Teslo v Tesli Y

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
še enkrat alu felna je v tem pogledu popolnoma brezveze, ker je prek radkapa (grda sicer) ampak ima funkcijo aerodinamike. (jeklena feltna drugače na aftermarketu stane isto kot litka, bizarno sicer.. )

Torej kaj nima?

So solze. Seveda. Kolega lani kupil za 28 focusa karavan avtomatik z onim mličnko 3cilindre turbo. luštn, top nakup...praktičen sicer ...a so bile solze ko je videl tole klošarsko teslo in se z njo peljal. Jebat ga zdaj.

Ja nekako je problem T3 to da je edini v segmentu vozil ki se sploh prodaja, prodaja se pa samo zato ker je Tesla in EV. A razumeš da so časi limuzin v EU mimo?

Da se konkretiziramo. Sam sem si 20 let nazaj lastil 5 let passata 1.8T, ne zato ker je bil varčen, ne zato ker je imel plac, ne zato ker je bil bulletproof ... ampak zato ker sem si ga lahko. Danes bi kupil karavan ali SUV TDI (če bi bil 20 let mlajši in isto "pameten" samo bolj racionalen), racionalno gledano nikoli nebi sploh šel gledat limuzin.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.727
13.901
113
Ja nekako je problem T3 to da je edini v segmentu vozil ki se sploh prodaja, prodaja se pa samo zato ker je Tesla in EV. A razumeš da so časi limuzin v EU mimo?

Da se konkretiziramo. Sam sem si 20 let nazaj lastil 5 let passata 1.8T, ne zato ker je bil varčen, ne zato ker je imel plac, ne zato ker je bil bulletproof ... ampak zato ker sem si ga lahko. Danes bi kupil karavan ali SUV TDI (če bi bil 20 let mlajši in isto "pameten" samo bolj racionalen), racionalno gledano nikoli nebi sploh šel gledat limuzin.
kaj pa vem, limo je precej lepši kot suv. jaz sem samo trojke gledal... je pa manj praktičen...zagotovo. ampak ne rabimo. smo Eja karavan obdržali, zgonjenega sicer :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.708
8.593
113
pri taščici

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
kaj pa vem, limo je precej lepši kot suv. jaz sem samo trojke gledal... je pa manj praktičen...zagotovo. ampak ne rabimo. smo Eja karavan obdržali, zgonjenega sicer :D
No da dodam, passata sem imel higline oprema, ni da ni ... bele T3 ki jih videvam na cesti so pa vse bele in že po tem vem da so noter ekonomiki ki so ekonomsko preračunali kako se T3 splača (realno bi za isti namen kupili cliota 1.2 10 let starega pa bili enako veseli, z manj stroški čez palec kot s teslo).

• Haha
Reactions: LarryClay in sajkek

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.066
2.774
113
Bela je drugače super za sonce. Sem imel prej kovinsko rjavo pa ni primerjave. Se pa bolj vidi umazanija, jebatga.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
itak da ekonomija, zato pa se voziš 3x cenej in brez servisov ;)
Ja voziš se sam v 4.7m dolgem avtu bele barve z jeklenimi feltnami na katerih so linglong gume, pa jasno pozimi v bundi ker gretje pobira kwh, poleti pa s šipami dol da se vidi razkoš. Edini razkoš je pa en mali TV na sredi armaturke s katerim med drugim tudi šaltaš pa brisalce upravljaš. Sploh ne vidim druge ciljne skupine da to kupi kot tiste ki gredo (zadnji) vplačat v piramidno shemo! ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.727
13.901
113
uf, cakaj sej si google mojster...a vseeno te bom podučil.

turanza EV so gume, klima skoz laufa (AUTO), brisalci AUTO, led matrix AUTO, menjava AUTO tudi v D in R. Vozi sicer ženka.
In to je to.

• Všeč mi je
Reactions: irCAR81

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.669
368
83
Klošarija v glavnem,

Če bi črno barvo pa vlečno kljuko, pa da nimaš jeklenih felten kot stoeenka padeš daleč v rang subvencije nižje + vse skupaj te košta 5k eur več in si skoraj na 7k več zaradi drugačne subvencije. Torej govorimo sedaj o rangu 40k eur, tu se pa dobi marsikaj na trgu.
Spet na pamet. 18" in 19" feltne so alu, s tem da imajo 18" samo "radkapo" čez alu platišče. Jeklena pri modelu 3 ne obstajajo.

Kljuko naročiš naknadno (da ni zraven avta na računu zaradi subvencije) - cena je enaka, montaža traja 1 uro, namontirajo ti jo pa enako kot v tovarni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
uf, cakaj sej si google mojster...a vseeno te bom podučil.

turanza EV so gume, klima skoz laufa (AUTO), brisalci AUTO, led matrix AUTO, menjava AUTO tudi v D in R. Vozi sicer ženka.
In to je to.
Je vse AUTO dokler ni.

Ravno zadnjič sem rikvercal 2 ovinka nazaj (par 100 m) ker je gospa s Teslo očitno precenila sposobnosti avtonomnega šaltanja in ni bila sposobna 5m rikvercat da bi se umaknila s ceste. Ampak takoj ko sem videl znak od Tesle sem že vedel da ni druge in sem pač šel. In ja je bila bela tesla, pa najbrž doma so vsi srečni ker so prišparal 25k in z vsako vožnjo več (prej je ta gospa vozila najbrž staro fiat pando ali ignisa, samo jebiga ker je T3 tolk poceni se kupi raje to).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.341
4.801
113
Spet na pamet. 18" in 19" feltne so alu, s tem da imajo 18" samo "radkapo" čez alu platišče. Jeklena pri modelu 3 ne obstajajo.

Kljuko naročiš naknadno (da ni zraven avta na računu zaradi subvencije) - cena je enaka, montaža traja 1 uro, namontirajo ti jo pa enako kot v tovarni.
Ja to je to klošarjenje. Tiste feltne lahko da so zlate, samo zgledajo kot odpad, zato so čez radkape.

Pa če hočeš črno barvo, a ti jo tudi prebarvajo kasneje da si upravičen do max. subvencije?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.782
9.004
113
Hocem presneti iz appa na telefon posnetek dashcama. Ne nalozi nic. A je spet kaka fora s kako nastavitvijo, jezikom ipd. Tesla app ima vsa dovoljenja tam pod "aplikacijami". A moram se kje kaj nastaviti? Android.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.747