Tovornjak kontra po AC

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Pa še nadaljujmo hipotetično: ga spustiš, in potem bo še n-krat ogrožal tebe, tvoje otroke, ženo, taščo
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Pa še nadaljujmo hipotetično: ga spustiš, in potem bo še n-krat ogrožal tebe, tvoje otroke, ženo, taščo
evil.gif
Verjetno je vecja verjetnost, da se bo skantal nekje drugje, ne pa v tvoji blizini.

Sicer sem pa to podal le za razmislek.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ne piše, kje so stali policaji. Če so stali bili na odstavnem so vsekakor ogrožali promet, da je nevarno tam stat smo vidli prejšnji teden na štajerski AC. Pa tud ne piše, kje so ga ustavili. Najbrž bi tovornjakar tud brez policajev zapeljal 100m kontra in zavil nazaj na izvoz. Kot je storil tud ob prisotnosti policajev, le da je proračun sedaj bolj poln.

A misliš da je zapeljal kontra zato, ker je 650€ kazen premajhna?
A zato ker je mislil, da ga ne bodo dobili?
A zato, ker v tistem trenutku ni noben vozil nasproti?
A zato, ker ni vedel da je na avtocesti?
No od vseh teh vprašanj se mi zdi prvo še najmanj verjetno. Tako da tisti, ki zagovarjate še višje kazni takih prekrškov z višjimi kaznimi ne bi preprečili, le bolj bi polnili proračun, kar je tud namen naše kaznovalne politike.

Torej, Romun se lepo pelje kontra po prehitevalnem pasu, nabaše na tvojo familijo in jih pobije. Ti bi mu najbrž vse skupaj malo zameril, hkrati pa bi mu lepo čestital za odličen manever menjave smeri. Ampak da bi ga kaznovali? To pa ja ne.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
Ne piše, kje so stali policaji. Če so stali bili na odstavnem so vsekakor ogrožali promet, da je nevarno tam stat smo vidli prejšnji teden na štajerski AC. Pa tud ne piše, kje so ga ustavili. Najbrž bi tovornjakar tud brez policajev zapeljal 100m kontra in zavil nazaj na izvoz. Kot je storil tud ob prisotnosti policajev, le da je proračun sedaj bolj poln.

A misliš da je zapeljal kontra zato, ker je 650€ kazen premajhna?
A zato ker je mislil, da ga ne bodo dobili?
A zato, ker v tistem trenutku ni noben vozil nasproti?
A zato, ker ni vedel da je na avtocesti?
No od vseh teh vprašanj se mi zdi prvo še najmanj verjetno. Tako da tisti, ki zagovarjate še višje kazni takih prekrškov z višjimi kaznimi ne bi preprečili, le bolj bi polnili proračun, kar je tud namen naše kaznovalne politike.

Torej, Romun se lepo pelje kontra po prehitevalnem pasu, nabaše na tvojo familijo in jih pobije. Ti bi mu najbrž vse skupaj malo zameril, hkrati pa bi mu lepo čestital za odličen manever menjave smeri. Ampak da bi ga kaznovali? To pa ja ne.
A kaj misliš, zakaj je zavil kontra si pa pozabil odgovorit?
Ti bi samo kaznoval vsevprek, in kasiral. vzroki, zakaj je nekdo naredil prekršek te pa ne zanimajo, Samo da kasa štima ane.

Nedolgo mi je en do smrti povozil sestrično. verjemi da mu nisem zameril. In tud ne želim, da zdej država zasluži na račun tega nesrečnega dogodka.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Dajte no ne pretiravajte.
V Avstriji so "Geisterfahrerji" vsakodnevno na sceni. meni se zdijo taki ki nezavedno peljejo kontra z osebnim avtom bolj nevarni kot kamion ki ga vidis na dva kilomera.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Sploh ne vem zakaj denarna kazen 650€... ČE si na avtocesto zapeljal in vozil v napačno stran, nimaš na cesti več kaj počet. EVER!!! (oziroma, vsaj nekaj časa)
Da jo tak bedak ki zapelje na avtocesto v kontra smer odnese samo z denarno kaznijo je tak, ko da bi meli morilca ki je nekoga fental, poj ga pa ne bi dali v zapor, ker da zdaj mu je pa jasno, da se to ne dela
stupid-1.gif
Mislim halo... pa naj bo romun, bolgar, američan, al pa slovenec. Zakaj bi bilo važno? Če je pa poklicni šofer pa sploh!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
[
Ti bi samo kaznoval vsevprek, in kasiral. vzroki, zakaj je nekdo naredil prekršek te pa ne zanimajo, Samo da kasa štima ane.

No, pa mi povej en tehten razlog, ki bi upravičil vožnjo šleparja kontra po prehitevalnem pasu na AC.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zgleda da ti ni jasno kaj je hotel povedati. Prometno varnost ustvarjamo sami, ne pa policaji s tem, da stojijo na pravem mestu.
Zdej pa še to povej tistim, ki mislijo da varnost zagotavljajo višje kazni. In pa oboroženi inkasanti skriti za vsakim grmom.

Ne, ti povej tistim, ki pospešijo takoj, ko vidijo da ni radarja, da če ni policajev, ne pomeni, da si lahko bedak. In če policije sploh ne bi bilo, bi bilo teh bedakov še precej več.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
[

No, pa mi povej en tehten razlog, ki bi upravičil vožnjo šleparja kontra po prehitevalnem pasu na AC.

Ni razloga, ki bi upravičil vožnjo šleparja kontra po AC. Pa se vožnje v kontra vseeno dogajajo. In z višjimi kaznimi bo teh kontra voženj povsem enako, ker nihče ne pelje kontra zato, ker mu je 650€ premalo za plačat. Torej se vam, ki bi višali kazni ne gre za boljšo varnost, ki bi preprečila takšne vožnje temveč bi želeli na račun varnost samo služit, za državo.

No kaj ti misliš, zakaj je zavil kontra, te ponovno sprašujem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Zgleda da ti ni jasno kaj je hotel povedati. Prometno varnost ustvarjamo sami, ne pa policaji s tem, da stojijo na pravem mestu.
Zdej pa še to povej tistim, ki mislijo da varnost zagotavljajo višje kazni. In pa oboroženi inkasanti skriti za vsakim grmom.

Ne, ti povej tistim, ki pospešijo takoj, ko vidijo da ni radarja, da če ni policajev, ne pomeni, da si lahko bedak. In če policije sploh ne bi bilo, bi bilo teh bedakov še precej več.
zdej pa sam priznavaš, da so policaji za grmom za brezveze, če bedaki potem pospešijo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Enkrat je prijatlu crkni altenator na avtocesti v Nemciji in potem ko smo ga hoteli prizgati z mojim avtom so seveda bili kabli prekratki.
aplauz.gif

Drugo ni ostalo kot moj avto obrnit da sta bila oba prednja dela skupaj.
Seveda nas obiscejo Autobahnpolizei.
grin1.gif

Kazen:35 EUR za obracanje na avtocesti in 35EUR za stroske da je prisel ponovno in zaprl avtocesto da sem spet obrnil avto. Je pa nam pustil da smo popravili avto do konca.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Enkrat je prijatlu crkni altenator na avtocesti v Nemciji in potem ko smo ga hoteli prizgati z mojim avtom so seveda bili kabli prekratki.
aplauz.gif

Drugo ni ostalo kot moj avto obrnit da sta bila oba prednja dela skupaj.
Seveda nas obiscejo Autobahnpolizei.
grin1.gif

Kazen:35 EUR za obracanje na avtocesti in 35EUR za stroske da je prisel ponovno in zaprl avtocesto da sem spet obrnil avto. Je pa nam pustil da smo popravili avto do konca.
zmaga.gif

enga bmwja bi ustavli pa bi blo :p

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
[

Ni razloga, ki bi upravičil vožnjo šleparja kontra po AC. Pa se vožnje v kontra vseeno dogajajo. In z višjimi kaznimi bo teh kontra voženj povsem enako, ker nihče ne pelje kontra zato, ker mu je 650€ premalo za plačat. Torej se vam, ki bi višali kazni ne gre za boljšo varnost, ki bi preprečila takšne vožnje temveč bi želeli na račun varnost samo služit, za državo.
Torej je primerna kazen odvzem vozniške za zmeraj. Tudi za tujce. Pač ne bo mogel več kamiona čez SLO vozit.
Za voznike, ki kljub odvzemu vozijo, pa je kazen jasna: do izteka odvzema pač brezpogojno psedijo za rešetkami, ker so dokazali, da se jim ne da zaupat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
[

Torej je primerna kazen odvzem vozniške za zmeraj. Tudi za tujce. Pač ne bo mogel več kamiona čez SLO vozit.
Za voznike, ki kljub odvzemu vozijo, pa je kazen jasna: do izteka odvzema pač brezpogojno psedijo za rešetkami, ker so dokazali, da se jim ne da zaupat.

Fajn kazen bi ti nabil takemu, ki pravzaprav še nikomur ni povzročil nobene škode, le "lahko BI ČE BI " .....

Kakšno kazen bi pa potem nabil takim, ki povzročijo prometno nesrečo, In tudi drugim škodo?
Pa se še tu malo poigraj s "ČE BI" in "LAHKO BI" , ko je do nesreče že prišlo kdo z glavo udaril v kak rob in se lahko ubil???

Par postov višje je mac77 v Nemčiji naredil enak prekršek kot tovornjakar. Pa ga je policaj v nemčiji kaznoval samo s 70€. Me zanima njegov komentar, kako bi bil zadovoljen s tvojo kaznijo.