Totalna komunikacija po 0 EUR!

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
hja saj, ti misliš da si napisala 1 sms, 160 znakov, v resnici pa so to 3 sms pa še malo
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Sem poslal tako s 3 šumniki sms pa je v 3 delih prišel k naslovniku
bonk.gif
mislim da 2 krat tako in obakrat je bilo isto, sicer pa itak ne uporabljam šumnikov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Če imaš SMS omejene na 160 znakov lahko v njega napišeš več šumnikov. Vendar je potem sporočilo krajše. Ne vem pa kako potem prejemnik dobi ta sms- kot en sms ali več

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Nobene čarovnije ni pri tem. Če je SMS napisan brez posebnih znakov, ki jih ni v 7-bitni character tabeli (v njej je prostora točno za 128 znakov in nič več), je lahko dolg max. 160 znakov. Če je SMS daljši in telefon to omogoča, potem se deli na več SMS-jev.
Če je v SMS kakršenkoli znak izven te tabele, je SMS v Unicode 16-bitni tabeli. Max. dolžina takega SMS je 70 znakov. Kar je čez, gre v nov SMS.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik 115256 pravi:
pri zakupljeni količini mi piše sms in mms kok jih je še frej ampak na trenutni porabi mi piše pa 0.04 €
A bi blo možno, da se ti je zaračunal kakšen MMS? Na začetku je bilo namreč rečeno, da je 1000 SMS (BREZ MMS). Kasneje pa so dodali še MMS-je... Mogoče se ti je zaračunal MMS, ki si ga poslal že pred to spremembo, dopolnitvijo ponudbe...
sprasujem se.gif

scorpio

Zelenc'
25. nov 2008
5
0
1
hej!

mene pa neki zanima... tudi po aktivaciji paketa dzabest mi na namizniku oz. monitorju kaže, da mi poraba raste. čist tako kot prej. na primer, pred aktivacijo, v ponedeljek, 20 €, danes pa 25€. mi pa na zakupjenih količinah minute in sms-e pridno odšteva.

torej: a to vsem dela? a ti pod porabo sam informativno kaže kolk bi porabil če ne bi imel dzabesta, al kako? al bi pod porabo moralo pisat sam tist, kar nad zakupljenimi količinami nabiješ gor?

hvala za odgovor, LP

scorpio

Zelenc'
25. nov 2008
5
0
1
se opravičujem, mišljeno je bilo:

pred aktivacijo, v PETEK... ne ponedeljek, kot je zapisano zgoraj

smile-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Če prav razumem, ti poraba raste, obenem pa se ti odšetajo tudi zakupljene količine. Poraba bi ti morala rasti le v primeru, ko določene količine presežeš, ali pa počneš kaj takega, kar ni vključeno v zakupljene količine - npr. klici na tuje številke, tujina nasploh, dodatne zadeve (uvertura, nalaganje različnih vsebin...), prejemanje reklamnih, plačljivih sporočil, skratka vse, kar je pri tem paketu dodatno plačljivega.
V kolikor ni nič takega, pokliči na 041700700.

scorpio

Zelenc'
25. nov 2008
5
0
1
Aha, Chipmunk, hvala ti. Ni blo nobenih klicev v tujino, reklamnih sms-jev...
Sem se hotla sam prepričat, da to res ni normalno, preden zatežim v teh dneh verjetno preobremenjenim mobitelovcem:)

LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
mogoče so stari dolgovi (pred aktivacijo) z zamikom prišli. spremljaj še naprej, pa fino preveri pri računu - specifikacija. Meni se poraba ni spremenila, odkar sem dobila sms, da je paket aktiviran.

scorpio

Zelenc'
25. nov 2008
5
0
1
dvomim, da gre za stare dolgove, ker se vsak dan za mal poveča...
aja, pa še to - sem pravkar ugotovila, da se ne poveča prorcialno klicem - včeraj sem imela med drugim tut en polurn klic na simobilovo številko, kar pomeni, da bi se mi morala poraba vsaj za ene 5€ povečat, pa se mi je "samo" za 1€ pa še neki. go figure... :S

mofo

Zelenc'
25. nov 2008
3
0
1
Kje za vraga ste bili do zdaj s tem paketom???!!! Imel sem vklopljen itak paket z VVP2 (večerni in vikend pogovori, tisto dražjo verzijo), a sem vseeno vsak mesec imel račune čez 50 eur. Samo SMSov je vedno za 10 eur. Pa vedno sem nekako čakal uro 19:00 za nenujne "chit chat" pogovore. Ahhhh.

Ste se pa zmigali končno...

/me slaps coolpower with scorpio!!!

frika

Pripravnik
2. okt 2007
43
0
6
Se strinjam... Končno;) No sej zdej za 15 evrov pa lohk kr orng dolg govoriš... Ko pa presežeš pa plačaš... Lohk bi dali še kakšen popust na te presežene minute, ure, dneve;)))))

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Saj ne morem verjet... kaj preberem... Ja, lahko bi blo kar vse zastonj, ane?
bonk.gif

sej to si se hecala, ane?