Tesla MODEL S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Cca uro nazaj me je na gorenjski AC prehitel bel Model S KR registracije. Mislim, da je to isti, ki ima Roadsterja. Bom kasneje nalozil video z moje kamere.

Polnit ga je peljal v City Park
smile-1.gif

Sem ravno iskal parking in sem se peljal mimo,najprej nisem mogel verjet,da prav vidim,kateri avto se polni tam
cheer.gif

26102013269-1.jpg

Tole je pa vleklo 32A z vseh treh faz, če ima twin charger. To je 22kW
grims-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
ksz: še ena na Miklošičevi. Več posnetkov filanja kot pa dejanske vožnje, jebiga tko je če maš električn avto.
evil.gif

1883112-2013-10-2812.41.41.jpg

Priponke

• 1883112-2013-10-2812.41.41.jpg
    1883112-2013-10-2812.41.41.jpg
    97,8 KB · Ogledi: 227

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Se lahko kar ugrizneš v jezik od foušije
smile-1.gif

Temu se reče priložnostno polnjenje (ne da bi ga Model S potreboval) in zastonj parkirno mesto na premium lokaciji
wink-1.gif

Tudi jaz tukaj dostikrat parkiram in polnim.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Ustavljanje in parkiranje na mestu za polnjenje električnih vozil je blo lani 200 eur, polovička 100. Kazen dobiš tudi če imaš električno vozilo in ga ne polniš. Policist mi je potem reku da bi blo ceneje če bi sred ceste pustu avto.. da mi v bistvu sploh nebi dal kazni.... in tko zdej delam. Kolega ga je dal pa na pločnik pa je tudi ceneje prišlo. To da je dostava, da sm mogu 8 pcov z vso opremo znost v klet in da je bil avto 7 minut tam ni pomagalo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
No, zdej pa poslušaj tole. Včeraj popoldne sem hotel parkirati na točno isto parkirno mesto, pred GH Union in dati Ampero polniti. Itak, da sta dve vozili bili tam parkirani, zato sem poklical redarsko službo. Ker nisem vedel, čez koliko časa pridejo, oz. tudi če pridejo, kdaj bosta avtomobila umaknjena, sem šel parkirat in polnit pred Cigaletovo.
Spotoma sem se ustavil pred GH Union, ker sem videl, da sta prišla policista na biciklu in redar na biciklu. V tistem trenutku priletita iz razno raznih trgovin dve ženski, vsaka od svojega avta, se jima lepo nasmejita in oni gredo naprej.
Ker so šli mimo mene sem jih ustavil in vprašal, zakaj so jima dali le opozorila. So rekli, da jima lahko dajo tudi to, če se tako odločijo.
Sem jim povedal, da če bodo izdajali le opozorila, da se vozniki ne bodo ničesar naučili in potem mi je začel redar govoriti, da itak normalni avtomobili stalno tukaj parkirajo in da oni ne morejo stalno dežurati tukaj in sem jim odgovoril, da potem pa vsaj takrat, ko se jih pokliče, naj potalajo kazni, ker če dajejo le opozorila, naj se ne čudijo, da je stalno zaparkirano. Potem mi je pa spet nalagal, pa nalagal in med njegovim nalaganjem je mirno en Clio, vpričo nas, parkiral na parkirno mesto za električna vozila.

To sem mu pokazal in sem mu rekel: 'Eto, še vpričo vas si upajo parkirati'. In kaj je redar naredil? Šel je do avta in spet dal le opozorilo, ampak Clio je pa ostal parkiran.

Tko da zdaj vidiš, ti dobiš 200 EUR kazni, ženski spol pa dobiva opozorila in to potem, ko jih pokličeš, da so avti v prekršku in da zaradi njih ne prideš zraven polnilne postaje.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Mene je doletelo en petek.. parkiram ob 20:48 zložim robo iz avta na voziček, peljem v klet, ob 20:55 pridem ven - kazen dobil ob 20:51, na policijski postaji sem pa ob 21:00 s solznimi očmi iskal odpustke pri redarju in policistki ampak ni bilo več pomoči. Ampak me je izučilo.
smile-1.gif

Zadnjič je imel kolega dostavo, sem mu rekel naj zapelje na pločnik... na mestu za polnjenje sta bila dva kombija. Pride redar, mu začne pisat kazen 80/40 za pločnik. Pa rečem da nej unmu napiše k je na polnilnem mestu in pripomnil, da slabo skrbi za proračun, tam je nekdo 200/100, vi greste pisat pa kazen za 80/40 in raje odšel da nebi še meni kaj napisal za žaljenje uradne osebe.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.822
113
kupi si bencinarja, pa ne boš rabo tam parkirat
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
V tistem trenutku priletita iz razno raznih trgovin dve ženski, vsaka od svojega avta, se jima lepo nasmejita in oni gredo naprej.
Ker so šli mimo mene sem jih ustavil in vprašal, zakaj so jima dali le opozorila. So rekli, da jima lahko dajo tudi to, če se tako odločijo.
Sem jim povedal, da če bodo izdajali le opozorila, da se vozniki ne bodo ničesar naučili in potem mi je začel redar govoriti, da itak normalni avtomobili stalno tukaj parkirajo in da oni ne morejo stalno dežurati tukaj in sem jim odgovoril, da potem pa vsaj takrat, ko se jih pokliče, naj potalajo kazni, ker če dajejo le opozorila, naj se ne čudijo, da je stalno zaparkirano. Potem mi je pa spet nalagal, pa nalagal in med njegovim nalaganjem je mirno en Clio, vpričo nas, parkiral na parkirno mesto za električna vozila.

To sem mu pokazal in sem mu rekel: 'Eto, še vpričo vas si upajo parkirati'. In kaj je redar naredil? Šel je do avta in spet dal le opozorilo, ampak Clio je pa ostal parkiran.

To kar berem je čista zajebancija mestnega redarstve in policije! Ne vem če se redarji sploh zavedajo,kakšno škodo in zgled s tem povzročajo? Sposobni so kaznovat ljudi,ki vozijo 5 km/h preveč,pri takih stvareh pa zamižijo!
bonk.gif

Zadeva bi morala priti do njihovega vodje,oz.če to ne bo pomagalo,do Jankoviča! Če niti to ne bo pomagalo,je treba dati stvar na televizijo!
Je že kdo poklical na redarstvo in policijo,in zahteval odgovore na tole,ali pokličem jaz?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Zdej je fino, še mal pa ne boš samo še za kak praznik prišel do polnilnega mesta. Drgač pa dobr zgleda tesla... no pa tud ampera, sam sem je bolj navajen.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Trenutni dosegi vodikovih celic v avtih so tam med 200-300km. In ja, imaš baterijo, kamor se shranjuje elektrika iz vodikove celice. Predstavljaj si Ampero, ampak namesto ICE-a je vir energije vodikova celica.

kaj ne mores namesto ICE uporabljat slovenskega izraza al pa samo motor napisat?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Imaš elektro motor, bencinski motor, diesel motor,.... Ne da se mi vsakokrat pisati bencinski/dizel motor. Hitreje odtipkam ICE pa še izraz zajame vse motorje na notranje izgorevanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Trenutni dosegi vodikovih celic v avtih so tam med 200-300km. In ja, imaš baterijo, kamor se shranjuje elektrika iz vodikove celice. Predstavljaj si Ampero, ampak namesto ICE-a je vir energije vodikova celica.

kaj ne mores namesto ICE uporabljat slovenskega izraza al pa samo motor napisat?

Motor je tudi elektični.
A čmo pisat MNI namesto ICE?

N75

Pripravnik
13. jul 2012
253
0
16
N.Gorica
Tesla model S ima za polnjenje 7-polni priklop (malo predelan type 2 mennekes )kot na sliki
http://farm4.staticflickr.com/3811/9182499018_f722b71d4f_o.jpg

Preko tega konektorja se lahko polni 22kW AC in 135kW DC (supercharger)
meni se zdi boljša rešitev kot combo z dvema dodatnima priključka.

Tale standarni konektor 7-polni mennekes je že uredu samo bi morali malo spremenit in
omogočiti večje tokove npr 3x125A AC (86.5kW) in 250A DC