Test zimskih gum

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Vsako leto imajo avtomobili večje pnevmatike testirajo pa vsako leto manjše
stupid-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Eh, po tej logiki, bi že morali imeti gume ko formule.
(ali je ta napredek le pri zimskih? Ker letne mi drsijo že na suhem, pa so komaj nekje drugo sezono)

Malo počasneje vozi
evil.gif

Sicer pa: razlike iz leta v leto so majhne, a dovolj da so rezultati neprimerljivi ...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Ima kdo izkušnje iz Kumho KW23? Cena je res zelo ugodna, samo zato jih gledam, iz letnimi Kumho sem zelo zadovoljen pa so bile prav tako zelo poceni, če ima kdo dobre izkušnje bi poskusil še iz zimskimi. Izbiram pa med kumho, fuldo cristal hp, potem za malo več denarja se pa nagibam k Brigestone LM-30 za še več pa vredestein, verjetno bo na koncu padel Bridgestone.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
trenutno gledam na gume-direkt, imam same dobre izkušnje z njimi, bom pa preveril še ostale spletne trgovine
smile-1.gif
75 je birdgestone/fulda, 100 Vredstein, kumho 60.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
tudi na mimovrste je Vredesteinka dražja kakor po zadnjih testih "najboljša" Continentalka TS800, nema logike
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hehe, bedasto, isto kot da bi rekel da je Hyundai dražji od BMWja v enake segmentu
smile-1.gif
Sicer pa nevem od kdaj je Vredstein "dobra" gume, koliko vem je Vredstein srednji rang. Po domače, ni v top segmentu (GY, Michelin, Conti,...) je pa dost boljša od čungalung... Če sem napačno dojel me naj kdo popravi... LP

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
trenutno gledam na gume-direkt, imam same dobre izkušnje z njimi, bom pa preveril še ostale spletne trgovine
smile-1.gif
75 je birdgestone/fulda, 100 Vredstein, kumho 60.

195/50/15 ? Najdu TS800 za dobrih 70€. Če pač nižje ne bo šlo, bom jaz to vzel. Bridgestone je dražji.

Avtofun, pomoje da bo še za tole leto. V sneg bo še večji poraz, kot je bil dosedaj najbrž
grin1.gif
, ma ostalo bi moglo bit.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal. En avto je šel od bajte in so mi doma ostale zimske gume Bridgstone Blizzak LM-25 235/45 R17, stare 4 leta (1 je novejša, vožena cca. pou sezone, ker je bila prejšna poškodovana in smo menjali). Imajo še dosti profila (točno lahko pomerim), zato me zanima, če je to možno še spravit v promet in koliko mislte, da bi dobil za njih.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tisti, ki se vsaj malo spozna, ga bo motila starost. Tudi sam imel stare že 4 leta, pa ni bilo pripomb. Samo ti si jih imel najbrž 5 sezon v uporabi, jaz le 3. Probaš in sigurno se bo en našel. Enim ni pomembna starost, samo da dobi za smešno ceno 4 dobre gume, ker za nove nima. No, vsaj mislil bo, da so dobre, ker majo še veliko profila.
evil.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hehe, bedasto, isto kot da bi rekel da je Hyundai dražji od BMWja v enake segmentu
smile-1.gif
Sicer pa nevem od kdaj je Vredstein "dobra" gume, koliko vem je Vredstein srednji rang. Po domače, ni v top segmentu (GY, Michelin, Conti,...) je pa dost boljša od čungalung... Če sem napačno dojel me naj kdo popravi... LP

letne pnevmatike
Zgornji link ovrže tvojo trditev in tvoj top segment pogori na celi črti. Ni samo proizvajalec zagotovilo za dobro pnevmatiko, vendar se razlikuje od modela do modela. Zmagovalna pnevmatika priloženega testa je trenutno na mojem avtomobilu in je boljša kot Michelinke in Goodyearke, ki sem jih imel do zdaj. Vendar ... kot pravim je odvisno od modela in ne proizvajalca.

LP

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Tisti, ki se vsaj malo spozna, ga bo motila starost. Tudi sam imel stare že 4 leta, pa ni bilo pripomb. Samo ti si jih imel najbrž 5 sezon v uporabi, jaz le 3. Probaš in sigurno se bo en našel. Enim ni pomembna starost, samo da dobi za smešno ceno 4 dobre gume, ker za nove nima. No, vsaj mislil bo, da so dobre, ker majo še veliko profila.
evil.gif

V uporabi so bile 4 sezone (razen 1 je kot sem že povedal skoraj nova).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

letne pnevmatike
Zgornji link ovrže tvojo trditev in tvoj top segment pogori na celi črti. Ni samo proizvajalec zagotovilo za dobro pnevmatiko, vendar se razlikuje od modela do modela. Zmagovalna pnevmatika priloženega testa je trenutno na mojem avtomobilu in je boljša kot Michelinke in Goodyearke, ki sem jih imel do zdaj. Vendar ... kot pravim je odvisno od modela in ne proizvajalca.

LP

Drži, ti dam popolnoma prav, ti plačam pivo in te peljem na kebab, ampak si že našel kak testiæ kako se bo tvoja guma obnašala ko bo imela za sabo 10 potem 15, 20 ter 25.000km? Pa bi prilepil še primerjavo testa enega Vredsteina ter Michelina? Jaz ne jem fastfooda, tako da bo malo dražje
wink-1.gif
Skratka kaj hočem rečt, ni problem nardit gume ki bo top of the top in to 3 dni, gumo ki pa bo relativno top še drugo sezono in mogoče še naslednje in da je že v štartu odlična pa je najbrž malo težje. Torej ne trdim da je tako kot sem napisal, sem pa dokaj prepričan v to. Prav to se je meni zgodilo pri Fuldi in Kumho. Od takrat več ne kupujem nerenomiranih gum... Samo Michelin, GY, BS, Conti...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

po testih je bla leta 2008, hehe
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Aja zdaj sem še pogledal 1x ta tvoj test, pa ne mi rečt da sveto verjameš da je guma Maloya boljše od Continentala, Michelina, GY ter Pirellija
grin1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja zdaj sem še pogledal 1x ta tvoj test, pa ne mi rečt da sveto verjameš da je guma Maloya boljše od Continentala, Michelina, GY ter Pirellija
grin1.gif

Ja, kot kaze je med temi modeli in v tej dimenziji boljsa! Se pa strinjam, da se lastnosti nekaterih pnevmatik bolj spremenijo z leti ter prevozenimi kilometri, vendar za letne me to ne skrbi toliko kot za zimske!

Zdaj imajo za sabo 15000, pa zaenkrat sem zadovoljen! Bomo pa videli kako bo drugo leto!

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj za Vredstein ne recem nic, niti da je slaba guma ampak ko dobim pred nos teste in je neka čungalunga ki prvič slišim za njo dost dost boljša od enga GY, Michelina pa si mislim svoje... Je pa res, pri letnih res ni taksne panike, problem so zimske, led in sneg.. Lp