Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
A ti voziš dokler ti avto ne crkne?
Jaz običajno vozim vedno do lučke preden grem ponovno tankat (ampak tudi ne takoj, recimo da naredim potem še kakšnih 30-50 km). Edina izjema je morda, ko vem da grem na daljšo pot in hočem tankati še na zadnjem Petrolu v Sloveniji pred mejo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Tudi normalni avti imajo zdaj manjše tanke?!? Tega pa nisem vedel. Ja to je pa zoprno. Vsak dodaten postanek mi je povsem odveč.
tako je, postanki po nepotrebnem so odveč... je pa to razvajenost ne pa zares praktičen problem

praktičen problem nastane recimo, če delaš ovinke čez "razviti" zahod s še bolj navitimi cenami energentov, pa ti ravno tistih par 100 km zmanjka ali pa obtičiš poleti kje na zabasani črpalki ob hrvaški avtocesti

• Všeč mi je
Reactions: sad

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
kar se pa popolnega "sušenja" tanka tiče pa tudi ne vem, če je najbolj modro na dolgi rok, ker benz pumpa rabi benz za hlajenje?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Ne vem kje je sedaj meja razvajenosti? Za večino je že sam avto razvajenost. Za mene je manj postankov praktičnost in učinkovitost, tudi moj čas nekaj šteje. Avto ki potrebuje več postankov pa je za mene avto s hibo. Pri hibridu je to vsaj za mene v toliko kompromis, ker je večji domet dosegljiv v mestni in primestni vožnji. Tudi pod razno ga pa ne bi kupil, če bi se moral vsak dan po AC voziti 100 km kam. EV pa sploh ne!

Kar se pumpe tiče, če je ob lučki notri še 10 litrov goriva, potem to niti ni problem.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
To je zaradi MSM, kjer se objavlja novice, koliko nas bo stal poln tank. Z manjšim rezervoarjem, nižjo porabo in dražjim gorivom podražitve praktično sploh ni. ;)

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Gonzo in hermann

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Saj to smo že ugotovili oz. se strinjali, da ta avto pač ni primarno za AC vožnje (ker ima premajhen tank in se na AC obnaša pač kot bencinar). Za ta namen je potem še vedno najboljša rešitev dizelaš.
Dokaj brezvezna izjava :) Jaz ga imam za AC vožnjo, službeno pa vozim Octavio diesel :) Pa ne zamenjam :)

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Nima smisla, ker dizelaš potem res manj porabi in ga rabiš manjkrat tankat.

Je pa res, da če drži, da imajo tudi dizelaši zdaj premajhen tank, pol spet nismo nič naredil :zavijazocmi:

• Všeč mi je
Reactions: hermann in sajkek

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Kako pa ste zadovoljni s kvaliteto prostoročnega pogovora preko telefona? Meni se ne zdi najboljša. Oziroma je precej boljša če povežem android auto. Trenutno sem bil na službeni poti in sem vozil novega Tucsona in moram priznati, da me niti en ni vprašal če se vozim, medtem ko sem s Toyoto me to vsi vprašajo ...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Hm. Jaz ne zaznam razlike android auto vs. brez. Dela pa vse bp, se nihce ni vprasal ce telefoniram iz avta...