Toča popravilo

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Že pol leta mam razbito eno šipo. Po teoriji moram popravilo plačat sam. V praksi pa pokličeš agenta in zrihtaš. Tudi škodo s parkirišča ne greš za vsako prasko posebej prijavljat, ampak enkrat na tri leta ko se nabere ali ko se pozna tudi na obliki pleha pelješ tja in napišeš vse naenkrat. In nihče nikoli nič ne komplicira. Sploh pa, v primerih ko stolče ogromno avtov naenkrat vedno rečejo da škodo lahko prijaviš tudi kasneje (in ne, ni treba prve tri dni v stokilometrski vrsti pred zavarovalnico čakat).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Se ne bi dalo to ven potegniti z vakumom oz. s tistimi palckami, ko se ven potegne?

Bi, ampak tapete itd. je vseeno treba odstrant. Sicer so luknjice majhne, ampak zdaj, ko mi jih je mojster pokazal jih vidim in me motijo ko hudič.
10.gif

Ena zanimivost iz avtomobilizem.com in že tukaj je zanimivo, da se na oplu od Andyja nič ne pozna, TheDuke bo povedal kakšen avto ma, moj je pa tudi iz zadnje skupine (Mazda).

TRD PLEH: BMW, MB, AUDI, VW,
SREDNJE TRD: PEUGEOT, RENAULT, HYUNDAI, TOYOTA, FIAT, ALFA ROMEO, SEAT, ŠKODA, CITROEN, OPEL
MEHAK: KIA, MAZDA, HONDA, DACIA

Vse, kar ima Ampera skupnega z Oplom, je Oplova znacka. Ampera je evropska verzija Chevrolet Volta in je tudi proizvedena na Chevrolejevi proizvodnji liniji v Michiganu.
Sem pa po toci sel po nasem sluzbenem parkiriscu in nisem videl, da bi se na kateremkoli avtu kaj poznalo.

Edit: Drugače pa še to. Ampera ima haubo iz aluminija in ker je mehkejši od pleha, domnevam, da bi se morale luknjice tam najprej poznati. Pa se ne, tako da, I consider myself lucky.

Nazadnje urejeno:

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Kolebam ali dat avto popravt ali ne, saj je na s prostim očesom vidnih samo par luknjic, pod lučjo verjetno precej več. No zanima me kam ste dali avte popravljat, kakšne so bile luknjice (vse vidne s prostim očesom?), koliko škode so ocenili, kateri avti? Res se ne morem odločit, al dat popravt, al počakat spet na kaj hujšega, ker za streho je treba dat tapeto dol, za vrata obloge, avto verjetno ni nikoli več isti? Ste tisti, ki ste dali popravljat z "vakuumom" kaj občutil okoli tega, kakšen nov čriček, odstopanje stropa v notranjosti, razpoka barve, karkoli po določenih letih?

Hvala.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem imel nekaj podobnega na Elantri. Na havbi ni bilo nič na strehi pa če si ob tapravi svetlobi in pod določenim kotom pogledal si jih videl ene 30. Sem peljal kar na uradni servis tja so pa baje prišli eni stručkoti, ki se samo s tem ukvarjajo. Strop so dali tako nazaj da je bilo kot iz fabrike. Seveda so morali podreti še plastike na stebričkih. Če si še tako gledal nisi videl nobene napake. So mi pa popravili še nekaj udrtin na vratih, ki pa niso bile posledice toče
smile-1.gif

Cene se ne spomnim ker je plačala zavarovalnica.