TMC

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Traffic nav se je že oglasil in začel raziskovat zadevo, poslal sem jim točno mesto, uro in datum.
Kot pričakovano, pa še nikakeršnega odgovora od našega Garmina.
Če bo postopek isti kot je bil za GTM26/36, bo Traffnav naredil kar je v njihovih močeh in nato zagnjavil v Šenčur in šele takrat se bodo naši biseri premaknili.

Če je še kdo opazil napačno pozicioniranje dogodka na cesti naj naredi sledeče:

1.) Zapomni si uro in datum dogodka
2.) Zabeleži kraj kjer je nuvi pokazal začetek dogodka
3.) Zabeleži kraj kjer je dogodek v resnici
4.) Pošlji na: traffic@trafficnav.co.uk

Več nas bo storilo to, več je možnosti, da enkrat za vselej Radio Sl in Garmin Šenčur uredita zadevo tako kot mora biti, ne pa da sedaj strelajo dogodke kar na pamet.
Glede na to, da podatke pridobivajo iz Prometno informacijskega centra za državne ceste ( kjer je seveda pravilno označeno mesto dogodka) mi ni jasno kako jim potem uspe zamaknit vse skupaj za 2km.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Še vedno je pa pri nas Garmin tisti, ki je povezan z Radio Sl in ta dva sta kriva za vse napake pri nas, ker očitno ne znajo prejetih podatkov poslat na naprave brez da bi vmes prišlo do zamikov.
Če so na promet.si točni podatki in jih oni samo spremenijo tako, da jih prepoznajo navigacije, kako za vraga potem postanejo lokacije dogodkov napačne?

Če pa tega ne znajo odgovorit oziroma uredit potem pa naj vse skupaj zaprejo in naj postane nekdo drug generalni uvoznik in serviser oziroma ponudnik storitev za Slovenijo.

Recimo da se pelješ po stari cesti, kjer imaš vsakih 100 metrov možnost zavit iz te ceste in ti javi dogodek čez 2km, da je zapora ceste, dejansko je pa čez 4km.
Zgodilo se bo sledeče: po 2km ko bi naj bila zapora, te bo preusmerlo med ulice in te potem nazaj usmerlo na to cesto kjer si bil, ker po podatkih iz Radio SI si se izognil zapori, dejansko boš pa vletel točno na to zaporo, ker so zašuštrali s pravilno lokacijo.

Če že prodaja Garmin pri nas GTM antene za 80€, naj še poskrbi da bo ta izdelek delal kot mora, ne pa da se izgovarjajo na nekoga drugega.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
467716-post_slo.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Problem je po mojem tudi v tem, da cestarji niso sposobni ali pa sploh ne dajejo točnih koordinat odsekov, kjer se izvajajo razna dela na cesti, nezgode ipd in to sporočijo tako bolj od oka..in ko te informacije gredo še čez par sit, in podatki se pač "razmažejo"..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To je tudi ena od možnosti, samo če preverjaš dogodke na promet.si pa ugotoviš, da so tam do potankosti natančno locirani in če Radio Sl jemlje podatke od njih, kot je zapisano na njihovi strani, potem mi ne gre v glavo kako se skoraj vsi dogodki zamaknejo točno za 2km, zakaj se recimo ne zamaknejo za 5 ali več oziroma recimo samo za 1km.
Kolikor sem do sedaj testiral je večina zamaknjena točno za 2km.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Na voljo nova posodobitev za:

Traffic Text, All Languages, GLX
Changes from version 3.80 to version 3.90
* Translation updates for all languages
* Added more traffic translation support for some eastern European and Asian languages

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V priponki predelana TRF v3.90, da prikazuje vse napise v Slovenščini
Predhodno je potrebno priponko razpakirat in se potem da trf v mapo text.

p.s.
Kompatibilno z vsemi nuviji, ki uporabljajo text z končnico .glx

Priponke

• 1730180-sl_SI_TRFv3.90.rar
    44,5 KB · Ogledi: 264

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kot že nekateri veste, se že dolgo trudimo ugotovit kako izbrisat naročnine za TMC iz antene.
Žal nam to še ni uspelo ugotovit, vendar smo pa ugotovili nekaj drugega, kar bo morda prišlo prav komu, ki mu po posodobitvi GTM FW antena preneha delovat.

1.) Z hex editorjem se spremeni verzija FW-ja za GTM anteno za eno številko navzgor ( primer: v2.80 se spremeni v v2.81) in se da ta predelan FW na nuvija v Remote SW.

2.) Ko se nuvi ponovno zažene in se priklopi antena bo nekajkrat izvedel posodobitev antene in ko se potem pogleda v developer meni bo pisala številka verzije GTM 0 ali 65535

3.) Sedaj nuvija izklopiš in ga priklopiš na Pc in lahko daš v mapo Remote SW ali originalni FW 2.70 ali originalni 2.90 GTM FW (lahko tudi isto verzijo, ki se je naložila preko webupdater, ampak ne sme biti spremenjena z hex editorjem)

4.) Ko se nuvi priklopi v avtu na GTM anteno se bo ta posodobila in začela normalno delovat.

p.s.
Če kdo nima starejših verzij GTM FW, jih imam na zalogi
smile-1.gif
, če bo kdo rabil ta navodila pa mu lahko tudi naredim skupaj datoteke, ki so potrebne.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V priponki na voljo preveden Traffic tekst za starejše nuvije , ki uporabljajo v mapi Text datoteke z končnico .gtt
Dodani so tudi novi stringi, tako da je sedaj vse v slovenščini.
Predhodno je potrebno priponko razpakirat in nato se da Slovenian_Trf.gtt v mapo Text na nuviju.

Priponke

• 1734352-Slovenian_Trfv3.10.rar
    29,3 KB · Ogledi: 281

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
Pozdravljeni!

Prosim vas za pomoč pri moji težavi.
Imam Garmin Nuvi 3790 predelan v 34XX. Učiraj sem nadgradil na FirmWare v 7.80. Istočasno sem tudi nadgradil zemljevid Garmin City navigator v verzijo 2013.40 NTU. Takoj po priključitvi naprave na obstoječo instalacijo v avtu (originalni nosilec in antena), mi je naprava javila, da posodablja prometne informacije (60%, 70% ... 100%).
Ko sem kliknil na gumb za prometne informacije (gumb je bil siv - ne zelen), pa mi je naprava javila da nimam vljučene antene (Antena je bila priključena in je pred nadgradnjo delovala 100%, prav tako je bil avto-polnilec vključen v napajalno pušo - Delovati bi moralo 100%).
Napaka, ki se mi pojavlja mora biti SoftWerska. Enako težavo sem imel že pred časom, katero pa sem odpravil z softwearom (sam ne vem kako - vem le da sem neke datoteke kopiral). Po tem dogodku je naprava javljala da je antena priključena (ikona je bila obarvana zeleno), le informacij nisem prejemal.

Prosim za pomoč pri moji težavi. Mogoče ima kdo podobne težave z navigacijo.
Hvala
1736109-10341.png

Priponke

• 1736109-10341.png
    1736109-10341.png
    145,9 KB · Ogledi: 255
Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Torej po modelu nuvija predvidevam, da imaš GTM35.
Ta napaka je sicer najbolj pogosta pri nuviju 2495 ko se poškoduje regija 41
Sedaj, če imaš kje backup regije 41od tvojega nuvija se da zadevo zelo hitro usposobit
smile-1.gif

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
@ Popotnik

Težava je v tem ker sam ne vem točno po čem me sprašuješ
smile-1.gif

Kje lahko dobim podatke ki te zanimajo?
Garmin Nuvi 3790 je bil kupljen v Petrolovi Akciji pred letom in 3 meseci. Na 34xx je bil nadgrajen pred približno letom dni in je nekako deloval brez problema do sedaj.
Pozabil sem omeniti, da sem z tvojega bloga po namestitvi updat-a nanovo namestil še dve datoteki,
Težava je v tem, ker Backup-a nimam narejenega
frown-1.gif
(sem imel vendar mi je sesulo dick PC-ja)
Ko grem v menu o napravi imam napisano "Model nuvi 3790"
Različica strojne opreme: V8 8GB 035 DA TC GM
Različica programske opreme 7.80

Nekje sem zasledil da pomaga hard reset - Znova sem zagnal Garmin Nuvi in držal prst v desnem spodnjem kotu, pol pa sem potrdil in je nekako vse pobrisalo ...

Prosim če mi lahko svetuješ

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Imam jaz backup za 3790, ni panike. Povej, kaj rabiš, ti dam v DB ob prvi priložnosti, ko priključim PC.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko si predeloval nuvi 3790 v 34xx si naredil backup regije 41 (NVM), po tem te sprašujem.
Če je nimaš boš po spodnjem postopku izgubil številko modela in ti bo sedaj pisalo 34xx ali pa 37xx.

Navodila imaš v paketu: Klik

myking

Pripravnik
14. mar 2011
78
0
6
@NAVI_boy

Najlepša hvala za ponujeno. V bistvu bi potreboval celoten Beckup Garmin Nuvi 3970 (seveda brez zemljevidov
wink-1.gif
). Problem je pri meni nastal, ko mi je sesulo disk PC-ja in sem izgubil vse podatke iz njega, vključno z BackUp-om prvotnih datotek Garmina.
Prosim če mi lahko pošlješ URL ali FTP naslov od koder lahko prejmem datotehe

Hvala