Teslo v Tesli Y

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.669
368
83
Zdej ko smo ugotovili da feltne niso zelezne kot tvoja omiljena stoenka, pa da kljuka ni lroblem zaradi subvencije, ti preostane samo se crna barva. Izgovori pac lahko narocis belo, pa jo das v crno folijo ce ti pase.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Še vedno, če hočeš tisti ekstra poceni deal (ki sploh ni poceni) moraš vzet teslo brez vsega. Glede na to da je naročilo možno online lahko kliknem samo še "plačaj avans" in nič drugega ne morem/smem izbrat da sem upravičen do visoke subvencije.

Žal primerjava s stoenko je čisto realna. Nanjo si tudi 3 leta čakal potem ko si že plačal, pa nisi vedel kakšne barve bo zunaj in kakšne znotraj ... za teslo vsaj veš da bo bela.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.669
368
83
Kaj pa bi ti vzel? Na voljo imas itak samo izbiro barve, kljuko in velikost felten. Ni to VW kjer imas na 17 straneh spisek dodatne opreme

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.669
368
83
Hocem presneti iz appa na telefon posnetek dashcama. Ne nalozi nic. A je spet kaka fora s kako nastavitvijo, jezikom ipd. Tesla app ima vsa dovoljenja tam pod "aplikacijami". A moram se kje kaj nastaviti? Android.
Meni na androidu normalno prenese - res pa imam trenutno oboje v wifi omrezju. Tisti krogec kaze potek prenosa posnetka...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Kaj pa bi ti vzel? Na voljo imas itak samo izbiro barve, kljuko in velikost felten. Ni to VW kjer imas na 17 straneh spisek dodatne opreme
To je podobno kot odgovor neke druge znamke, ko sem rekel da se 99% časa sam vozim pa da mi 3 conska klima in gretje sedežev zadaj niso nek deal-braker oz. jih raje ne vidim v avtu. Ampak jih pa moraš vzet, ker to je to, za to kar hočeš.

VAG grupa s konfiguratorjem "svega i svašta" je way ahed, ampak tudi tam sem doživel neprijetno presenečenje, ko so mi dal pod nos ponudbo kjer je bil dobavni rok (do) 6 mesecev + popust na vozila iz zaloge je precej "radodaren", na custom konfiguracijo ga pa skoraj ni.

Vse ima svoje prednosti in slabosti, ampak bela tesla meni predstavlja "ekonomista", ki špara tako da je dal 35k za avto + 25k za SE + 10k za TČ + 15k za izolacijo bajte + 10k za 15 slojna okna (povsod odšteta subvencija) ... in potem ima prihranek za en sendvič na petrolu vsakič ko (ne)tanka. In na nobeni vaški veselici se ne pozabi pohvalit koliko prihrani s tem ...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in henkl

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.539
8.690
113
še enkrat alu felna je v tem pogledu popolnoma brezveze, ker je prek radkapa (grda sicer) ampak ima funkcijo aerodinamike. (jeklena feltna drugače na aftermarketu stane isto kot litka, bizarno sicer.. )

Torej kaj nima?

So solze. Seveda. Kolega lani kupil za 28 focusa karavan avtomatik z onim mličnko 3cilindre turbo. luštn, top nakup...praktičen sicer ...a so bile solze ko je videl tole klošarsko teslo in se z njo peljal. Jebat ga zdaj.
Samo prijazen je bil do tebe, ko si se qrčil in ti ni hotev vzeti veselja. Za razliko od tebe.

• Haha
Reactions: sajkek

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.820
1.285
113
Vse ima svoje prednosti in slabosti, ampak bela tesla meni predstavlja "ekonomista", ki špara tako da je dal 35k za avto + 25k za SE + 10k za TČ + 15k za izolacijo bajte + 10k za 15 slojna okna (povsod odšteta subvencija) ... in potem ima prihranek za en sendvič na petrolu vsakič ko (ne)tanka. In na nobeni vaški veselici se ne pozabi pohvalit koliko prihrani s tem ...

V tvoji glavi je tako, korektno. Sam taki k ti so pa zame navadni bluzatorji, k nonstop pametujejo pa izgovore iscejo, da neki ne kupjo. A vejo, poznajo pa vse tako, kot da so sami izumli, nardili. Sej ves, uno: bi, pa ne more... a dela se... Gluma z drugo besedo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
V tvoji glavi je tako, korektno. Sam taki k ti so pa zame navadni bluzatorji, k nonstop pametujejo pa izgovore iscejo, da neki ne kupjo. A vejo, poznajo pa vse tako, kot da so sami izumli, nardili. Sej ves, uno: bi, pa ne more... a dela se... Gluma z drugo besedo.
Naj si vsak svoje ogledalo postavi, samo sam sem pred pol leta skeširal za nov avto več kot je bila takrat črna tesla 3 z vlečno kljuko (to je kao "full trim" pri tesli?). Pa ni EV, pa ima vlečno kljuko pa še kaj kar tesla nima (baje pa nikoli ne bo znal vozit sam, kar pa bo tesla nekoč lahko ... baje).

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.820
1.285
113
Bravo! Upam, da si ful zadovoljen. Ne razumeva se najbolje. Mene sam moti to, da nekateri necesa nimajo a pametujejo bolj o tem, kot oni, ki dejansko imajo / uporabljajo. Brez zamere, spadas med slednje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Bravo! Upam, da si ful zadovoljen. Ne razumeva se najbolje. Mene sam moti to, da nekateri necesa nimajo a pametujejo bolj o tem, kot oni, ki dejansko imajo / uporabljajo. Brez zamere, spadas med slednje.
Da smo ontopic. Sem testiral Teslo Y (in že prej Teslo 3) in z avtom načeloma ni nič narobe, ampak je padel na par osnovnih pogojih. V osnovi pa kot rečeno avto za eno osebo ne rabi bit 5m dolg in 2.5t težak, tu pač tudi tesla zgublja kupce ("clio" kupci), kitajci jih pa dobivajo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Moje basic zahteve niso vključevale/izključevale EV pogona (dejansko sem bil odprt za vse opcije razen dizla), osnovni pogoj je da mora bit malo višja oddaljenost o tal, da mora bit vlečna sposobnost vleke prikolice brez zavore 750kg in in da mora imet AWD. T3 prvemu pogoju (oddaljenost od tal) ne zadosti, Y načeloma ja. Manjši kot je avto, boljše je, tako da nobena od Tesel ne pride v tem točkovanju spredaj. Druga stvar je interior in vse ostalo, tu je Tesla posebnež in koga preseneti pozitivno koga pa negativno, meni je delovalo vse skupaj precej negativno (napram cenovno (ne)primerljivi konkurenci).

Ko sem s temi pogoji in ceno (AWD na Y mislim da je bila tam malo nad 60k) šel v kalkulacijo Tesla ni konkurenčna in je enostavno neekonomičen nakup. Letno delam malo km (pod 15k) tako da ROI točka zaradi ekonomije EVja bi padla precej daleč (izven obdobja garancije).

Glede vzdrževanja, sam kurim gume skoraj kot na kresu pa mislim da bi pri Tesli to šlo še preko obstoječega rekorda. Tako da potem glede na dimenzijo gum bi dal letno za gume več kot za klasičen servis za ICE. Torej težko sedaj primerjat te stroške, ampak dvomim da bi bilo vzdrževanje Tesle kaj cenejše, vsaj kar se tiče obdobja garancije.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.782
9.004
113

Ce bi vsaj z malo bolj realnimi ciframi operiral, pa bi lahko ekonomista iz narekovajev dal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Razen SE sem dal cifre "brez davka" ki sem jih sam plačal za 100m2 hišo (okna, fasada). TČ je bil predračun za renomirano visokotemperaturno tak kot je napisano, zato se nismo odločili zanjo ker je to pomenilo 10000l+ kurilca. Nič ni bilo na subvencijo čeprav bi lahko šlo, samo je delo na črno še vedno cenejše od vsake subvencije jbg ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.782
9.004
113
No, tisti ki smo pa kupili kaj, ne samo blebetali, smo colali drugacne cifre. Dej no mir... Pa skos vecje cifre si morate zmisljevati, ker gredo energenti gor, da se vam izide izmisljotina. Ampak cena ob nakupu vseh teh zadev se ne spreminja z infalcijo in energetsko krizo, veš...

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.747