Tesla MODEL S

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.205
113
www.adriamedia.si
Vse to, dragi8 moji, je posledica tega da Tesli popuščajo pri njihovem izogibanju gradnji dealer networka. Upam, da bodo zavarovalnice kmalu jasno in javno povedale, da kaska za Teslo ne bo več, dokler bodo take cene oz da ceno kaska prilagodijo, kar pomeni da bi moral biti premija čez prst ene 20x višja, kot je zdaj. Ker da sem delničar zavarovalnice, pa ima normalne premije za tak avto, upravo tožim zaradi nevestnega poslovanja.

Super je, da se je nekdo po tehnološki plati spravil delat, kar se je, ampak Tesla tule j... kupce v glavo. Nekdo jih bo moral na trdo postavit na realna tla.

Bo treba pri SLO zavarovalnicah preverit, kaj pravijo na te stroške popravila oz. kako imajo izračunane premije za Teslo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.205
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Zdravo,

zadnjic se se imel priloznost peljati s Teslo. Malo berem tole temo in opazam, da noben ne omenja, kaksna poceni plastika je tem avtu. Poleg osrednjega displaya in prikaza merilina hitrosti je vse ostala katastrofalno.

Meni ni jasno, kako lahko za tako ceno prodajajo tako plastiko. Se mi zdi, da je sama kvaliteta materialov na nekje na ravni 15 let starih euro avtomobilov.

Če bi se dalo naredit avto s tehniko Tesle in premium kvaliteto, se ti ne zdi, da bi katera od premium znamk to že naredila. Saj ni neke umetnosti v Teslini tehnologiji.
Dokler avto kupujejo first adopterji, je to OK. Ko pa si ga pogledajo normalni sedanji lastniki premium znamk (tisti sevedam, ki avto kupijo zaradi tistega, kar je, ne za hvaljenje pred sosedi), pa je zgodbe konec. Jih poznam par, ki so resno računali na Teslo, sedli noter, vprašali kdo se tu zajebava in je bilo zgodbe konec. Za 100 jurjev pač pričakujejo določeno kvaliteto in materiale.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vse to, dragi8 moji, je posledica tega da Tesli popuščajo pri njihovem izogibanju gradnji dealer networka.

Jp, na to sem tudi že sam opozarjal. Kar pa je še absurdneje je to, da rezervnih delov ne prodajajo nikomur, razen svojem Servis Centrom in pooblaščenim serviserjem.
Že tukaj so, po moje, gotovo v nasprotju s kakšno zakonodajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.205
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vse to, dragi8 moji, je posledica tega da Tesli popuščajo pri njihovem izogibanju gradnji dealer networka.

Jp, na to sem tudi že sam opozarjal. Kar pa je še absurdneje je to, da rezervnih delov ne prodajajo nikomur, razen svojem Servis Centrom in pooblaščenim serviserjem.
Že tukaj so, po moje, gotovo v nasprotju s kakšno zakonodajo.

V EU vsekakor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Kaj pa i8 z REXom fali, da ni primeren za "petične bogataše"? Je tudi ceneno narejen?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa i8 z REXom fali, da ni primeren za "petične bogataše"? Je tudi ceneno narejen?

Kdo pravi da i8 ni za petične bogataše?
sprasujem se.gif
Saj ga sami taki kupujejo...verjetno kupci za ta avto ne jemljejo kreditov...
Sicer pa primerjaš relativno majhen športen avto z nič prostora (primerljivo z Porsche 911) z veliko limuzino (primerljivo z BMW 7).
Prava konkurenca Tesli S bo i5,ko pride enkrat na trg...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.205
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ne gre za to, da zanje ni primeren, gre za to, da govorimo o petičnih bogataših, kot si jih ti označil, ki ne kupujejo športnega kupeja, ampak limuzino. Ne more s e primerjat po vsakdanji uporabnosti - pojdi se malo v in iz njega plazit, probat kaj več kot 1 sopotnika epljat ali malo prtjage dat noter. Skratka, športni avti pač niso konkurenca limuzinam.
Pa še ni BEV

Tesla pač (še) ni realna konkurenca ICE avtom tega tipa in velikosti. Trenutno je pač tako, da lahko imaš ali odlično električno tehnologijo ali overall kvaliteto. Oboje pač (še) ne gre, vprašanje pa je, ali bodo prej pri tesli naštudirali kvaliteto za ta denar ali pa pri obstoječih znamkah električno tehniko (spet za enak denar).
Jaz stavim na dosedanje playerje ...