Teslo v Tesli Y

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Bom enkrat nalasc na soncu pustil klimo vžgano nekaj ur da vidim porabo elektrike.
Preko noci, nastavljeno na 15C je porabil nekaj % .
Poraba forda pa je sodec po podatkih testa zgoraj "50"% vec od Y RWD.
Se nisem srecal forda ki bi na cesti pokazal pospeske boljse od MYP. Se z RWD v poden gas si kar hiter(pa da sparas z bremzami in bremzas z regeneracijo). Ce bi se bremze žgal, potem bi pa najbrz me policaji doma cakal....

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Dojencka niti ne, otroka pa. Vsakodnevno. Enega peljem v vrtec, druga dva v solo. In cakata v avtu, da oddam prvega. Niti slucajno mi ni sprejemljivo, da se avto ta cas zaklene. Enako, ce grem tankat, pa da ni Petrol. Niti jaz ne zaklepam niti sama ne zelim biti zaklenjena v avto tacas, ko nekdo placuje.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Pepe

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.180
1.187
113
Dojencka niti ne, otroka pa. Vsakodnevno. Enega peljem v vrtec, druga dva v solo. In cakata v avtu, da oddam prvega. Niti slucajno mi ni sprejemljivo, da se avto ta cas zaklene. Enako, ce grem tankat, pa da ni Petrol. Niti jaz ne zaklepam niti sama ne zelim biti zaklenjena v avto tacas, ko nekdo placuje.
Pri Tesli imaš tudi nastavitev za to. Pač izklopiš avtomatski zaklep in se poslužuješ ročnega v aplikaciji.
Tako, da iz vsega se pri Tesli dela dramo, s to razliko, da pri Tesli je cel kup zadev nastavljivih, ki pri večini drugih avto proizvajalcev niso.

• Všeč mi je
Reactions: mags in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Pogumna si. Kaj ce ti nekdo v tem casu ugrabi otroka?
Saj ves, belih kombijev je veliko ;)
Tudi sam se prevazam v njem vcasih.
In celo otroke pobiram z njim vcasih. Samo cakam da se pojavim na fb

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Predolgo sem goiglal
Sicer pa YRWD ima koncno 217, ta strupen ford pa 200. Rwd pa 180
Performance se ustavi pri 250, do stotke pride v 3.7 ford pa 4.4.
IbizaDriver od kje tebi podatki da ford bolj cukne. Jaz sem jih pobral https://ev-database.org/#sort:path~...t=0~1100|paging:currentPage=0|paging:number=9
Govoril sem za Performance model. Ta ima boljše zavore, več navora (800nm), boljše gume... Pospešek naj bi bil 3.7 0-100, torej enako kot Tesla (prej sem gledal 0-60 milj, ki pa je 3,5s).

Po lastnih izkušnjah butne Model 3 Performance malo bolj, za Y pa ne vem.

Sicer pa, kot sem napisal, kogar ne moti Tesla, je MYP definitvno boljša izbira. Kdor pa hoče bolj klasičen avto, je tudi Ford ok izbira, po tem novem ceniku sploh.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.759
113
pri taščici
Aha na ev database performace forda se ni. Je Gt najbolj strupen.
Sicer pa ja, Ford je bila lj klasicen, Y je pa ena sama puscava. Nimas kaj slatat po knofih(razen tistih na volanu in vratih) , samo po ekranu.

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Pogumna si. Kaj ce ti nekdo v tem casu ugrabi otroka?
Saj ves, belih kombijev je veliko ;)
Tudi sam se prevazam v njem vcasih.
In celo otroke pobiram z njim vcasih. Samo cakam da se pojavim na fb
Ma niti ni smesno, prodal bel kombi in kupil modrega, so me mamice pred solo ze mal cudno gledale :D

• Wow
Reactions: LarryClay

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Npr. kateri? Brez zakupa storitve? Brez digitalnega kljuca? Brez display ključa?
Konkretno vem za G36 M440i xDrive letnik 2021 z navadnim ključem (ne display), ki pride zraven. Vrjamem, da isto funkcionalnost ponujajo tudi za druge G serije. Zakup storitev rabiš za remote operacije preko telefona, keyless funkcionalnost nima veze s tem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Polniš, ko greš nazaj.

Sicer je bilo pa takole: avto v lj poln, baterija 98kWh. Pot v Zabok (malo naprej od zagreba, po dobrih 220 km je rang še 100km in se polnit na Ionity v Krško. Ne vem, koliko kWh je šlo noter, a na kartico je trgalo 36 eur. V Ljubljani je bil range spet 100km, torej je porabil, kar je bilo v Krškem napolnjeno. Mach E Performance ima porabo 40kWh/100km, tako da je bila dejansko cena vožnje na 100 prevoženih 36 eur.
Če se pelješ vsaj približno po omejitvah, nima 40. Niti blizu.
Pa če si imel na Smlediku za 100 km, bi šel kamot nazaj do Lj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
VW: isti app kot za avto je tudi za polnit.
Čeprav me appi vseh vrst v povezavi z avti zelo motijo (info varnost aplikacij, ki jih piše generacija, ki sploh še ni slišala za info varnost; kaj bo z uporabo teh aplikacij /info varnostjo teh aplikacij čez 7 let, ko bo novi model avta zamenjal starega?)... vseeno: končno je nekdo malo razmišljal. Pohvalno. (Gotovo je isto pri Tesli?)

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.467