Test Zimskih Pnevmatik 2009

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ampak pri teh testih je tako, da dobiš zmagovalca zaradi teže posameznih ponderjev, ne pa celokupne kvalitete.

Ja, a ni to to?
smile-1.gif
Za moje pojme prvouvrščeni ni boljši od drugouvrščenega. Ponder obrabe je pač premočan.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zato pa so vse delne ocene podane in si lahko vsak svoje izbere.
(pol pa seveda spet kak so te podocene sestavljene...)

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ponderji so, kakršni pač so in so ves čas enaki, da se ohranjajo enaki pogoji za vse. Seveda pa so zaradi subjektivnih pogledov in želja kupcev zraven rezultati primerno razčlenjeni, da vsak najde pravo zase.

Pri ponderjih je pa tako...na noben način se ne bi našlo takšno ponderiranje, da bi odgovarjalo vsem. Tudi pri meni npr obraba igra zelo majhno vlogo...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik JanezBlond pravi:
S3 so dobile čist primerno oceno. Tist, ki ni probal drugih pač ne ve kaj je dobra guma. S3 nikoli več.

No no v snegu me niso nikoli pustile na cedilu. Na mokrem pa patastrofa.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Sava eskimo S3 so super gume za eno sezono
cool-1.gif

Drugo sezono so pa že trde in ne prime nič več
frown-1.gif

To so moje izkušnje in se Save ne dotaknem več!

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Mogoče sem slep, vendar v testu ne vidim najnovejše zimske gume in sicer Bridgestone LM30. Tole mora biti vsaj 3 mesece stara zadeve če ne več.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Točno to. Dobra v snegu,slaba na mokri cesti , še posebej po nekaj tisoč kilometrih.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
A pol so dejansko gume tolk slabe? Sem sprva mislil, da je večinoma kriva dimenzija. komajčakalnapomlad.press Eskimo S3 185/60 R15 vs. SportContact2 195/50 R16 Mi je možakar reku, da se najbolj splača Savo vzet, da ni takih razlik. No ja, sej gre, ampak bolj počas. Sicer ga pa tako ali tako ni za srat.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Mogoče sem slep, vendar v testu ne vidim najnovejše zimske gume in sicer Bridgestone LM30. Tole mora biti vsaj 3 mesece stara zadeve če ne več.

Če se ne motim, se tovrstni testi izvajajo kar dolgo časa in zagotovo so z njimi začeli že prej kot 3 mesece nazaj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Sba pravi:
A pol so dejansko gume tolk slabe? Sem sprva mislil, da je večinoma kriva dimenzija. komajčakalnapomlad.press Eskimo S3 185/60 R15 vs. SportContact2 195/50 R16 Mi je možakar reku, da se najbolj splača Savo vzet, da ni takih razlik. No ja, sej gre, ampak bolj počas. Sicer ga pa tako ali tako ni za srat.

So ja. S3 so zelo slabe v mokrem. Sem jih imel na Clio-tu nekaj let. V dežju fejst drsijo v ovinke - torej bočno. S3 nikoli več. Odkar imam UG7+, ostanem le še na njih.

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik JanezBlond pravi:
S3 so dobile čist primerno oceno. Tist, ki ni probal drugih pač ne ve kaj je dobra guma. S3 nikoli več.

Kolikokrat v zimi pa voziš po snegu? Največkrat se vozimo po mokri cesti in tukaj S3 pade po celi črti !!!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Očitno jim grejo vinjete res v nos
grin1.gif

Pol bi skurcali GY, ki jih pečejo pri nas. Razen, če so se jim zamerili tudi Poljaki?

wink-1.gif

Še dobro da vseh GY ne delajo pri nas, zato sem vedno ob naročilu zahteval nemške, in jih tudi dobil. Izjema je bilo lani ko sem dobil francoske GY UG 7+.
grin1.gif

Kje si pa ti to zahteval nemške gume?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Lani sem jih najceneje našel na mimovrste, sem jih pa res last minute naročal, na gume direkt so se že vsak dan dražile. No in sem pri naročilu napisal da želim izključno nemške, slo nikakor (ker slo so bile v mercatorju akcija za približno isto ceno ampak no go), tako da so bile na koncu sicer francoske in 6m stare, tako da so bili korektni in so mi zadevo potrdili. (komplet 195/65/15 in komplet 175/65/14) sem vzel. Letos pa spet jovo na novo ker sem zamenjal avto.
crazy1.gif

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Sba pravi:

So ja. S3 so zelo slabe v mokrem. Sem jih imel na Clio-tu nekaj let. V dežju fejst drsijo v ovinke - torej bočno. S3 nikoli več. Odkar imam UG7+, ostanem le še na njih.

Tudi moje so na Cliu. To sezono jih mislim še imeti, saj so skoraj nove. Naslednjo se jih pa potem obvezno menja za kaj boljšega. Ampak hec, da sem že takrat rekel za kake GY, pa so mi veselo Savo prodali.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Prodali so ti tisto kar si kupil. Če si želel GY ti niso mogli prodati Savo. Drugo je, če si rekel no pa dajte Savo, ker so jo pač forsirali.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Prodali so ti tisto kar si kupil. Če si želel GY ti niso mogli prodati Savo. Drugo je, če si rekel no pa dajte Savo, ker so jo pač forsirali.

Seveda sem kupil tisto kar so mi prodali. Pač so rekli, da se GY niti ne splača in svetovali Savo. Prvi avto, prve napake.
Sicer pa zaradi njih še nisem imel težav. Ne morem pa jih primerjati z drugimi gumami, ker drugih še nisem imel. Tako lahko rečem, da sem zadovoljen s Savo, ampak je to skoraj nepredmetno. Nikakor pa niso primerljive z letnimi gumami (piše zgoraj). Sem vzel v obzir, da sem na zimskih gumah in da je tudi tak letni čas, ter temu primerno tudi prilagodil vožnjo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nevem no, malo me čudo oz. zelo. Vsak drug avto avto celo ima pozimi pri nas Savo S3 gori. Čudi me kako lahko ljudje sploh vozijo s temi gumami in kako se vsaki tretji avto ne razbije? Torej ta guma tako fejst slaba spet ne more biti kot jo eni tukaj predstavljate? Dobro meni ko sem normaln človek se zdi normalno da v mokrem, snegu in podobnih razmerah ne divjaš, če pa te pri normalni hitrosti ven odnese na mokrem pa je tako ta guma smrtno nevarna in je treba prepovedat prodajo?

Lp