TMC

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Opazil, da imajo starejši nuviji, ki uporabljajo gtt tudi probleme z č za text za prometne informacije.
V priponki je popravljen text za prometne informacije za nuvije, ki uporabljajo gtt.

Predhodno je potrebno datoteko razpakirat.

Priponke

• 1655172-Slovenian_Trf.rar
    5,2 KB · Ogledi: 387

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Kaj je za sprejem TMC informacij v Avstriji potrebno dodati ponudnika v Garmin napravo ali se glede na to, da je "free" sam pojavi?
Hvala!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
Off: zakaj samo v tej temi, ko jo odpreš iz začetne strani, vedno prideš na 1 stran in ne na zadnje neprebrane?

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
V vseh ostalih temah je tako, tukaj pa gre na prvo stran oz. prvi post. Sicer pa ni problem, 2x kliknem pa sem na koncu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Se je kdo kdaj zavzel pri TMC dogodkih na to:

Klikneš na dogodek na cesti in ti piše v Slovenščini, če še enkrat klikneš na to, ko ti piše v slovenščini se ti pojavi bolj podroben opis dogodka vendar v angleščini.

Moti koga to ali nihče sploh ne preverja teh podrobnosti dogodkov, ki so zaenkrat v Angleščini?

To sliko je poslal uporabnik tdi:

closed-due-to-constructi.png

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Ja tudi jaz sem opazil to napako vendar ker razumem pomen se nisem obremenjeval .
Ali obstaja možnost da bo tudi drugi tekst nekoč v Slovenščini ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Seveda obstaja
smile-1.gif

Če bomo čakali na Garmin bo ravno čez 10 let vse vnešeno za Slovenijo
wink-1.gif

Da pa ne bomo rabili čakat tako dolgo, pa že celo popoldan vpisujem stringe v Slovenski TRF.glx jutri pa moram še prevest.

p.s.
Kaj tvoj nuvi uporablja .glx text ali .gtt?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za začetek bom naredil za .glx, da vidimo, če bo sploh delovalo tako kot mora.
Pol pa, ko pridem malo k sebi pa morda še za .gtt

p.s.
Po vseh vnešenih stringih je sl_SI_TRF.glx iz 111KB sedaj velik 1.613KB (1.57Mb)
smile-1.gif

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Tud jst kot vide sem opazil to že od samega začetka. Najprej mi ni bilo jasno zakaj angleško, če je tekst Slovenščina. in tudi tako, kot si že napisal, predhodno opozorilo je v Slovenščini. Sem mislil, da je to dodatek za inozemce. Kasneje sem se pa na to navadil. Nekako razumem angleško, čeprav ne preveč dobr. Al pa sam mislm, da jo razumem.
17758-icon_confused.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Gre malo bolj počasi kot sem pa predvideval, tako, da dvomim, da mi bo uspelo prej kot jutri zadevo poštimat.
Potem bi vas edino prosil, če mi boste javili, če bo kje kaka napaka, ker sem 100% da bom naredil kako.

V Nemškem TRF je največ teh stringov in opisov in sem jih od tam kopiral in dajal v SLO tam kjer jih ni bilo, sedaj pa moram prevest v Slo jezik in tega je nenormalno veliko.

p.s.
To kar je do sedaj bilo v angleščini je zapisano v samem FW in če stringa ni v TRF potem privzeto pokaže v angleščini.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če bo kdo probal si lahko prenese iz priponke sl_SI_TRF.glx , ki ima sedaj vse prevedeno v Slovenščino, kar je prej prikazovalo v angleščini.

Gre v mapo Text deluje pa na vseh nuvijih, ki uporabljajo tekst datoteke z končnico .glx

p.s.
Naredite backup vaše originalne sl_SI_TRF.glx preden daste na nuvija novo.
Datoteko je potrebno predhodno razpakirat z rar ali zip
wink-1.gif

Uporabnik @tdi poslal slike kako je izgledalo prej (z originalno trf) in kako izgleda sedaj s to (predelano) datoteko iz priponke
smile-1.gif

PREJ

staro-tmc-1.png
staro-tmc-2.png

SEDAJ

novo-tmc-1.png
novo-tmc-2.png

Priponke

• 1692474-sl_SI_TRF.rar
    44,4 KB · Ogledi: 317

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Dobro si to opravil ,tekst je sedaj tudi v opisu slovenski .
Če bom opazil kakšen tekst ki ne bo najbolj smiseln ti pa sporočim .
zmaga.gif

nahrung002.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja, to bi lepo prosil vsakega, ki bo uporabljal to datoteko.
Ker določeni stavki so samo del drugega in nimaš pojma kako se naj začne ali konča ali pa prevajalnik vrže ven kako čudno besedo brez repa in glave
wink-1.gif

Upam, da boste zadovoljni in da je čim manj napak takšnih ali drugačnih.

Sedaj si bom malo oddahnil, potem pa še naredim skupaj za nuvije, ki uporabljajo .gtt končnico.