Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
To je večna tema. Ko se bo korola poslovila se bo tu še vedno topla voda odkrivala :)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Torej jaz sem prvič kupil Toyoto, ker je pač Corolla bila top šit za tisti denar leta 2019. Vprašanje kaj bomo kupovali kot naslednji avto, kjer jaz jo ne mislim vozit 20 let, in pa če bomo sploh imeli denar za to, glede na to, kam so skočile cene ter s tem posledično, ali si bomo še pisali v tej temi ;)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
To pa ne vem, ker najbrž nas je bolj malo lastnikov, ki bi jo danes kar prodali. Sploh glede na to, da so se cene tako dvignile.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
;) Pusti motor kot tak (še najmanj moteč dasiravno anemičen za 130 PS). Vse ostalo je katastrofa. Dodatna oprema nima tu nikakršne veze. Osnova, ki je enaka pri vseh modelih, je zanič-.-od zvočne izolacije, do rosenja (komplet zanič prezračevanje), do cenenosti, do zanič infotinmenta, do zanič audi izhoda z zvočniki vred..nebroj malenkosti še tu zraven (sem se ravno prej spomnil na postavitev USB vhoda..pri sovoznikovih nogah - ko imaš noter ključek zgleda ko pozabljen falus v katerega slej kot prej nekdo nabije z nogo ali s kakim predmetom ukriviš vse skupaj (iz izkušenj))....in to je skupno vsem modelom opreme, vsem izvedenkam motorjev.

Roko na srce..na zunaj, z led lučmi odsekan ali karavan zgleda všečno (govorim zase), samo...ko se noter vsedeš...in začne to čudo uporabljat. Jao meni (no..onemu, ki si ga je omislil).

Včasih ko vas nekatere berem se vprašam ali ste direkt iz Zastave uleteli v Corollo...pa prosim, brez zamere a zadeva je res skropucalo.

:nazdravje:

Kupi pravo verzijo (ne Erdogana), mogoce bo bolje. Hudo je, ce si picky, a punco mas?

• Haha
Reactions: sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Ko ti kaže range 0 je še 5l notri. Tako ima rav 4 hybrid. Spet neka fora od toyote

Pojdi tankat ko ti prizge lucko, ne cakaj na range 0. Oz cakaj, amo vedi da ti pumpa trpi. Zaradi hlajenja je locirana v tanku, potopljena v bencin. Ce je bencina premalo... saj si dovolj star, najbrz ves da ni ok.

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
168
75
28
Pojdi tankat ko ti prizge lucko, ne cakaj na range 0. Oz cakaj, amo vedi da ti pumpa trpi. Zaradi hlajenja je locirana v tanku, potopljena v bencin. Ce je bencina premalo... saj si dovolj star, najbrz ves da ni ok.
Ja samo oglašujejo da ima 55l tank. Torej bi ga normalo lahko koristil. Ne pa da jih koristiš 40l.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Ja samo oglašujejo da ima 55l tank. Torej bi ga normalo lahko koristil. Ne pa da jih koristiš 40l.

Mah, ne vem. Jaz grem tankat ko se prizge (ravno zdaj bom sel). Naredim okoli 650km, tankam pa med 40-44l. Kaj napisejo/recejo je drugotno ko enkrat imas avto (so te pac nategnili, nisi edini oz. prej bi se pozanimal - tukajsnja mantra). Tudi folksvozovi naj bi imeli cist izpuh, pa so jih pof***li na vse lukje ker ni tako. Ne se na take obesat, bodi boljsi.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kupi pravo verzijo (ne Erdogana), mogoce bo bolje. Hudo je, ce si picky, a punco mas?

Punco? Imam ja, dve (punci). Ena bo imela zdaj 18 let, maš kak predlog kaj ji nabavim za RD?
(glede moje ženske naj te ne skrbi ;))

Drgač pa sori..nisem vedel da na turški imajo še posebej zanič ventilacijo, pa še slabši infotianment, pa še slabšo zvočno zaščito (verjetno niso dali tistih niti 5 x 5 cm protivibracijske folije - priznam, da ne vem, ker nisem sam menjal zvočnikov), pa zvočniki (in zvok) so pri turški še posebej zanič, pa, pa, pa...
A o čem ti to flancaš? Ne vem no...ko loleki in boleki..kolikokrat še? (lahk narišem če bo bolje)..če izzvameš motor in menjalnik ..je vse ostalo okoli isto sranje povsod..a je turški, al pakistanski ali indijski...ker mi ni znano kje vse to zadevo delajo.

(zdaj je samo še za počakat, da eden uleti glede ledic :valjamse:).

Če ti je zadeva kul, super...sem vesel zate. Meni je bila totalni šrot in to tudi povem, pa sem zeeeelo daleč stran od zahtevnega uporabnika prevažanja od točke A do točke B. Očitno sem edini, ki to tudi naglas pove. a ok...se ve..jaz sem imel Turško. Vse jasno ;).

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in sad

jezek

Guru
24. jul 2008
3.684
1.531
113
Jaz sem se zelo malo vozil v riževih narastkih, ampak zadnja izkusnja (neka Terra Auris al kaj je, nevem a delajo balije al kdo drug...?) je bila res nekam cudna. Nič ne moti, a hkrati VSE! Sej ni neudoben, pa ni crickov, pa klima nekako zmore....ampak obcutek me spominja na...nevem, kot da bi me ugrabili vesoljci in mi hkrati delali gastro- in koloskopijo. Na RF mizi.
Mrzli!

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
"Nič ne moti, a hkrati VSE!"

Žal se moram strinjati. Filozofija izdelave avtov je na vzhodu enostavno drugačna, in to se opazi.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Auris je res skret od avta. To sem ene 4x vozil pa mi nikakor ni bil všeč. Kar pa ne morem trditi za corollo, ki je proti tistemu odlična.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Tako je, če to ni hibrid je šrot in dejansko je zelo pomembno, da vedno gledaš, kje so avto dejansko izdelali. Recimo, če v Turčiji, potem ti morajo dati najmanj 5000 evrov popusta dodatno na regularen popust, da to sploh vzameš.