Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ja, vsakič, ko zavira z motorjem misliš, da ti ga bo čez havbo ven porinilo. Tistega knofa sem se mogoče dotaknil trikrat odkar imam avto, v eco je duplo mrtev, v normal je mrtev, v sport se pa dere za vsak dotik gasa. Super avto za po mestu in regionalkah, mi je pa začel malo presedati na ac, kjer sem večino časa. Sploh, ko se presedem iz službenega G8 2.0 tdi se mi zdi kot da stojim na mestu. Da ne omenjam, da žre manj kot hibrid...

Edino kar me zadržuje pri menjavi je to, da še iščem nekaj vsaj približno podobno zanesljivega kot je toyota, pa nisem najbolj uspešen zaenkrat. Model 3 mi je pa malo nedosegljiv trenutno.
Iz izkušenj ti lahko povem, da se splača presedlat na kaj drugega dasiravno reskiraš na 'nezanesljivosti', ki ni mus, da te pošlata (imaš asistenco v ta namen).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Realna je pa ene pol litra višja, vsaj glede na moje izkušnje z VAG grupo. Še vedno kar ok poraba.
Jaz svojo karavansko karjolo 1600kg, 2.0 bencinarjem in 180hp spravim na enako porabo pri tej povprečni hitrosti. Po mestu in primestju sem pa imel relacijo tudi že pod 4litre. Samo to je jajcanje ali pa gužva. Nekaj od tega.
Umirjeno po AC vsak avto pije malo (ne glede na kubike, vrsto pogona)...pa tu hibrid kot tak še najmanj pride do izraza, ker se vozi na fosilca.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
173872_8670b697f2a17c2271c37e5e1413df07.jpg

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tukaj je nekaj poznavalcev Toyot, pa bo mogoče kdo poznal odgovor na naslednje vprašanje.
Toyota RAV4 uporablja novejši infotainment od leta 2019. Spomnim se, da na začetku ni bilo podpore za Android Auto (in CarPlay), v letu 2020 pa je prišla. Če me spomin ne vara, so (oziroma še imajo) tudi letniki 2019 možnost nadgradnje. Ali to drži? Torej, da lahko infotainment letnik 2019 človek nadgradi?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Podobno je bilo pri moji Corolli in sem potem dejansko sam nadgradil sistem po navodilih tu na forumu za kar se še enkrat prisrčno zahvaljujem in sem dolžan najmanj pivo avtorju zapisa :nazdravje: ker po spominu so hoteli na Toyota servisu najmanj 50 evrov zaračunati za to storitev, pa mislim da je bilo več.:bonk:

Seveda ni pa to nujno, da je pri RAV4 to enako:sprasujemse:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Tukaj je nekaj poznavalcev Toyot, pa bo mogoče kdo poznal odgovor na naslednje vprašanje.
Toyota RAV4 uporablja novejši infotainment od leta 2019. Spomnim se, da na začetku ni bilo podpore za Android Auto (in CarPlay), v letu 2020 pa je prišla. Če me spomin ne vara, so (oziroma še imajo) tudi letniki 2019 možnost nadgradnje. Ali to drži? Torej, da lahko infotainment letnik 2019 človek nadgradi?
Drži. Na spodnji povezavi vpiši VIN in preveri.

• Všeč mi je
Reactions: krava in NekdoK

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Kje kupujete dodatno opremo za Toyote? Ali obstaja kakšna (tuja) spletna stran, kjer lahko nabaviš npr. zaščitne letvice pragov, ali pa zavesice za blato, pa strešne nosilce itd.? Pri uradnem uvozniku so te zadeve kar drage, npr. 100 eur za zaščitne letvice pragov.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
Podobno je bilo pri moji Corolli in sem potem dejansko sam nadgradil sistem po navodilih tu na forumu za kar se še enkrat prisrčno zahvaljujem in sem dolžan najmanj pivo avtorju zapisa :nazdravje: ker po spominu so hoteli na Toyota servisu najmanj 50 evrov zaračunati za to storitev, pa mislim da je bilo več.:bonk:

Seveda ni pa to nujno, da je pri RAV4 to enako:sprasujemse:
Mi zaupas kak je postopek? Oz povezavo do how to?
Hvala

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Toyotaši, kaj ma kdo za 5 vratni auris 2012 (stari model) kake strešne nosilce viška?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
M
Na pamet žal ne, je tu nekje med vsemi komentarji.:zardelalter:

Je povezava do ustrezne stisnjene datoteke na spletu, ki jo razširiš na disku, ustrezne podatke potem naložiš na USB ključ in zažneš postopek namestitve v vozilu.
Ok, probam poiskat, sem ze kar nekaj od 300 strani dal cez, ce pa kdo tocno bolj ve pa kr na dan z besedu, bo olajsalo iskanje . Hvala