Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Pri meni vsake mesec pride kakšen dan ko naredim v istem dnevu 600-700km. Pa moram 2x tankat... prvič preden grem na pot pa drugič ko sem nazaj, da ni prazen.
Kolko spraviš v tank? Mene tudi moti majhen tank - naredim cca. 620 km, tankam pa max 36 litrov... Po specifikacijah ima avto 43 litrov, lučka pa se mi prižge nekje ko porabim 33, 34 litrov...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
To je zato, da te ne spajtla preveč na črpalki.
VW Transporter v Nemčiji polni tank cca 150 eur.

Nazadnje urejeno:

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Pozdravljeni, mogoče bo komu pomagalo pri odločitvi glede nakupa strešnega kovčka. Prečne palice sem vzel od proizvajalca menabo (cena okorg 70€), strešni kovček pa proizvajalca G3 model reef 580 (460l). Hrupa je zelo malo (nad 130km/h), sama izdelava je zelo solidna, vanj pa spraviš tudi kar nekaj prtljage.

Priponke

• Corolla_kovcek_odstrani.jpg
    Corolla_kovcek_odstrani.jpg
    277,2 KB · Ogledi: 118
  • Corolla_kovcek_spredaj.jpg
    Corolla_kovcek_spredaj.jpg
    606,4 KB · Ogledi: 110
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sad

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
G3 kovček že več let zlorabljam na več avtih, pa razen, da sem moral vmes enkrat popravljat tiste "škarje", ki ga držijo odprtega, je "neuničljiv".
Šumijo pa palice precej bolj kot kovček, oz. je lahko velika razlika v zvoku, če ga šibaš par cm naprej-nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: BrunoMars

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
To bi moral iti kar direkt v vetrovnik pogledat, da bi bolj optimalno nastavil :fredi:

Mimogrede a obstaja kakšen virtualni vetrovnik, da bi se lahko malo igral z izračuni?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
a je kakšen poseben tehničen razlog, da je tako majhen tank? mislim zarad baterije pa te fore?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Men je premajhen za izvenmestno daljšo vožnjo, za po mestu in naokoli pa me ne gane toliko.

Pol ko prižge lučka je res za 100 km zmerne vožnje - a je to konsenz men nami? Saj jaz ugotavljam podobno, samo da grem vedno tankat po ene 50 km vožnje v rdečem in še nisem šel do konca. :cowboy: Sicer mam za te primere, ko se odpravim na daljše poti vedno še kantico bencina v prtljažniku.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Gonzo in Marxon

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
G3 kovček že več let zlorabljam na več avtih, pa razen, da sem moral vmes enkrat popravljat tiste "škarje", ki ga držijo odprtega, je "neuničljiv".
Šumijo pa palice precej bolj kot kovček, oz. je lahko velika razlika v zvoku, če ga šibaš par cm naprej-nazaj.
Ko sem montiral palice sem bil prelen in nisem dodal tistega traku, ki ga moraš dati v utor na spodnji strani. Ko sem se vozil je bilo seveda zelo glasno. Potem sem dodal še kovček in vsi zvoki so izginili :)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
a je kakšen poseben tehničen razlog, da je tako majhen tank? mislim zarad baterije pa te fore?
Če mene vprašaš bi lahko dali večjega, so pa najbrž lovili kakšne emisijske standarde pa so dali manj. Ker po tovarniški porabi bi naj imel domet v okvirih večine vozil na trgu. Saj a ni ista fora z MB C klaso, ki ima v osnovi samo 35 litrski rezervoar (ali tu okrog nekje) in potem lahko doplačaš za večjega.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Če mene vprašaš bi lahko dali večjega, so pa najbrž lovili kakšne emisijske standarde pa so dali manj. Ker po tovarniški porabi bi naj imel domet v okvirih večine vozil na trgu. Saj a ni ista fora z MB C klaso, ki ima v osnovi samo 35 litrski rezervoar (ali tu okrog nekje) in potem lahko doplačaš za večjega.

KSZ - ali ima lahko to kakšno zvezo z dejstvom, da je črpalka za gorivo potopljena v rezervoar zaradi hlajenja? Mogoče ji škodi, da je pogosto "na suhem"?
(nisem poznavalec, samo nekje sem to zasledil)

Toporisic

Edit: Pri tem ne mislim na majhnost tanka, ampak na to, da tako zgodaj sveti "rezerva".

Nazadnje urejeno: