TMC

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V post kjer si lahko prenesete Predelan SLO TRF sem dodal slike, ki jih je posredoval uporabnik @tdi.
Dobil kar nekaj ZS kakšna je sprememba s to novo datoteko in sedaj lahko vidite na slikah
wink-1.gif

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
To ni za GARMIN , čeprav tako piše v oglasu . Za Garmin moraš gledat GTM21 - Nuvi 760 . Za novejše pa GTM 25,26 ,35, 36 .

LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na voljo nova posodobitev za Traffic text .

traffic.png

Dodana sta dva nova stringa:

<entry handle="STR_TXT_TRF_BANNER_RAMP_CLOSED">
<strings>
<string default="true">
<visual>Zapora odcepa pred vami. Spr. načrt. pot</visual>
</string>
</strings>
<usage visual="true"/>
</entry>
<entry handle="STR_TXT_TRF_BANNER_ROAD_CLOSED">
<strings>
<string default="true">
<visual>Zapora ceste pred vami. Spr. načrt. pot</visual>
</string>

V priponki popravljena, tako, da imate vse napise v Slovenščini in dodana tudi ta dva zgornja stringa.
Prenesete priponko in jo predhodno razpakirate in nato daste trf v mapo Text.
Ta datoteka je za vse nuvije, ki uporabljajo text datoteke s končnico .glx

Priponke

• 1715542-sl_SI_TRFv3.80.rar
    44,4 KB · Ogledi: 328

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Imam vprašanje glede TMC na Garmin 265WT. Poleg imam GTM 25. Garmin ni im el vnešene naročnine za slovenski TMC. Naročnino sem vnesel (kodo vemo, kako sem dobil), bil že na poti, tudi v LJ, vendar nisem našel ničesar, niti ne vem, če deluje. Bral sem temo, tudi da naj bi se neka ikona prikazala oz. označila, ko najde signal, vendar pri meni ni nobenega znaka o kakem TMC. Morda ne znam preveriti.
Verjamem, da je že kje opisano, kako preveriti, vendar jaz ne znam najti. Zelo bi bil hvaležen, če kdo opiše, kako preveriti (pogledati), če je naročnina v redu vnešena?

Hvala, LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko imaš anteno v avtu priklopljeno na nuvija greš pod orodja in nastavitve in boš tukaj našel ikono za promet.
V tem meniju greš pod dodaj naročnino ( prvo ti bo prikazalo ID antene) potem greš 2x naprej in boš videl če imaš vnešeno naročnino.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Za vse, ki vam bo webupdater ponudil posodobitev za Update for GTMxx Traffic Receiver Type 3:

Webupdater vam bo prenesel datoteko na nuvija v RemoteSW.
Ko boste prvič po tem, ko ste prenesli to datoteko z webupdater v avtu priklopili TMC anteno na nuvija, se bo izvedla nadgradnja antene.

POZOR:
Ko priklopite anteno in se nuvi vklopi ne stiskajte nič po nuviju ampak počakajte, da se antena nadgradi ( včasih traja tudi do 30 sekund preden se pojavi okno za nadgradnjo).
Če boste prekinili nadgradnjo obstaja 90% možnosti, da vam antena ne bo več delovala.

p.s.
Imeli kar nekaj takih primerov do sedaj z nadgradnjo na 2.90.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Manual

Hvala, sedaj razumem. Te ikone mi nikakor ne pokaže.

@popotnik, ko grem 2x naprej po prikazu ID antene, vidim vnešeno naročnino, ampak piše: neznana naročnina, če se ne motim. Vsekakor preverim.
Se pa bojim, da nisem kiksnil ravno pri Update for GTMxx Traffic Receiver Type 3. Namreč to sem update-al, vendar ko sem prvič priključil GTM 25, sem vseeno klikal po napravi in tudi v dokaj kratkem času odklopil. Torej, sem morda prekinil firmware update? Če sem zahebal, bi morala antena čisto crkniti? Ker ID še vedno pokaže, tudi naročnine lahko vnašam

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Sam sem kodo generiral v free obdobju....tmc je delal prijazoval pa je le obrobne dogodke

Zato sem s casoma generiral novo kodo in sedaj deluje boljse.....pac klikaj nekaj casa da ne bi prvi kljuc in prva koda
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Evo, ko sem vpisal kodo, mi je napisalo tam vmes samo nova naročnina. Nič pa kdo je ponudnik..

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Fantje, s pomočjo profesor @popotnika zadeva deluje kot švicarska urica. Slava mu!!
aplauz.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Danes malo testiral GTM36 in ugotovil, da je pri dogodkih še vedno prisotna standardna napaka, ki ti dogodek prikaže prehitro.
Če se pelješ iz MB proti CE ti malo pred izvozom za Slo Bistrico prikaže da je zoženje ceste takoj za odcepom pa odšteje metre do zoženja in kaže kot, da se že pelješ po zoženi cesti, v resnici pa je le ta dogodek komaj čez 2km.
Isto sem opazil na GTM25, ko mi je kazalo, da je čez 2km tovornjak v okvari v resnici pa je bil čez 4km.

p.s.
Poslal mail na Traff nav, bomo videli kak bo odgovor na ta problem.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Sem bil na poti po Azurni obali, pa so tele prometne informacije popolnoma neuporabne. Mi napiše, da je cesta popolnoma zaprta, jaz pa vidim, da se vsi vozijo in vozim za njimi. KO pridem do znaka, kjer naj bi bila cesta zaprta, tam ni bilo nič, niti zastoja. To mi je ponovilo vsaj 3x.