Test pomivalnih strojev

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Še to....(doktorat sem delel kako screen shotat cel page ) :)

Priponke

• screencapture-zps-si-testi-test-pomivalnih-strojev-224-2024-09-18-11_37_15.pdf
    3 MB · Ogledi: 122
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek in tony

matej_

Guru
25. okt 2007
2.148
669
113
ksz...
15let star Bosch SGV43E43EU/37 se počasi poslavlja. fedra na vratih je kaput, tesnilo je že bogo, očistit popolnoma ga je že težko oz nemogoče, sušenje je že bogo, ampak še vedno dela.

iščem nekaj novega - popolnoma vgradnega:
- budget cca. 500€ +/- 10%
- 3 košare (tut 2 če je dober stroj pa cena prava se pravi košara za pribor ne kot 3 predal)
- 5let garancije (lahko tudi 2+3)
- neomejen na znamko
- če porabi kak liter več vode kot eko/bio ne bo nič narobe
- naj ne pere 4ure (ekologija my ass), naj bo v cca. 2eh fertik (trenutni pere na 65°C 2h20min)
- naj bo tih (verjetno bo vsak nov tišji kot sedanji)

Po testu ZPS sem malo gledal in je zmagovalec testa: Beko BDIN38643c (cca.480€)

Mnenja in predvsem izkušnje in točen tip stoja zaželjene.

hvala in lp
matej:

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.864
-1.364
63
Ko smo par mesecev nazaj menjali hladilnik, pomivalca, sušilca, pečico... sva šla z ženo v nabavo. Prva stvar, ki naju je prodajalec vprašal je, od kod sva, zato da nama lahko svetuje, kje je najbližja in najbolj odzivna servisna mreža. Gorenje je bil prvi, ki je odpadel. Nasploh imam z Gorenjem slabe izkušnje, z izdelavo in servisom.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.148
669
113
za bosch pomivalca vem ker je serviser za nas okraj.
bil ze enkrat pri men, takrat je bilo vse b. p.
ce se je pa kj sprememilo pa ne vem.

kaka priznana trgovina, da ti res svetujejo? oz. znajo svetovat? Savinjska regija.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.864
-1.364
63
Jst lahko pohvalim Big Bang. Takega svetovanja nisem bil deležen že leta ali pa, ko je bil Merkur še sinonim za strokovno podkovane prodajalce. Tudi Harvey Norman je bil ok, kar se prodajalcev tiče, cene pa precej višje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Imam boscha, po dobrih dveh letih je rabil servis, ker je počila plastična matica, kjer je desno v kotu "zeolit" sistem sušenja. Rezervni del se prodaja kovinski. Prejšnja candy in beko sta zdržala kaki 8 - 10 let brez servisa, potem pa nisem popravljal, ko sta umrla. En zaradi strele.
Tako da, osnovni problem je, da servis sploh rabiš. Bosch, ki ga imam (cel kovinska notranjost znotraj) moje generacije ima sodeč po spletu vsaj dve šibki točki:
1. Tesnenje, kjer je motor. Problem je zgleda kar pogost, kitajci ponujajo silikonsko cevko, ki jo daš kot dodatno tesnilo.
2. Zeolit sistem sušenja ima par hib.
Meni je stroj popravil uradni bosch serviser, ki je na našem koncu precej zaseden. Čakal sem dva ali tri tedne, račun je bil v razumnih mejah (20 ali 30 €). Serviser je sicer super, dvakrat mi je za bosch aparate povedal že po telefonu, kaj točno naj storim, da ga ne rabim. Zastonj ...

Težko rečem, če bosch je ali ni ... Moti me, da serviserja poznam. Pri ostalih tega ni bilo, zdržali so nekako "življenjsko" dobo. Glede kakovosti pomivanja, sušenja, nekih resnih razlik ni bilo.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.148
669
113
madona bolj kot gledam manj mi je jasno.
jasno mi je samo, da moram v trgovino oz. vec njih pa vprasat kaj in kako. grem v alianso v gotovlje se mal pozanimat.

mam boscha serije 4 s šlastično kadjo in tudi nov serije 4 ima plastično kad. tk da....

zato se mi pa gre, da ima vsaj 5let garancije.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.663
2.737
113
bosch ali AEG
ostalo preskoči
Če gleda AEG, lahko tudi Electroluxa - enaka mašinerija, drug znak gori; narejeni pa so vsi v Italiji - pomivalci namreč

Jst lahko pohvalim Big Bang. Takega svetovanja nisem bil deležen že leta ali pa, ko je bil Merkur še sinonim za strokovno podkovane prodajalce. Tudi Harvey Norman je bil ok, kar se prodajalcev tiče, cene pa precej višje.
Jaz večino stvari kupim v BB, razen če mi v HN dajo boljšo ceno, kar skoraj nikoli ni problem. Ima pa BB tudi sistem "pokaži boljšo ceno" mi damo isto.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman