Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Ne vem kaksen je Auris. Ga ima kolega in ga ne hvali niti klinca. Kupil novega, vozi ga ze skoraj desetletje. Rekel bi da mu nintak jajc (drugace bi se ga resil). Za vse ostalo (Vincent) pa ne se uzigat. Alter...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Ugotovil sem še eno razliko med Corollo in Priusom. Prius ima na izpušnem sistemu takoj za katlizatorjem dodan izmenejvalec za gretje hladilne tekočine. To pomeni, da se v hladnem vremenu Prius ogreje (gretje kabine in motorja) bistveno prej kot Corolla. To pojasni del tiste nižje porabe (ca. 0.5 l/100km) ki jo dosega Prius v primerjavi s Corollo. Obstaja sicer 2.0 Corolla, ki ima tudi ta sistem, ampak ne vem, če to imajo na našem trgu v part catalogou piše da je to pri "cold area spec" in "sub cold area spec".

Slaba stran tega sistema je ko začne puščat, takrat je treba menjat del izpušnega sistema skupaj s $$$katalizatorjem$$$ :mad:

Takole tole zgleda, zgoaj varianta z, spodaj brez:
Izpuh.png

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kako ima pa Camry Hybrid? Opazil sem namreč, da če imam izklopljeno ogrevanje kabine, se mašina ogreje na delovno temperaturo skoraj instantno. Po dveh minutah, kar mi je precej impresivno.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Ne vem kaksen je Auris. Ga ima kolega in ga ne hvali niti klinca. Kupil novega, vozi ga ze skoraj desetletje. Rekel bi da mu nintak jajc (drugace bi se ga resil). Za vse ostalo (Vincent) pa ne se uzigat. Alter...
Jaz sem imel enkrat nadomestnega aurisa. Poraz od avta. Estetski, ergonomski, res vse mi je šlo na živce.
Ravno zato stalno povdarjam kak preskok je corolla proti aurisu.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Generik

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Ta dizajn je tisto poleg tehnologije, zakaj sploh kupujemo sedaj hibridne Corolle, sicer bi kupovali že Priusa prej, ki je šele sedaj v zadnji različici postal kupljiv:cool:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Je mogoče kdo opazil, da če gledaš novo Corollo Cross (mislim da rav4 tudi) od zadaj ima auspuh čudno speljan, in je dokaj blizu tlem.
recimo na tej sliki se lepo vidi:

zakaj ne morejo tega skonstruirat tako, da ne bi "gledalo ven"?
ker to je kr smotano, hitro nabašeš kaj z auspuhom.
Sem opazil, tudi v živo zgleda......kr neki, kot kakšna zasilna varianta, ali pa neoriginal aftermarket skropucalo.
Večina kupcev tega ne bo opazila ali pa da bi jih motilo ker pod avto malokdo pogleda......razen če/ko bodo zaradi SUV visokega občutka kaj zagrabili.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
To bo treba pod avto pogledat, če je gor ;) vidi se cevi, ki vodijo v odebeljen del na izpušni cevi, takoj za katalizatorjem.

Ampak, nima veze, ali je ta sistem ali ne, v glavnem če gretje v avtu ne deluje sploh, pomeni da nekje hladilna tekočina pušča, ne čakat da se prižge "engine oveheat" opozorilo, ker lahko gre še kaj na motorju.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Sem opazil, tudi v živo zgleda......kr neki, kot kakšna zasilna varianta, ali pa neoriginal aftermarket skropucalo.
Večina kupcev tega ne bo opazila ali pa da bi jih motilo ker pod avto malokdo pogleda......razen če/ko bodo zaradi SUV visokega občutka kaj zagrabili.
Nič fantje, ko so konstruirali auspuff je bil ravno čas za suši in so pozabili kje so ostali.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Jaz sem imel enkrat nadomestnega aurisa. Poraz od avta. Estetski, ergonomski, res vse mi je šlo na živce.
Ravno zato stalno povdarjam kak preskok je corolla proti aurisu.

Ok, mozno. Nikoli imel, nikoli vozil tako da ne bom prepameten. Peljal sem se kot sovoznik pa se ne spomnem kaksne blamaze hude. Ampak, a ni Auris v bistvu Corolla? Nekaj takega mi je ravno ta frend takrat razlagal, ko je kupil tega. Kao Corolla z drugim imenom za nas trg.

Je pa glede ogrevanja masine res, napram prejsnjim avtom se tole segreje zelo hitro.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
men je avto všečen, sploh za drugi avto oz. za ženo, da se fura na šiht ker ga ma blizu.

sam sem zadnjič opazu ko sem se furu za enmu pa sem pol šel slike guglat sem mislu, da je kj narobe, pa sem pol vidu da auspuh dol visi. prav grdo zgleda.
cel izgled avta uničijo. ampak 90% ljudi tega ne bo opazlo, men je pa takoj v oko padlo.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
men je avto všečen, sploh za drugi avto oz. za ženo, da se fura na šiht ker ga ma blizu.

sam sem zadnjič opazu ko sem se furu za enmu pa sem pol šel slike guglat sem mislu, da je kj narobe, pa sem pol vidu da auspuh dol visi. prav grdo zgleda.
cel izgled avta uničijo. ampak 90% ljudi tega ne bo opazlo, men je pa takoj v oko padlo.
Pol pa kar € na mizo, ker vidim da te mika.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
Končno imel šanso preizkusiti ta set za predrte gume :cheer:
1C070A97-7993-40A0-9131-5058A359EF31.jpeg

zaradi tega:
C6F6848C-0324-4639-9EC2-B839AD13D15D.jpeg

V glavnem zadeva deluje; več časa ti vzame branje navodil kot pa samo delo in polnjenje; v glavnem v 10 minutah si fertik.

Je pa zgleda res treba kar dokaj hitro iti k vulkanizerju, ker jaz sem šel drug dan (se je zgodilo ponoči) in sem mogel spet malo dopumpat gumo. Skratka ni to za več dni vožnje po mojem (itak ne s tem šraufom).