Tesla MODEL S

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
V soboto so imeli neko Teslo v Beljaku v Atriu in jo na veliko razkazovali. Pisalo je 700 konjskih moči, pogon na štiri kolesa in 107 evrskih tisočakov (ne vem ali je DDV vključen - verjetno pa, saj za fizične osebe so običajno cene z davkom).
Videti je kar simpatična zadevica
cool-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja mislim da je bil 85 .Ne poznam tesle preveč podrobno. Z DDV so vse cene. Močnejša verzija z dvema motorjema 700 konjev! Meni se zdi super avto, malo sem na brzino prebral komentarje in opazil da je drag, meni se ne zdi drag glede na to kaj dobiš še posebej na moč in da zadeve ni potrebno tankat izgleda fenomenalno, sem se kar zagrel za nakup čeprav sem nikoli nisem bil za elektro avte. Malo je moteč sredinski dispelj spodaj s kolenom tolčem noter, oblazinjen je precej trdo. Pred par tedni sem bil v Norveškem tam jih je že nenormalno veliko. Na ca 200km dolgi poti do Kristiansanda sem jih srečal vsaj 20

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Glede na to, da so kapaciteto baterije dvignili iz 60 kWh na 70 kWh, jo bodo mogoce tudi iz 85 kWh na 100 kWh
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
To so špekulacije na račun tega, da naj bi bilo enako število celic v 70kWh pack-u, kot v 60kWh packu in posledično večja kapaciteta celic, ampak to so vse špekulacije, glede na to, da še noben 70D model ni bil dostavljen.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Kako to mislis spekulacije? Potem pravis, da zavajajo in dejansko sploh nimajo 70 kWh baterije?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Seveda imajo, ampak se še ne ve, ali na večje število celic, kot je v packu za 60kWh ali pa enako število celic in večjo kapaciteto na celico.
Špekulacije so na drugo in posledično upajo, da s povečanjem kapacitete na celico bi lahko tudi 85kWh pack, z enakim številom celic in višjo kapaciteto na celico, postal 100kWh pack.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Ne vem zakaj bi kogarkolo tu zanimalo kaj zmore avto na drag race-u, razen kakšne najstnike mogoče...

I

Izbrisan uporabnik 474

Da je 95% videov o Tesli nekih dragov, kot do ja te edini + tega avtomobila...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Pa sta si vidva sploh ogledala prispevek? Očitno ne, glede na to, da pravita, da je govora le o Drag race-u.

Razen, če mislita, da je drag race dolg 17 minut?

I

Izbrisan uporabnik 474

Sem kliknil, še zdaj mi je žal... Ampak OK, da povzsmem:

- v prispevko 1000x omeni torque, acceleration in amazing
- pri ovinkih skrušeno prizna, da se Tesla ne odreže "športno"
- doseg 85D je kvečjemu 150 - 160 milj ob normalni vožnji
- Hellcat ima večju fun factor
- Hellcat se bolje obnese v ovinkih
- Tesla je za desetinko boljša na 1/4 mile (11.7 proti 11.8)
- ko se drag race konča, je treba dat teslo filat, medtem ko halo še z Hellcatom dounate delaš
- Tesla ma James Bond mode

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Kdo ti je kriv, da ti je žal. Nihče te ne sili gledati, ampak, če še pogledaš ne, kako lahko že vnaprej kritiziraš? Kaj sploh hodiš v ta del foruma, če nimaš kaj za prispevati?

Ko boš sam znal narediti kakšen tak prispevek, se oglasi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Eh daj no, kaj ga napadaš za brezveze, izpostavil je pač pomembno dejstvo in to je, da vse kar se vrti okoli Tesle je navor in pospeški. Kar pa je seveda za navadnega uporabnika čisto nepomemben podatek.

Tebe bi verjetno bolj zanimalo, kako sedi otrok na zadnjem sedežu, če je dovolj varno in če lahko spakiraš not prtljage za tedenske počitnice.

I

Izbrisan uporabnik 474

Glej, videl sem YouTube ikonico z Hellfire-jem in Teslo S na drag stezi. In nisem niti odprl, ker sem slutil da je le še ne v seriji brezveznih Dg-jev...

Potem si napisal, da je v vidu nekaj več,da se ne gre o tem... sem rekel OK, bom pogledal, morda zvem kaj novega o Tesli S - ne samo kako gre na 1/4 mile...

In potem gledam 17 minut nekega debeluškota, ki lapa o navoru, ko mali froc skače po pedalki za plin in se dere juhhhuuuuuu. Najbolj idiotska je bla izjava, da če bi nekoga s polno hitrostjo prehitel na Highway-u, bi ti hupali in se drli [cenzura], če pa ga prehitiš z Teslo S (z enako hitrostjo), pa tolko da ne mečejo cvetja za tabo in mahajo z zastavicami. Nato pride 10 sekund, da da Tesla S sicer dobro leži v ovinkih, ampak ni super (kar na koncu pokaže tudi čas iz testa "Figure 8"). Nato spet hitro pove "ampak na ravnini je pa super" in spet ko neki najstnik skače po gasu... In potem pove, da je range v qrcu (150 - 160 milj, če si šparoven)

Edini zanimivi del je bil o "geofencing" ampak žal ni pokazal nič kaj bolj uporbnega. Meni je bilo to zanimivo, ker geofencing uporabljam pri Home Automation, ampak resnično razen samodejne višini (če imaš dvignjen dovoz) ne vidim, kaj bi lahko ostalo uporabil - tukaj bi se lahko malo poglobil, morda pokazal kaj več.

James Bond mode, "Insane creep mode" - WTF? To je lahko samo Jenkiju smešno in zanimivo...
In na koncu spet 100x videni drag race, s to razliko, da tu pove, da je treba pol dat Teslo filat...

Zdaj pa ti meni povej - kaj v temi videu je zanimivega/poučnega/še ne videnega/sploh vredno besede "test"?

V ta del foruma hodim zato, ker me elektro pogoni zanimajo in v njih vidim prihodnost. Za razliko od tebe pa znam bit kritičen in videt sliko objektivno. Tebi pa menda že malo stopi, ko slišiš besedo "elektro"

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Pa kdo vaju sili, da to gledata? Kako svoj okus posplošujeta na vse ostale, če pa koga to zanima, ga pa označita za najstnika.
Če vaju ne zanima, ne glejta. Če ne gledata, ne komentirajta. Če vama ni všeč, pa dajta video, ki ga bosta vidva našla in vama bo všeč, pa da si ostali ogledamo. Če takega videa ne najdeta, ga naredita sama.

FFS sta nadležna.