Test pomivalnih strojev

pomivalni ni samo pomivalni kot znamka in model, vsak user ga drugače uporablja, razlika je v vodi, razlika je v pomivalnih sredstvih, soli, sijaju, tabletah in na koncu kolk usrane krožnike noter bašejo (enin noter kr s špageti vred not zadegajo , itak da more nekaj crknit slejkoprej) .... Tako da 15 neznank...že pri istem modelu se mora sesut statistika. Jaz/mi ta večjo svinjarijo splahnemo, dela 8 let bp, Milko. Furamo ga na srednji rang tablet, kupljenih v akcijah v rangu pod 20 centov/tablet, mašin laufa cca 3 do 4x na teden 95% na Normal programu.
podobno ravnam oz našimi 6 pikami....s tem da rabimo gel, vsake toliko spustimo skz čistilo. Rabimo pa zadeve od winnisa, stroj pa pere zihr 2x dnevno

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
929
106
43
select 1 from dual;
Mi imamo tudi od 2016, ko smo se vselili v hišo vse od Gorenje (višji razred takrat). Se pravi pralni,sušilni stroj, skrinjo, 2 hladilnika, napo, pečico, indukcijo, pomivalni stroj.

Od vsega tega je crknil pomivalec po 6 letih (vmes prej 1x je bil popravljan v garanciji), ostalo dela (upam, da ne bom sedaj zaradi tega posta dobil po:bonk:). Smo pa kar heavy userji, tako da se nisem pretirano obremenjeval za pomivalec (pa še zavarovalnica je dala 50% cene novega ker smo imeli zavarovan strojelom, tako da je nov (tudi Gorenje) prišel 250€)

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in luciano

matej_

Guru
25. okt 2007
2.212
740
113
Ce koga zanima bela tehnika od Gorenja/Hisense, imajo v enem od nakupovalnih centrov v Velenju razprodajo.
Sicer ze traja par dni ampak mnde je robe se dosti.
Je pa vse od pralnih, susilnih, tvjev, sesalcev, itd.

• Všeč mi je
Reactions: tony

javr

Guru
6. dec 2011
1.980
1.158
113
ne; vem da je premočna ker je tale Bosch zamenjava za pokvarjenega Indesita, zato bo tudi z montirano desko premočna.
Mimogrede: ali servisi izvajajo tudi postavitev-montažo-priklop strojev?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.360
1.208
113
ne; vem da je premočna ker je tale Bosch zamenjava za pokvarjenega Indesita, zato bo tudi z montirano desko premočna.
Mimogrede: ali servisi izvajajo tudi postavitev-montažo-priklop strojev?
ok, očitno imaš naštudirano...mi pa še vedno ni jasno kako veš, da je vzmet premočna, če nisi poskusil montirat
:sprasujemse:

Priklop na vodo , odtok in šuko ne bi smel biti problem za nekoga ki ima doma osnovno orodje in zna klešče v roki držat (pod pogojem, da so vsi priključi pripravljeni in kompatibilni) ......serviser bi to vsekor znal naredit bo pa relativno drago (potni stroški + 0,5h dela....), znajo pa tudi razni montažerji kuhinj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.960
1.652
113
"ok, očitno imaš naštudirano...mi pa še vedno ni jasno kako veš, da je vzmet premočna, če nisi poskusil montirat"

Tudi jaz mislim, da je možno, da je trdota vzmeti višja, ker so upoštevali težo fronte... Skratka, zmontiraj fronto in boš videl kaj bo.

javr

Guru
6. dec 2011
1.980
1.158
113
ja, z lesenimi vrati je zdaj ok.
Če se kdo spozna na točno ta tip stroja: čemu služi luknja, označena s puščico?
-
LUKNJA.jpg