Meni so skos kaj popravljali pa nic popravili. Faljeno ze iz fabrike. Pa nisem edini.to bi rekli tebi
meni so pa v garanciji pri cliotu b.p. zamenjali motorček od gasa , ker je pedal škripal
Meni so skos kaj popravljali pa nic popravili. Faljeno ze iz fabrike. Pa nisem edini.to bi rekli tebi
meni so pa v garanciji pri cliotu b.p. zamenjali motorček od gasa , ker je pedal škripal
Na Tržni inšpektorat RS (v nadaljevanju TIRS) ste po e-pošti poslali ponoven dopis, kjer navajate,
da praktično potem nimate izbire kot da prevzamete teh 0,7L olja in ga plačate ter kaj potem s
tem oljem početi. Zanima vas ali lahko ta višek olja zavrnete in plačate samo količino, kar je bilo
zamenjanega.
Že v odgovoru ... smo vam navedli, da se to olje porabi za dolivanje med servisnim
intervalom, ki je pri vašem vozilu na 30.000 km. Po navodilih proizvajalca mora voznik tudi
kontrolirati nivo olja v motorju, ki mora biti med označbama na kontrolni paličici. Vsa vozila z
pogonskimi agregati na bencin ali nafto pri delovanju porabijo delček olja za mazanje in ki se
izgubi skozi izpušne pline. Pri tako tako dolgem servisnem intervalu je potrebno to mazalno olje
enakih karakteristik kot je v motorju, tudi dolivati, za kar se uporabi ta ostanek olja.
Način servisiranja vozil pri navedenem podjetju ne predstavlja kršitev Zakona o varstvu
potrošnikov, saj serviser glede na določbe zadnjega odstavka 25. člena omenjenega zakona
opravlja storitev servisiranja tega tipa vozila vsem potrošnikom pod enakimi pogoji.
V kolikor vztrajate, da vam servis pri rednem vzdrževanju vozila zamenja samo količino olja, ki je
v motorju, bo potrebno poiskati serviserja, ki toči enakovredno motorno olje iz 200L sodov.
Teoretično in praktično nemogoče.Štiritaktni motor ne sme (in normalno narejen motor ga tudi ne) porabiti nič olja, še posebej pa to velja za nov motor, ki se servisira v garancijski dobi. Halo?
Ne kompliciraj s teoretičnim drobnjakarstvom.Teoretično in praktično nemogoče.
Vsak motor porabi nekaj olja. Eni več drugi manj, tretji skoraj nič. Porabi ga pa VSAK.
Ga ni batnega obročka, ki bi 100% dihtal, tudi olje med delovanjem motorja hlapi.
podpiram, bos pa za tirs (servis?) verjetno moral v tozbo, lepa beseda ne bo pomagala.Jaz osebno bi se na TIRS pritožil in vztrajal do konca. Tudi na Toyoti, pa magari do Japonske.
gotovo nisi z gorenjskega konca?Jaz bi pa rajši šel na plažo uživat.
Isto meni. Toyota vič.Sem pogledal še svoje račune pooblaščenega servisa za corollo 2.0 hybrid pa so mi računali 4,5 litre olja (TGMO 0W20 AFE, Toyota). Pa vsakič je olje malo nad zgornjo oznako, ko avto prevzamem s servisa.