Pozdravljeni,
lepo prosim za konkreten nasvet, če se kdo spozna na to tematiko. Poskušam čim bolje opisati po alinejah, da ne dolgovezim.
- najemnika smo imeli v stanovanju 6 let in vse je potekalo brez težav
- pred cca 4 meseci se je nehal oglašati na telefon/sporočila, skratka prekinil vso komunikacijo
- vmes sem ga samo 1x dobil iz druge številke, sva se dogovorila, da se dobiva, vendar ga ni bilo
- 3 mesece ni plačal najemnine, stroške plačujem jaz
- pogodba mu je potekla pred 2 meseci
- baje dela v tujini in ga praktični nikoli ni v stanovanju
- v stanovanju ima prijavljeno stalno prebivališče
- napisal sem mu, da če ima kakšne težave, mu pomagam, se odrečem kakšni najemnini, ampak ni odgovora..
- na Viberju vidim, da je aktiven vsak dan
Ker tako seveda ne gre naprej, ga želim izseliti. Kakšen je postopek? Prosim za user-friendly varianto, nisem človek, ki bi počel nekaj na silo. Ključa nimam, ker je 1x vmes menjal ključavnico in sem mu takrat rekel, da ga ne rabim..
Hvala!
lepo prosim za konkreten nasvet, če se kdo spozna na to tematiko. Poskušam čim bolje opisati po alinejah, da ne dolgovezim.
- najemnika smo imeli v stanovanju 6 let in vse je potekalo brez težav
- pred cca 4 meseci se je nehal oglašati na telefon/sporočila, skratka prekinil vso komunikacijo
- vmes sem ga samo 1x dobil iz druge številke, sva se dogovorila, da se dobiva, vendar ga ni bilo
- 3 mesece ni plačal najemnine, stroške plačujem jaz
- pogodba mu je potekla pred 2 meseci
- baje dela v tujini in ga praktični nikoli ni v stanovanju
- v stanovanju ima prijavljeno stalno prebivališče
- napisal sem mu, da če ima kakšne težave, mu pomagam, se odrečem kakšni najemnini, ampak ni odgovora..
- na Viberju vidim, da je aktiven vsak dan
Ker tako seveda ne gre naprej, ga želim izseliti. Kakšen je postopek? Prosim za user-friendly varianto, nisem človek, ki bi počel nekaj na silo. Ključa nimam, ker je 1x vmes menjal ključavnico in sem mu takrat rekel, da ga ne rabim..
Hvala!