Pa kako je njegov sistem dražji, če bi moral že v štartu kupit veliko dražji avto + doplačati za jbl. Ki pa za to ceno še vedno nima suba...
Vincent, bi se dalo to slišati kdaj v živo?
Za mano je pa prvi mesec s tem avtom in po prevoženih 3500 km lahko rečem, da je bila odločitev pravilna.
1.8 mi je popolnoma dovolj (prej sem vozil 150 hp dci in 180 hp 1.8t), še vedno me navdušuje uglajenost pogona (večino časa), nobenega cukanja in instanten navor.
Asistenčni sistemi so hit&miss, lane trace assist mi je večino časa preveč moteč in ga ne uporabljam, avtomatski preklop luči včasih čudno dela in zgleda kot da blendaš nasproti vozečim, radarski tempomat pa ima probleme recimo na ac, ko avto pred tabo zavije na izključevalni pas, toyota pa še kar zavira z motorjem (tu bi imel raje, da uporablja zavore). Prav tako mi gre na živce, da vsako jutro zapiska ice warning (se vidi, da je globalen avto narejen tudi za glupe američane
). V techstreamu nisem našel možnosti izklopa tega, sem pa izklopil nadležna opozorila za zadnje pasove (ki so piskali, če je bil na sedežu nahrbtnik), vklopil sem daljinsko zapiranje in odpiranje stekel in podaljšal interval utripanja žmigavcev.
Samo še carplay in zvok še uredimo, pa bo že skoraj perfect avto (vedno pa moramo imeti v mislih, da ta avto stane v osnovi 16 jurjev in temu primerno je ponekod opazno očitno varčevanje).