Tomaž Humar poškodovan obtičal v Himalaji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok ok...

Viper; vozim se ne več...

Zajbelj; peljal sem se domov čez gozd. in par 100m po stranskih neprometnih ulicah do doma... pa sej ni važn. to smo že obdelal v drugi temi... lahko tam nadaljujemo, sam tuki se pa držmo teme...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ja... tv otrok... (v originalu si napisal mestni, kako to, da se nikjer ne vidi, da si popravljal?)

res veliko časa preživim pred tv... pač, nej ga rešijo itak. sam nej tud on kej odgovornosti pokaže... in če mu pač ne gre več, naj ne rine v tok težke smeri...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
...Meni je model, ker je samotar, ker ni čredna ovca. ...

Zdej ga bo pa čreda rešila :)

Res?
Kdaj pa štartate?
crazy1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no... mene pa moti naslednje...

Ko se en motorist ubije, so vsi pametni, da si je sam kriv, kaj pa divja, pa izziva. In tile alpinistični podvigi so čisto isti.

Ne spremljam sicer posebej zavzeto debat o norcih na motorjih, ampak skorajda nekoliko dvomim da bi prav veliko ljudi oporekalo reševalni ekipi in zdravniku da sme priti ponj in mu pomagati.

Ali pač?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja itak, da ne bo noben oporekal. sam potem se tuki vedno razvijejo debate 5 strani dolge, kako je neumen, norc, in ne vem kaj še vse... dvoličnost.

al podpiraš adrenalinske športe al jih pa ne.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sej gre za njegov odnos. normalen ponavadi odneha, ko enkrat nasanka...
A res?
grims-1.gif

Sem enkrat lezel v slabih razmerah na Begunjščico, pa ni šlo. Pa nisem odnehal, sem šel enkrat drugič in je uspelo. Sem zdaj normalen ali ne?

Najbrž si.
Ampak samo zato ker si nisi zlomil noge in te ni bilo treba reševat.

@senjur: Ne samo da pijan za volanom ogrožaš druge! Še hvališ se s tem!
In ti si jemlješ pravico soditi Humarja?
bonk.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Toliko, kot je Humar naredil za promocijo te države, ni cel ta forum skupaj.

Ene 100 krat manj kot Kozmus !!!

@Jernej: nič osebnega, si mi kul uporabnik, samo se pa s tabo in s tvojimi somišljeniki ne strinjam absolutno nič.

Lej, realno ne Kozmus, ne Strel, ne Humar, ne Mravlje, ne Robič, ne Baloh niso naredili za Slovenijo skorajda nič!!!
To je treba vedeti.

A mi lahko poveš ali povprečen slovenček ve kdo je bil letos prvi na Touru, na Giru, da ne govorimo o drugih in tretjih mestih, ki pa so absolutni neprimerljivo odmevnejši rezultati od Kozmusovega odličja, da ne primerjamo z dosežki ostalih, ki sem jih omenil.

Kdo je bil letos 4. v teku na 100 m?
Kdo je letos zmagal v skoku v višino s palico in brez?
Kdo je letos zmagal v teku na 800m, 5.000m, 10.000m, maratonu,...

Seveda govorim o svetovnem prvenstvu in za moške, da bo še bolj odmevnejše.

in še naprej...
kdo je bil tretji v DTCC prvenstvu, kdo je zmagal v Indy 500, kdo je svetovni prvak v biatlonu, ...

@ vsem: GET THE POINT???? Vsi našteti športi so mnogo bolj zanimivi od Humarja in ostalih jajarošov.... NE SI DELAT UTVAR!!!

za te jajaroše vemo samo slovenci in tisti, ki so neposredni nasprotniki teh jajarošov....

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja pa dobro no..., tukaj se gre zdaj za življenje in smrt in mislim, da je moralno, da se človeku pomaga, ko je v zagati.
Sem dobil občutek, da pol debatnikov tule želi smrt Humarju.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
S tole analizo prepoznavnosti se pa v celoti strinjam.

Ampak (ne)promocija ni in ne sme biti merilo pri odločanju o pomoči človeku ali celo ponesrečencu v težavah.
Pa denar tudi ne.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj pa vzgojna funkcija?

Človeka pustiti umret za kazen?
Naj bo v poduk drugim?
To naj bi bilo na nek sprevržen način vzgojno?

Ti to resno?

BTW, v Ameriki so ravno včeraj spet enega "vzgojno" usmrtili.
Pa nimam občutka da bi jim tale vzgoja kaj posebej dobro šla od rok. Prej nasprotno...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj pa vzgojna funkcija?

In nauk vzgojne funkcije je... tudi ce se na lastne stroske ukvarjas z nevarnim sportom, bos v vsakem primeru moral poslusati trobezljave kavc-sportnike, da si odvec drzavi in je vseeno ce umres ob poskodbi?
crazy1.gif

lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nihče ni proti da se ga reši, hvalabogu naj ga, bo vsaj osebno človek slišal, kaj si folk misli o teh njegovih odpravah!
So pa naši komentarji namenjeni temu, da vsake 2 leti pa res ni treba spravljat sebe in reševalcev v smrtno nevarne situacije. Ker tole je pa že preveč.

Bi dodal Jernejevemu komentarju iz neke druge teme (vendar sem prepričan, da se tu ne bo strinjal z mano); da poleg vernikom, tudi alpinistom ne smeš rečt, da ga "gora NE kliče"!!!
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
G. Humarja sem enkrat v živo poslušal in je zanimiv možak. Jaz sicer istega kot on ne bi počel. Ampak to še ne pomeni, da takega človeka po svoje ne cenim.
Ne vem, kaj se nekateri toliko tukaj razburjajo, saj ni vas noben prosil za reševanje. Tudi če bo država kaj plačala, strošek ne bo večji kot udeležba par naših politikov na strateški misiji v Bruslju.
En je tudi zapisal, da gre osel samo enkrat na led. Mislim, da gre alpinist večkrat, samo večina jih nima take sreče kot Humar, da bi večkrat preživeli.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
@senjur: Ne samo da pijan za volanom ogrožaš druge! Še hvališ se s tem!
In ti si jemlješ pravico soditi Humarja?
bonk.gif

hvalim? nikjer nisem napisal, da sem ponosen na to - ker nekako ne morem bit! objavljeno je bilo pa v temi, kjer se je pač govorilo o tem... sam kar je bilo je bilo... kakšne so pa posledice sem pa napisal. in mislim, da mi ne bo treba to še kdaj pisat...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj imaš prav... morda sem se malo zaletel z "reklamiranjem Slovenije". Pa tudi verjetno sem pristranski, kar se tiče hribov. Dobro si napisal in dejansko ni kaj več za dodati na to temo.

Kar sem hotel povedati je, da mi je zoprno ko se ob takem reševanju najprej pomisli na denar, šele nato pa na človeka.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
So pa naši komentarji namenjeni temu, da vsake 2 leti pa res ni treba spravljat sebe in reševalcev v smrtno nevarne situacije. Ker tole je pa že preveč.

Alpinisti so velik del svojega casa v smrtni nevarnosti, resevalci pa to pocnejo sluzbeno. Kje je problem?

lp

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Ker sam ne znam bolje povedat, si bom sposodil zapis iz debate nekje drugje - tole je copy / paste:

> Da je hribom nedorasel pa podobne fore so čist brezvezne, Humar je še vedno med top svetovnimi
> alpinisti. Je imel pač smolo in si je zlomil nogo in ga bodo reševali. Pa kaj pol?

> A ko smukač pade na Kitzbuhlu, si potrga vse živo, gre znova na smuči in ima čez pet let spet nesrečo - vam gre tud na [censored]?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.