Toca (lansko leto)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sprašujem, ker še nikoli nisem uveljavljal ničesar pri zavarovalnici...

Torej avto imam že kar nekaj let zavarovan tudi z delnimi kombinacijami (stekla, divjad, toča). Čeprav so že "stara jajca". Imam pa tako, ker itak imam že 50% bonus, pa se ne pozna toliko.
Skratka, sedaj pa me zanima, če lahko grem uveljavljat škodo zaradi toče, ki je bila v lanskem letu? Nekaj pa imam celo udrtin izpred dveh let. Vendar nikoli nisem našel primernega termina za pokazat avto in ga pustit tam. Zdaj pa lahko avto za dlje časa pogrešim in bi to opravil.

Nekdo mi je tudi rekel, da zelo "stiskajo" kar se tiče nastale škode. Tako, da bi se baje moral kar pogajat, da bi dobil neko pametno ponudbo.
Problem je tudi v tem, ker avto je že star - 97 letnik civic. Ampak je zelo malo prevožen, dela kot urca in ga nimam namena menjati.
Ker je v nekaterih udrtinah tudi počila barva, bi bilo v igri barvanje strehe, havbe, blatnika.(vsaj tako se mi zdi?). Tako da ne vem, ali bi razglasili totalko?
V glavnem zanima me, ali pri triglavu kaj komplicirajo, češ, kaj sploh grem barvat tolko star avto?
Mogoče tudi info, kam naj peljem ocenit škodo, da čimmanj komplicirajo? Če bi eventuelno pustil avto na Verovškovi - ali tam dobro opravijo zadevo, ali naj raje kam drugam peljem popravljat?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Težko boš točo uveljavljal feburarja, ker meni, ko sem jo uveljavljal so rekli največ 30 dni po škodnem dogodku. Boš moral počakati do maja ko bo spet začela padati
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm, se mi je pa zdelo, da bi sedaj celo bolje bilo za njih, ker imajo mogoče manj gužve.
Hvala za odgovor. Bomo pa počakali točo
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
V bistvu boš ugotovil, da ti bojo zelo hitro ocenili totalko in ne boš od tega dobil praktično nič.

Sam sem imel zelo podoben primer, ko sem dal porihtati par stvari na kasko. Pisal tam en kup zapisnikov, potem pa so skupaj dali in rekli da bi to lahko bil en škodni zahtevek in da je ekonomično popravt samo šipco od špegla (malo pretiravam pa ipak ni daleč od tega).

Ko sklepaš zavarovanje, tudi delne premije, je seveda vse fino in priporočljivo.

Se je pa rihtalo preko Vadjunca, ki mi je bil priporočen, da dobro zrihtajo tako cenitev, kot samo storitev. No izkazalo se je da nič od tega.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No ni čisto tako... Meni so škodo od toče na Lanosu ocenili kot totalko in mi izplačali več kot sem potem dobil za avto (čez 3 mesece). Tako da sem z odškodnino in kupnino dobil skoraj toliko kot sem 2 leti pred tem plačač za avto...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Odlično!

Očitno imaš z tem boljšo izkušnjo kot jaz.

Saj lahko, da je bilo pri meni vse skupaj na izvajalcu, ki je kot en posrednik med zavarovalnico in menoj. Kot rečeno ni se izkazal, tako, da bom drugič raje mimo takih vse v enem mojstrom peljal zadevo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem pobral denar... Uraden servis mi je naredil predračun za 1100 EUR, zavarovalnica izplačala 770 EUR kot totalko, prodal še za 550 EUR...

Sem bil zadovoljen...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Tudi jaz imam s Triglavom in točo na starih jajcih dobro izkušnjo.

Škoda je bila praktično nikakršna (za moje pojme), ker zaradi gužve nisem popravljal takoj, je prišlo do kratkega stika na relaciji servis-cenilec in sem nepričakovano fasal domov poravnavo za jurja. Avto je bil vreden 2k, predračun za popravilo pa 1300€ (hladno popravilo + sanacija počenega laka na prtljažnih vratih)

V bistvu sem storil napako, ker nisem pobasal denarja.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala lepa vsem za vaše odgovore
cool-1.gif

Bom takrat, ko bo toča, poiskal to temo in objavil, kaj bodo meni naračunali.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Kak pa najenostavneje pobases denar? Na zavarovalnici reces, da hoces izplacilo? Kaj pa ce imas predracun za popravilo? Kaj vpliva na ocenitev skode?