Težava z najemnikom

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.821
1.954
113
Je pa zanimivo (smešno) tudi to, da če se ti jih preveč lažnivo prijavi (ali bivši najemniki ne odjavijo), potem glede na velikost objekta lahko zmanjka prostora za legitimnega človeka s pravico do prijave. Tam pa potem lahko zavrnejo prijavo in ne moreš nič narediti v kratkem času :(

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.596
7.828
113
Je pa zanimivo (smešno) tudi to, da če se ti jih preveč lažnivo prijavi (ali bivši najemniki ne odjavijo), potem glede na velikost objekta lahko zmanjka prostora za legitimnega človeka s pravico do prijave. Tam pa potem lahko zavrnejo prijavo in ne moreš nič narediti v kratkem času :(
Ja saj to je edini problem poleg izvrsb

Corvette

Majstr
6. nov 2008
451
328
63
Živjo,
no, moja zgodba še kar ni končana, tale moj najemnik se je vmes sicer javil in obljubil, da bo v tednu dni izpraznil stanovanje, vendar po tem tednu se je zopet zgodil molk, ki traja že 14 dni. S povratnico sem mu poslal pismo, da nezakonito zaseda mojo posest in mi dela škodo, ter da se mora izseliti v roku enega tedna. Ker se ni odzval, dam sedaj zadevo na sodišče. Odločil sem se za pravno pot, čeprav mi je mnogo prijateljev svetovalo kaj drugega.. Vem, da me ima za norca, da ni bogi (ker stanovanja dejansko ne potrebuje, saj ne živi v njem), ampak nočem se spustit na isti nivo in mu stvari kar zmetat ven..
A imaš z njim sklenjeno najemno pogodbo, ki je obenem overjena pri notarju oz. izvršljiva? Sprašujem, ker imajo pri znancih podoben problem z Albanci in so zajebali, ker pogodbe niso sestavili v obliki notarsko izvršljivega zapisa, zdaj pa so že dve leti podobno resne težave kot pri tebi, dodatno še z uničevanjem stanovanja.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.557
1.138
113
Obišči stran
To sem bil jaz in narobe si razumel. Link:
Vaše opozorilo samo po sebi ne more preprečiti prijave na naslovu, če so za prijavo izpolnjeni pogoji, ki jih določa Zakon o prijavi prebivališča. Opozorilo je za uradno osebo indic, da je lahko prijava lažna, zato se v posebnem postopku po uradni dolžnosti preverja njena resničnost.

Tako da, za bruhat. Namesto, da bi, če imaš to vključeno, preverjali pred prijavo, ti pošljejo obvestilo po prijavi, potem pa ostaneš praktično brez pravic.
Ta na Jesenicah je očitno to imel vključeno in so ga pač post festum vsaj obvestili. Če nič drugega je vsaj izvedel, da se je nekdo tam prijavil. Velika večina jih bo izvedela šele, ko se bo kaj zakompliciralo.

Torej se "predlaga", da se tole izpolne kar tako, just in case? :)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.763
2.802
113
še v SLO - ampak komaj
In to je še ena neumnost slovenske birokracije - namesto po defaultu “vklopljeno”, da prijava izključno ob prisotnosti lastnika / solastnikov in le ob pisnem soglasju vseh solastnikov (kar se danes lepo da “online”) prijava brez pristnosti.

Podobno kot je po “defaultu” avtomatično pri obračunu plače upoštevana posebna olajšava- na koncu leta pa jok in stok, ko nekdo oddela nadure in mu vse država požere, ker preseže prag za posebno olajšavo.

• Všeč mi je
Reactions: sad in delavec44

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.331
-1.029
48
Valparaiso
Gre tudi za delavce na UE, ki očitno "papirje" ošvrknejo postrani, čeprav se morda kdaj iz aviona vidi, da je fake.

Kot pravim, upravni organ ima pravico, če podvomi v pristnost, da vlagatelj prinese "verodostojne" papirje.

Sploh pri raznih XY mora Slovenec po defaultu podvomit :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.622
10.288
113
Torej se "predlaga", da se tole izpolne kar tako, just in case? :)
Ne predlaga, to bi moral vsak narediti. Oz. kot je nekdo napisal. To bi moralo biti samodejno vključeno.
Če je že država tako bananasta, da se ti lahko kdorkoli prijavi brez tvojega vedenja, na tvoji nepremičnini.

• Všeč mi je
Reactions: guardy

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.596
7.828
113
In to je še ena neumnost slovenske birokracije - namesto po defaultu “vklopljeno”, da prijava izključno ob prisotnosti lastnika / solastnikov in le ob pisnem soglasju vseh solastnikov (kar se danes lepo da “online”) prijava brez pristnosti.

Podobno kot je po “defaultu” avtomatično pri obračunu plače upoštevana posebna olajšava- na koncu leta pa jok in stok, ko nekdo oddela nadure in mu vse država požere, ker preseže prag za posebno olajšavo.
Saj to je "vklopljeno" ker potrebujes pisno soglasje vseh solastnikov bivalne enote. Ne rabis pa fizicno na UE zraven it. Pac je prislo do ponaredka, tud denar ponarejajo pa zaenkrat se nihce ni predlagal prehoda na blagovno menjavo. Edini problem v celi zgodbi je to, da bi odjavo morali v enem dnevu uredit.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Hanzi

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.821
1.954
113
Saj to je "vklopljeno" ker potrebujes pisno soglasje vseh solastnikov bivalne enote. Ne rabis pa fizicno na UE zraven it. Pac je prislo do ponaredka, tud denar ponarejajo pa zaenkrat se nihce ni predlagal prehoda na blagovno menjavo. Edini problem v celi zgodbi je to, da bi odjavo morali v enem dnevu uredit.

Poleg tega bi ga policija morala kazensko preganjati?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

gr69

Guru
15. dec 2009
11.763
2.802
113
še v SLO - ampak komaj

Saj to, da rabiš pisno soglasje vseh je ok - tisti del, da “zahtevaš” fizično prisotnost mislim. In ja - za nekatere primere bi to pomenilo “dodatno” obremenitev, ker bi pač zavestno moral odpovedati. In ja - dodatna komplikaža, če je več lastnikov …

tony

Guru
23. jul 2007
9.949
1.646
113
"Ker ima stanovanje v Ljubljani, je na ljubljanski upravni enoti nemudoma zahteval tudi izbris nezakonite prijave prebivališča. A tam je prišlo do zapletov. Povedali so mu namreč, da osebe ne morejo kar izbrisati, da pa lahko izpolni obrazec za ugotavljanje prebivališča te osebe. Opozorili so ga tudi, da lahko postopek preverjanja traja tudi pol leta ali celo več kot eno leto."

Pojasnilo je "čudno". Gre za očitno uradniško pomoto, ki bi se jo moralo dati takoj popraviti.

Goljuf kljub lažnivemu vpisu prebivališča ni tam nikoli živel, nikoli ni imel stanovanja v posesti in nima nobene (ponarejena to ni) pogodbe, ki bi mu dala kakršnekoli pravice najemnika.

Smešne scene, na nivoju: "čip vašega psa Benjamina Onaxa smo vpisali v register, ampak smo se zmotili, in vas vpisali kot psa, Benijamina Onaxa pa kot lastnika... Naši procesi zahtevajo, da Benjamin Onax pride podpisati, da se strinja, da boste vi njegov lastnik..." S tem, da tle povezave med psom in lastnikom sploh ni...

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.622
10.288
113
A je možno, da hočejo uradniki, da gre po drugi uradni poti, saj jim s tem ni potrebno priznati napake?
Ker če bi šlo za izbris zaradi napake uradnika, potem mora le ta priznati napako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.763
7.326
113
pri taščici
Na zapuscinski se zmotimo pri eni parceli za cifro delilke parcele. (Noben spor, vse zmenjeno med dedici)
Jurja stroskov in kar nekaj sitnosti, pac nihce ni bil tako pozoren na tisto eno cifro.
Ko to uredimo, ugotovimo da se je sodisce zmotilo pri davcnih stevilkah saj je imel en izmed dedicev zapisano davcnp od pokojnika.
Postopek popravila napake?
Kemicni svincnik , precrta zaposlena na sodiscu napacno davcno stevilo ( 8 cifer!) in napise pravo.
Pred 15 leti.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.770
112
63
A imaš z njim sklenjeno najemno pogodbo, ki je obenem overjena pri notarju oz. izvršljiva? Sprašujem, ker imajo pri znancih podoben problem z Albanci in so zajebali, ker pogodbe niso sestavili v obliki notarsko izvršljivega zapisa, zdaj pa so že dve leti podobno resne težave kot pri tebi, dodatno še z uničevanjem stanovanja.
Žal ne, to vem, da bi že rešilo težavo..

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.535
2.628
113
Če nisi lastnik nepremičnine, na ''njenem'' naslovu ne moreš biti prijavljen - v enem kosu - več kot n-let.
Sledi avtomatska odjava iz naslova.
Da vidimo Valjevca in njegove :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.779
7.248
113
Če nisi lastnik nepremičnine, na ''njenem'' naslovu ne moreš biti prijavljen - v enem kosu - več kot n-let.
Sledi avtomatska odjava iz naslova.
Da vidimo Valjevca in njegove :)

Zakaj rešitve, ki to niso...

Pogodba ni bila prava, torej se razveljavi vse, kar je bilo na njeni podlagi urejenega. Tako hitro kot je bilo narejeno, naj bo odnarejeno.

A je to preveč preprosto in je treba iskati bolj komplicirane rešitve, ki to niso, ker sploh ne naslavljajo problema. Da ne govorim o sitnostih, ki jih prinesejo lahko.