Tesla MODEL S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Pa da ne bom samo govoril o negativnih stvareh Modela S. Tudi Volt 2.0, kljub temu, da mi je všečen, me je razočaral na dveh, meni pomembnih specifikacijah:
- manjko 6+kW polnjenja
- manjko toplotne črpalke za ogrevanje (česar tudi Model S nima, pri katerem bi zdaj to že pričakoval)

Recimo, pri Leaf-u to dvoje vsaj dobiš opcionalno, pri Volt 2.0, mislim, da tudi tega ne bo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Smejem se tem življenjskim travmam.

hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi: Smejem se tem življenjskim travmam.
S temle smetenjem se boš lahko zdaj smejal 7 dni v toplicah.
Ne vem, kako to, da ni admin odreagiral, ko smo v eni temi debatirali o članku o prodaji EV v Nemčiji in je en uletel s trditvijo "Finance so vedno promovirale Toyoto, tako da veste, kam pes taco moli.", kar ni imelo z razpravo in člankom prav nobene zveze. Ali je tisti tudi dobil toplice za 7 dni?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi: Smejem se tem življenjskim travmam.
S temle smetenjem se boš lahko zdaj smejal 7 dni v toplicah.
Ne vem, kako to, da ni admin odreagiral, ko smo v eni temi debatirali o članku o prodaji EV v Nemčiji in je en uletel s trditvijo "Finance so vedno promovirale Toyoto, tako da veste, kam pes taco moli.", kar ni imelo z razpravo in člankom prav nobene zveze. Ali je tisti tudi dobil toplice za 7 dni?

Kot prvo, je tisto splošna tema, tako da je normalno, da se piše o splošnih stvareh glede okolju prijaznih vozil. Kar je sajkek tukaj napisal, nima nobene druge vsebine razen posmehovanja.
Kot drugo, tema je tekla o članku iz Financ in jaz sem komentiral avtomoto članke Financ. Kar si napisal, je pol-resnica.
Kot tretje, nisem bil edini, ki sem bil tega mišljenja, kar sem napisal.

Tema je pa tukaj: https://www.alter.si/tabla/show...0&fpart=106

Mimogrede, sajkek ima kar pestro zgodovino smetenja tem in žaljenja uporabnikov in posledično ban-ov.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Ravnokar je odsel partner, ki si je lastil Teslo S. Sem ga malo povprasal, zakaj se ji je odpovedal (in kot odgovor Andy-ju, ki mi je to vprasanej zastavil nekaj casa nazaj). V glavnem, pravi da je avto eno navadno sranje. Preprosto. Nametan je skupaj kot Frankestein, deli pobrani iz vseh vetrov. Koncna obdelava obupna, kot je ze Andy omenil mu je pri vratih pihalo (ne vem katerih), prakticno vsak teden je bil na servisu, ker so se kar naprej prizigale lucke (pa ceprav zaradi brezveznosti), doseg ob noramalni voznji je skorajda utopija, pomanjkanje Super Chargerjev, pa se tisti so eno veliko zavajanje (ce sta 2 na enem SC, potem pozabi na hitro polnjenje), 2x ostal na cesti (1x odpoved kontaktorja DC-DC pri 150 km/h, avto napisal "pull over" in tema). Pravi sicer, da je avto kot ideja OK, ampak se dalec od "resnega avtomobila".
Menjal za novo BMW 7 (ne vem kateri motor)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Hvala za info! Dejansko je to potrditev tistega, kar sem sumil in bral na TMC forumu.

Npr, enkrat, ko smo se na poti iz Domžal do Strunjana ustavili v Kopru, smo se na poti do restavracije ustavili na Petrolovi polnilni postaji, kjer se je že polnil en Model S.
Moji punci sta šli naprej, jaz pa sem opazil, da ima Model S odprto šipo na sovoznikovih vratih. Stopil sem do blagajne in blagajničar je poiskal lastnika, ki je bil na kavi v pripojenem prostoru, ki je tak lokalček. Lastniku sem povedal za šipo in smo jo šli skupaj pogledati. Najprej jo je hotel dvigniti preko telefona in ni šlo, potem jo je hotel dvigniti tudi preko stikala na vratih in se tudi ni dvignila. Na srečo je bil lep sončen dan. Jaz sem potem odšel za puncama, tako da ne vem, kako se je zgodba odvila, ampak, kot je Gargy napisal - z Modeli imajo lastniki stalno en del z odpovedjo razno raznih komponent - najhujši so pa ti DC-DC kontaktorji, ki kar odklopijo in vse, kar ti ostane je, da ga daš v TOW mode in čakaš na flatbed iz Avstrije.
Enkrat sem slišal, da so morali s flatbed-om odpeljati Modela S iz ljubljanskega CityParka - polnilne postaje - po moje iz podobnega razloga.

Kot berem, so zdaj tudi osebje v Service Centrih usposobili, da zamenjujejo te konektorje, ker prej se je delalo tako, da je vsak tak avto dobil celoten sklop nove baterije, original baterijo pa so poslali v Freemont, kar pa seveda ni cost-effective.

Berem tudi, da zdaj pro-aktivno kličejo lastnike na zamenjavo teh kontaktorjev že vnaprej - mogoče so kaj izboljšali - to ne vem, ampak, glede na to, da je enemu lastniku P85D modela odpovedal konktaktor po dveh dneh in da niso ugotovili vzroka, kaj je sprožilo odpoved, je zaskrbljujoče.
http://www.teslamotorsclub.com/showthread.php/39554-Proactive-Contactor-Replacement

Kot je napisal Dr. Strangelove:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Oh the joys of being a beta tester.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ko sva se nazadnje pogovarjala, je tudi on imel pomisleke glede Modela S, tako da bo počakal na pomlad, ko na slovenski trg pridejo VW, Renault in BMW in se bo, po moje, odločil za enega od teh.

Če mene vprašaš, je z Modelom S, vsaj za zdaj, preveč rizikov.

Škoda, človek bi pričakoval, da bodo v teh letih že odpravili porodne težave, namesto tega pa divjajo naprej z novimi featurji.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ravnokar je odsel partner, ki si je lastil Teslo S. Sem ga malo povprasal, zakaj se ji je odpovedal (in kot odgovor Andy-ju, ki mi je to vprasanej zastavil nekaj casa nazaj). V glavnem, pravi da je avto eno navadno sranje. Preprosto. Nametan je skupaj kot Frankestein, deli pobrani iz vseh vetrov. Koncna obdelava obupna, kot je ze Andy omenil mu je pri vratih pihalo (ne vem katerih), prakticno vsak teden je bil na servisu, ker so se kar naprej prizigale lucke (pa ceprav zaradi brezveznosti), doseg ob noramalni voznji je skorajda utopija, pomanjkanje Super Chargerjev, pa se tisti so eno veliko zavajanje (ce sta 2 na enem SC, potem pozabi na hitro polnjenje), 2x ostal na cesti (1x odpoved kontaktorja DC-DC pri 150 km/h, avto napisal "pull over" in tema). Pravi sicer, da je avto kot ideja OK, ampak se dalec od "resnega avtomobila".
Menjal za novo BMW 7 (ne vem kateri motor)
To je točno tak opis Tesle, kot si ga jaz predstavljam že od vsega začetka.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Tesla preveč drvi naprej z novimi modeli in feature-ji Modela S, namesto da bi odpravila obstoječe probleme.

Ne, Tesla sploh ne bi smel dati ven tako nedodelanega avta. Ampak ker so vedeli, kdo bodo večinoma njihove stranke, so si to seveda šli privoščit, potem so pa užaljeni, ko kdo napiše tako, kot je.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Glede na vse napisano sklepam,da bo imel Model S katastrofalno nizke cene,ko bodo avtomobili nekoč izven garancije! Le kdo se bo sploh hotel ukvarjati in voziti z avtomobilom,ki ima že v garanciji toliko nekih felerjev...
sprasujem se.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ne samo to. V garanciji popravljen feler te vsaj pride zastonj. Kaj šele, ko boš moral plačati zanj, še posebej, ker Tesla dobavlja rezervne dele samo svojim certificiranim servisom, ki so hudo dragi, tako da avta ne boš mogel peljati popraviti nepooblaščenemu servisu, ker ne bo imel dostopa do rezervnih delov, znanja,...
Pa tudi npr., kako bo nepooblaščen serviser, če bi že uspel odpraviti napako, odstranil to napako shranjeno v računalniku, če npr. uporabljajo svoj privat protokol?

Regulativa to sploh dovoljuje?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Pusti ti EU regulative, amerika je svoj svet in tam so dovoljene sanje.

Če ne bi bile, Tesle sploh ne bi bilo, kar pa bi spet bilo slabo, zdaj so vsaj pognali kolesje razvoja EV vozov, drugače vprašanje, če bi kdo..ampak vse ima svojo ceno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Zdaj je počasi tudi jasno, zakaj ta veliki čakajo in mečkajo. Očitno si polizdelka na trg ne morejo privoščit poslat. Bomo videli.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Imaš prav. Brez Tesle tudi Ampere/Volta ne bi bilo. To je povedal tudi sam Bob Lutz.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Po izteku garancije bodo nekaj časa stale na dvoriščih dilerjev z rabljenimi, čez leto ali dve pa v prešo, muzeje itd.