Da malo bolj pojasnim zadevo.
Zgornje nadstropje je zato bolj hladno, ker zivim v vrstni hisi, in sem lahko bi rekli na sredini, torej imam sosede in na levi in na desni strani. Stvar pa je v tem da je hisa starejsa in s tem tudi moji sosedi stanovalci, ki pa na mojo zalost sploh nimajo centralno ogrevanje in se še vedno grejejo na pec na drva, torej grejejo le prtlicje.
Zato imam torej spodnje nadstropje vedno toplejse in ga tako rekoc skoraj ni potrebno ogrevati (saj me grejejo tudi sosedi), zgoraj pa je veliko hladneje saj sosedi zgoraj nimajo ogrevanja. Ko smo delali centralno na novo (saj preden sem se vselil tudi pri meni ni bilo centralnega) smo vsi mislili, tako kolegi kot centralar in vodovodar, da bom imel v zgornjem se prevroce glede na to da sem svoj del hise se dodatno izoliral z stirodur 8 cm in pa nova streha z izolacijo trendisol (40 cm). Pa temu ni tako.
Povprecno je v teh malo hladnejsih dneh spodaj okrog 23-24 st. (brez gretja!) zgoraj pa 20. Tako da prakticiram da zvecer prizgem centralno in imam spodaj ubistvu ugasnjene radijatorje, zgoraj pa termostatske glave nastimane na 23 stopinj da imam ponoci toplo. Zgoraj so namrec tako rekoc le spalni prostori ki pa se cez dan redko uporabljajo. Zdaj, ali je to kar delam ekonomicno in pravilno pa ne vem.