Totalna komunikacija po 0 EUR!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Abanka ima kar lepo certifikate (ABANKA.CA, SIGEN.CA in POSTAR.CA). Lahko si pa nastaviš tudi osebno geslo, s katerim lahko pregleduješ stanje na kateremkoli računalniku. Plačevati seveda ne možno tako. Kar se pa "generiranja kod" tiče pa prvič slišim...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Luchka pravi:
Lahko mal nazaj prevrtim? Nekdo je omenjal, da lahko s certifikatom za klik aktiviraš tudi pregled porabe, pa izposke pa to. Kersem si sicer nastavila na planetu, amapk tisto je bolj malo, bi pa več. Kje se to ureja? Moram v center? Plus, a gre tudi s certifikatom kake druge banke? Klika ne bom več dolgo imela, sigov sem pa zgubila
wink-1.gif

Lej copy-paste z http://monitor.mobitel.si/
Citat:

M:Certifikat
Do Monitorja je mogoče dostopati tudi z
M:Certifikatom izdajatelja Halcom. Če že imate M:Certifikat, ga prijavite za dostop do aplikacije Monitor.

E-certifikati drugih izdajateljev
Do Monitorja je mogoče dostopati tudi z e-certifikati izdajateljev ACNLB (Klik Nove Ljubljanske banke), Halcom, SiGen in Pošte Slovenije. Če že imate katerega izmed naštetih e-certifikatov, ga prijavite za dostop do aplikacije Monitor.

Mobitelov e-certifikat
Mobitelov e-certifikat naročniki zahtevate osebno v najbližjem Mobitelovem centru, namenjen je naročnikom, ki želijo celovito upravljanje z naročniškimi razmerji.

Osebno geslo
Osebno geslo je namenjeno Mobiuporabnikom, uporabnikom družinskih bonusov, uporabnikom službenih telefonov ter tistim naročnikom, ki želijo zgolj pregled nad svojimi številkami.

Zastonjski varianti sta certifikati drugih izdajateljev in pa Mobitelov e-certifikat. S temi lahko oddajaš tudi naročila, npr. za elektronski razčlenjeni račun (kjer vidiš vsak zaračunani klic, SMS/MMS ali GPRS povezavo posebej). M:Certifikat je bolj neroden in plačljiv. Z osebnim geslom ne moreš oddajati naročil.

Od Pošte Slovenije je kar v redu (če nimaš NLB), naročiš ga na Pošti, je pa 5€/leto. Uporaben tudi pri oddaji dohodnine. Lahko greš pa seveda z Mobitelovim e-cerifikatom, samo ta je uporaben samo na Monitorju.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Od Pošte Slovenije je kar v redu (če nimaš NLB), naročiš ga na Pošti, je pa 5€/leto. Uporaben tudi pri oddaji dohodnine.

Od SIGEN-CA je popolnoma brezplačen in uporaben za dohodnino. Le vlogo moraš odnesti na upravno enoto (katero koli, ni nujno v domačem kraju)
http://www.sigen-ca.si/

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Od Pošte Slovenije je kar v redu (če nimaš NLB), naročiš ga na Pošti, je pa 5€/leto. Uporaben tudi pri oddaji dohodnine.

Od SIGEN-CA je popolnoma brezplačen in uporaben za dohodnino. Le vlogo moraš odnesti na upravno enoto (katero koli, ni nujno v domačem kraju)
http://www.sigen-ca.si/
Kakšna pa je sploh veljavnost tega? Meni je kar naenkrat začelo javljat, da je pretečen
confused-1.gif
Moram za podaljšanje na UE?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Veljavnost sigen-ca certifikata je 5 let. Če ti poteče, ti ne preostane nič drugega kot da greš na UE in zahtevaš novega. Sicer pa lahko dva meseca pred iztekom veljavnosti preko email-a pošlješ zahtevo za podaljšanje, ki jo podpišeš s še veljavnim certifikatom. To vse piše na njihovi spletni strani...

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Jaja, sej to mi je jasno, da lahko od banke, sem prebrala. Samo tole mi ni jasno:

"ga prijavite za dostop do aplikacije Monitor"

Kako ga to prijaviš? Sem mal okol klikala, ša me ni nikjer vprašal za kak certifikat. Imam to jaz kakšne nastavitve zanič (bi bilo možno, ker za klik sem imela najprej ful težav), al bi to morala dejansko v kak center it in povedat, da bi se rada s svojim bančnim certifikatom logirala?

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Hm, v službi dobim samo denied ... bom morala doma probat, mogoče tukaj zato, ekr pač ve, da nimam nobenega certifikata ponudit ...

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Ha! Ja, dejansko, če dam tole doma v IE mi pa potegne bančni certifikat. Sedaj moram samo številko računa najti
wink-1.gif

Hvala!!