tem primeru nadgradnja ne uspe in dobiš nedelujoč infotainment, ker ne štima oznaka modela infotainmenta, pa update nalaga napačen softver. Nekateri servisi so to potem reševali tako, da so samo za čas nadgradnje vgradili navigacijo nazaj, da se je softver pravilno namestil, potem pa spet odstranili. Upam, da sedaj obstaja tudi kakšna bolj elegantna pot, kasneje se nisem več toliko zanimal za to tematiko.

Toporisic

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če bi to držalo, potem uradni servis ne bi tega zaračunavali tako drago in bi si raja to sama naredila. Tako, pa si je lahko to naredilo zgolj nekaj srečnežev. Naj nekdo Palcek recimo, riskira 5€ in dol potegne to nadgradnjo, da vidimo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Sem mal za hec ravno gledal, da če bi sedaj hotel zamenjati 1.8 Corollo za novo, bi dobil ene 20.000 za staro, nova 1.8 pa bi me stala 30.000. Ampak zares o tem začnem razmišljati šele po 5ih letih lastništva, torej v naslednjem letu:cool:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Ja jaz sem tudi mislil tako nedavno nazaj, zdaj pa vidim, da so cene opasno zrasle in toliko so očitno vredne naše dobro ohranjene Corolle:D
Če maš pa 2.0 motor, pa še toliko več:cowboy:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Kje si pa prišel do teh cen?
Pol leta nazaj bi se verjetno stepli zanjo. Probaj sedaj dati oglas, pa povej, koliko klicev boš dobil ;).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77